Wednesday, March 6, 2019

De ce nu ne vindecam, chiar daca am constientizat cauza?

Cei ce stiu ca bolile au cauze emotionale cred ca, constientizand conflictul, treaba e ca si facuta, asteptam vindecarea. Totusi, experienta mea de cativa ani, nu asta spune. Am avut cazuri cand totul a decurs perfect si totusi persoana nu s-a vindecat. Si ma tot intrebam de ce. Dupa multe alte studii, observari si intrebari de genul "de ce", am ajuns la o alta intelegere, ce vreau sa o impartasesc aici acum cu tine. Acesta este un articol pe care ar trebui sa il citesti si sa il recitesti de multe ori, pana reusesti sa implementezi in viata ta, la nivel subconstient, aceste idei, incat sa ajungi sa traiesti conform lor.
Si crede-ma ca stiu ce spun. Aceste idei au salvat vieti, si nu putine!


Cateva lucruri care duc la vindecare:

1. O noua intelegere a bolii, a sensului ei. 
Aceasta cunoastere iti alunga frica legata de boli pentru ca intelegi, prin prisma noii paradigme ca ele nu apar din senin, ci sunt rezultatul trairilor tale legate de ce se intampla in viata ta, a emotiilor atasate persoanelor si situatiilor, e o simpla reactie de adaptare a organismului la noua realitate. Toate bolile sunt psihosomatice (nu se includ aici accidentele, otravirile, interventiile din exterior prin operatii ori vaccinari). Vei mai intelege ca microorganismele nu vor sa ne omoare, pentru ca o puteau face de mult. Din contra, sunt ajutoarele noastre de nadejde. Ele sunt aici de la inceputurile vietii si traiesc cu noi intr-o simbioza totala. In natura, in univers, in viata, nu exista lupta. Aceasta nu exista decat in capul nostru, al oamenilor. Are si lupta sensul ei pentru care a fost implementata in constiinta colectiva. Intelegand aceasta paradigma, si metastazele isi pierd sensul si vei zambi doar la auzul acestor povesti pentru adormit copiii. Vei intelege ca ele sunt create de frica ta cand afli ca ai o boala incurabila si stii ca vei muri. Crezi ca o sa mai poti intretine astfel aceasta frica?    

2. Credinta in aceasta paradigma si in vindecare. 
Bolile sunt, de fapt, niste programe, la fel ca si conditionarile de comportament iar constientul are puterea de a opri programele din subconstientul care le stocheaza. Si totusi, nu il poti duce pe subconstient cu zaharelul. Daca nu crezi 100% in aceasta noua paradigma ori in vindecare, aceasta nu se va produce, programul nu va fi oprit. Atunci cand spui ca e buna varianta asta, o sa o incerci, dar mai exista multe altele si vei cauta in continuare, dai subconstientului o optiune pentru a nu opri programul. Foarte multa lume pateste asa, fiind intr-o continua cautare si nevindecandu-se. Cuvantul "incerc" trebuie sa il scoti din vocabularul tau, si nu doar legat de vindecare ci din toate aspectele vietii.  

3. Schimbarea perspectivelor, obiceiurilor, convingerilor, comportamentului. 
Toate aceste lucruri te-au adus acolo unde esti, sa vezi lumea intr-un anume fel, sa nu accepti lucrurile care ti se intampla, din convingeri, din ideile pe care le ai in cap. Din cauza lor esti predispus sa ai bolile pe care le ai si, neschimbandu-le, ramai tot acolo unde ai fost. Chiar daca ai reusit pe moment sa iti rezolvi conflictul care a cauzat boala ta, cu prima situatie similara, fiind setat la fel, vei reactiona in acelasi mod, producand aceleasi rezultate. Nu poti sa speri sa ai rezultate diferite facand mereu acelasi lucru - spunea Einstein. Chiar daca pare incredibil, ai posibilitatea alegerii in orice situatie si nu trebuie sa raspunzi situatiilor pe pilot automat. Cand nu alegi nimic, ai ales sa nu alegi, ai cedat puterea ta altor persoane, ori soartei, care, fii sigur ca nu te vor favoriza pe tine! Tot Einstein mai spunea ca nu poti sa rezolvi o problema cu nivelul de constienta care a creat-o. Problema va reveni daca nu schimbi modul cum vezi tu lumea.  

