(postare initiala: 24 iunie 2013)
Iata sapte sugestii, care sa va ajute sa transcedeti ideile adanc inradacinate in legatura cu importanta de sine. Toate acestea sunt menite sa va impiedice sa va identificati, in mod fals, cu ego-ul plin de sine si sa va ajute sa ajungeti cu adevarat la Esenta voastra, care este mai mult decat corpul vostru fizic si personalitatea. (plus de asta, veti avea un mare beneficiu: veti fi sanatosi 🙂 )…
1. Nu va mai simtiti ofensati.
Comportamentul celorlalti nu reprezinta un motiv sa nu mai functionati cum trebuie. Ceea ce va ofenseaza, nu face altceva decat sa va slabeasca. Daca va aflati in cautarea ocaziilor in care sunteti ofensati, le veti gasi la fiecare pas. Este lucrarea ego-ului vostru, care incearca sa va convinga ca lumea nu ar trebui sa fie asa cum este. Puteti insa deveni oameni care apreciaza viata, potrivindu-va astfel cu Spiritul universal al Creatiei. Nu puteti atinge puterea intentiei, fiind ofensati. Fiind ofensati, creati aceeasi energie distructiva care v-a ofensat de la inceput si asta conduce la atac, contra-atac si razboi.
2. Renuntati la dorinta de a castiga.
Ego-ului ii place foarte mult sa ne imparta in castigatori si perdanti. Urmarirea cu obstinatie a victoriei reprezinta un mijloc foarte sigur de a evita contactul constient cu intentia. De ce? Pentru ca, pana la urma, este imposibil sa castigi de fiecare data. La un moment dat, tot va fi cineva mai rapid, mai norocos, mai tanar, mai puternic si mai destept – si atunci va veti intoarce la a va simti nevrednici si neinsemnati.
Voi nu sunteti castigurile sau victoriile voastre. E posibil sa va placa competitia si sa va distrati intr-o lume in care a castiga inseamna totul, dar nu trebuie sa ramaneti acolo, in gandurile voastre. Nu exista perdanti, intr-o lume in care avem cu totii aceeasi sursa de energie. Tot ce puteti spune, intr-o anumita zi, este ca v-ati aflat la un anumit nivel, in comparatie cu nivelele celorlalti din ziua respectiva. Dar astazi este o alta zi, cu alti competitori si cu noi circumstante de avut in vedere. Sunteti tot aceeasi prezenta infinita, intr-un corp care este cu inca o zi (sau cu zece ani) mai batran. Renuntati la nevoia de a castiga, nemaifiind de acord cu ideea ca opusul lui a castiga, este a pierde. Asta este teama ego-ului. Daca astazi corpul vostru nu actioneaza intr-un mod castigator, nu conteaza, atata timp cat nu va identificati complet cu ego-ul vostru. Fiti observatorul, cel care urmareste si se se bucura de toate, fara sa fie nevoie sa castige niciun premiu. Fiti impacati si acordati asta cu energia intentiei. Si ironia este ca, desi nu veti observa, vor aparea cu atat mai multe victorii de felul acesta in viata voastra, cu cat le urmariti mai putin.
3. Renuntati la nevoia de a avea dreptate.
Ego-ul este sursa multor conflicte si disensiuni, pentru ca va impinge in directia cautarii greselilor celorlalti. Atunci cand sunteti ostili, va deconectati de la puterea intentiei. Spiritul creativ este bland, iubitor, receptiv si lipsit de furie, resentimente sau amaraciune. Daca renuntati la nevoia de a avea dreptate, in discutiile voastre si in relatii, este ca si cum i-ati spune ego-ului: Nu sunt sclavul tau. Vreau sa adopt blandetea si resping nevoia ta de a avea dreptate. De fapt, ii voi oferi acestei persoane o sansa de a se simti mai bine, spunandu-i ca are dreptate si multumindu-i pentru ca m-a indreptat in directia adevarului.
Atunci cand renuntati la nevoia de a avea dreptate, sunteti capabili sa va intariti conexiunea cu puterea intentiei. Intrebati-va: Vreau sa am dreptate sau sa fiu fericit? Atunci cand alegeti starea fericita, iubitoare, spirituala, conexiunea la intentie vi se intareste. Aceste momente conduc, pana la urma, la extinderea noii voastre conexiuni la puterea intentiei. Sursa universala va incepe sa colaboreze cu voi, la crearea vietii pe care se intentiona sa o traiti.