4. Auto-observarea continua, observarea aparitiei situatiilor similare, prezenta.
Exista 2 tipuri de situatii in care te alegi cu o boala. Una este cea in care se produce un eveniment unic, tu te identifici total cu emotiile tale si reactionezi ca un robot. Se indeplinesc criteriile care produc conflictul biologic si ai si intrat in boala. In acest caz, totusi, situatia e simpla. Rezolvi conflictul, te eliberezi de emotiile legate de eveniment, constientizezi cauzele si sensul bolii si ai si intrat in vindecare. Ca si exemplu, pierzi locul de munca si faci cancer de ficat. Al doilea tip de situatie e putin mai subtil si apar recurente. Aici ar putea intra, ca si exemplu, situatia cu soacra care s-a mutat la noi. In acest caz, nu e suficienta constientizarea cauzei bolii tale. E nevoie de putin "efort" din partea ta. Pe langa
schimbarea de care am vorbit anterior, tu va trebui sa te auto-observi continuu, sa observi situatiile in care tinzi sa reactionezi dupa vechiul model, va trebui sa fii prezent, si, in mod constient sa opresti reactia de tip vechi ce o aveai inainte. Deoarece, acele tipuri de reactii sunt adanc implementate in subconstient, va fi nevoie de ceva timp pana ce subconstientul se va obisnui cu noul tip de reactie. Pana atunci, oricand poti recadea in boala respectiva.

5. Ce ai de invatat din problema asta, de ce ti-a trimis-o universul?
Mdaaa. Trezirea spirituala e o necesitate, daca vrei sa nu fii eliminat prin selectie naturala. Inainte, selectia o facea forta muschilor, apoi frumusetea corpului, urmata de puterea banului (pe care o traim in prezent), urmata de trezirea spirituala, care incepe sa isi spuna cuvantul. Vei intelege astfel ca esti una cu TOT, vei alunga competitia, invidia, ura, lupta din viata ta si vei capata tot mai multa liniste si pace. In acel loc vei fi ACASA! Vei intelege ca totul are un sens in univers, ca nimic nu se intampla in mod aleator, ca totul e perfect, ca viata ta exterioara e doar o reflectare a lumii tale interioare si ca problemele ce apar in viata ta sunt doar pentru a-ti deschide ochii ca ceva nu e in ordine in tine, in felul cum vezi tu lumea. Poti sa fii ucis de probleme (psihic ori prin boli) ori poti sa le accepti si sa le rezolvi in pace si armonie, ca intr-un dans, iar, cu fiecare problema rezolvata, sa devii un om mai bun, mai evoluat. Tu alegi, constient ori nu!

6. Boala din mai multe conflicte.
Da. Se poate intampla sa ai mai multe programe pornite de evenimente diferite, pe acelasi organ. In aceasta situatie, daca nu o intelegi, te vei dezamagi si vei zice ca aceste idei, aceasta paradigma nu functioneaza. Cum se poate? Stiu ca m-am imbolnavit din cauza aia si tot nu ma vindec. Iar frica se poate instala in acest caz. Cum zicea Gilbert Renaud (Recall Healing): actiunea de depistare a cauzelor bolilor e ca o munca de detectiv, trebuie sa devii Sherlock Holmes. Cu putina staruinta, cu atentie, prezenta, auto-observare, ii vei da de capat, subconstientul tau iti va da intr-un final solutia. Doar sa nu te dai batut, chiar daca nu e vorba de o lupta in sine.

7. Arborele genealogic si programele de pornire.
Fiecare din noi interpretam situatiile in mod diferit. Prin urmare, aceeasi situatie de viata va avea efecte diferite in functie de persoana, in functie de perspectiva proprie si de convingerile pe care le are fiecare. Dar de unde vin aceste programari? Pai, am mai zis ca, in vederea supravietuirii, subconstientul memoreaza tot... si preda mai departe generatiilor viitoare acele programe. Deci, tu ai in tine, ca si programe, tot ceea ce au invatat stramosii tai din dramele si conflictele lor, iar subconstientul tau stie bine acest lucru. Foarte importanta este perioada de 9 luni dinaintea conceperii tale, perioada sarcinii si primul an al tau de viata. Acest trio se numeste programul de pornire. Tot ce traiesti tu si parintii tai in aceasta perioada ca drame ori conflicte, va fi adanc stocat in subconstientul tau si va fi acolo cu tine toata viata, determinandu-ti felul de a fi, de a vedea lucrurile, predispozitia ta spre anumite boli. Prin urmare, iti rezolvi conflictul dar boala revine cu prima situatie similara, pentru ca ai setarea pentru acel tip de reactie ce vine din sursele amintite. Se poate anula acea setare constientizand sursa ei, realizand ca nu iti apartine. (Recall Healing)

8. Dorinta de vindecare trebuie sa fie mai mare decat dorinta de a sta in boala.
Ce ciudat suna, asa-i? Si totusi, trist dar adevarat. Multi oameni prefera sa ramana in boala pentru avantajele pe care i le ofera, cum ar fi atentia familiei ori celorlalti din jur, placerea inconstienta de a se victimiza, avantajele materiale de pe urma bolii. O alta situatie e aceea cand stiu care ar fi rezolvarea pentru problema si boala mea, dar nu o pot infaptui pentru ca asta ar implica crearea unui nou conflict (pentru mine ori pentru cei dragi mie) prin rezolvarea primului. Ca si exemplu, ar fi bun cel pe care l-am dat deja, cu soacra (ceva clasic, nu? 🙂). Cum sa o dau afara pe soacra, desi nu o suport si m-am imbolnavit din cauza asta daca prin asta o fac sa sufere pe iubita mea sotie?!
.......
cu mult drag, Costea Paul George
___________________________________

Nu sta pe loc, studiaza pentru tine, pentru evolutia ta ca om! Nu te costa nimic in plus sa cumperi carti prin situl meu, totusi, cu asta ma sustii sa pot fi aici, pentru tine! Alege din miile de carti de la: elefant.ro sau libris.ro
___________________________________

Ai o parere, o intrebare, o idee, o nemultumire, o critica?… Comenteaza mai jos, impartaseste-o cu noi, ceilalti… 🙂

Ti-a placut articolul? Apreciezi munca mea, efortul meu?… “SHARE” aici, sub articol si astfel vei contribui la aflarea acestor adevaruri. Nu te costa nimic! Poti sa ii dai un “LIKE” si paginii “terapie in armonie”, in dreapta sus, daca vrei sa ne urmaresti pe facebook… 🙂 ... Cel putin, ca iti place ori nu, da un calificativ articolului aici, dedesubt, la "Reactii la articol"... 🙂

Introdu aici, dedesubt, adresa ta de e-mail si vei primi saptamanal GRATIS articole interesante + bonus un PDF GRATIS “LEUCEMIA – o anemie mai severa sau cancer?”


Adresa de email: *


5 comments:

Corina Maftei said...

De citit si recitit si spus si altora neaparat ! Multumesc ! ��

Unknown said...

Interesant si instructiv.

Unknown said...

Totul are sens !Interesant si totodata explicit !Bravo !

Gheorghe Mariana said...

Mulțumesc. Îl scot la imprimantă. Să fie ușor de recitit oricând. 😘

EU SUNT said...

Îmi place mult prezentarea, are logică și claritate dar conține și vibrația sufletească. Ca și în muzică, această vibrație sufletească, trăire, arată că simțiți ceea ce spuneți, adică vă pasă. Vă mulțumesc pentru tot!