4. Renuntati la nevoia de a fi superior.
A fi cu adevarat nobil, nu inseamna a fi mai bun decat altcineva. Inseamna a fi mai bun decat erai inainte. Ramaneti concentrati asupra evolutiei voastre, avand o constiinta constanta a faptului ca nimeni de pe planeta nu este mai bun decat oricare altul. Cu totii ne tragem din aceeasi forta creatoare a vietii. Cu totii avem misiunea de a realiza esenta care ne este destinata – si ne este disponibil tot ce avem nevoie, pentru a ne implini destinul. Nimic din toate acestea nu este posibil, daca te vezi ca fiind superior altora. Nu ii evaluati pe ceilalti, pe baza felului in care arata, a realizarilor, a posesiunilor si a altor indicatori ai ego-ului. Atunci cand proiectati sentimente de superioritate, asta primiti inapoi – ceea ce conduce la resentimente si, in cele din urma, la sentimente ostile. Aceste sentimente devin un vehicol ce va poarta din ce in ce mai departe de intentie. A fi special conduce intotdeauna la comparatii. A fi special se bazeaza pe o lipsa vazuta in altcineva si pastrata prin cautarea si mentinerea la vedere, a tuturor lipsurilor care pot fi percepute.
5. Renuntati la nevoia de a avea mai mult.
Mantra ego-ului este mai mult. Oricat de multe ati realiza si ati dobandi, ego-ul va insista ca nu e de ajuns. Va veti afla intr-o permanenta stare de efort sustinut, eliminand posibilitatea de va atinge vreodata telul. Cu toate acestea, in realitate l-ati si atins. Si modul in care alegeti sa folositi acest moment prezent al vietii voastre reprezinta propria voastra alegere. Ironia este ca, atunci cand va opriti din a dori mai mult, primiti din ce in ce mai mult din ceea ce v-ati dorit in viata. Dearece va detasati de nevoie, vi se pare mai usor sa dati si voi mai departe, deoarece intelegeti cat de putin aveti nevoie, pentru a fi satisfacuti si impacati.
Sursa universala este multumita cu ea insasi, se extinde constant si creaza viata noua – niciodata nu incearca sa se ataseze de creatiile sale, din propriile motive egoiste. Ea creaza si elibereaza. Atunci cand renuntati la nevoia ego-ului de a avea mai mult, va unificati cu acea Sursa. Voi creati, atrageti catre voi si eliberati, fara sa cereti mai mult decat va iese in cale. In postura de om care apreciaza orice ii iese in cale, invatati lectia foarte puternica pe care a predat-o Sf. Francisc din Assisi: …daruind vei dobandi. Permitandu-i abundentei sa curga in jurul vostru si prin voi, va aliniati la Sursa voastra si garantati ca aceasta energie va continua sa curga.
6. Renuntati sa va identificati pe baza realizarilor voastre.
Acesta poate fi un concept foarte dificil, daca va ganditi ca voi sunteti realizarile voastre. Aud ce tare protesteaza ego-ul vostru. Oricum, ramaneti acordati la aceasta idee. Totul vine de la Sursa! Voi si cu mine suntem una! Voi nu sunteti acest corp si realizarile sale. Sunteti observatorul. Observati totul si fiti recunoscatori pentru capacitatile pe care le-ati acumulat. Acordati insa intreg creditul puterii intentiei, care v-a adus in existenta – si din materializarea careia faceti parte. Cu cat aveti mai putina nevoie de a vi se recunoaste meritele pentru realizarile voastre si cu cat ramaneti mai conectati la cele sapte fete ale intentiei, cu atat sunteti mai liberi sa realizati si cu atat mai multe ocazii va vor iesi in cale. Atunci cand va atasati de aceste evenimente si credeti ca voi singuri faceti toate lucrurile respective, va indepartati de pacea si recunostinta fata de Sursa voastră.
7. Renuntati la reputatie.
Reputatia voastra nu sta in voi. Prin urmare, nu aveti niciun control asupra ei. Daca vorbiti cu 30 de oameni, veti avea 30 de reputatii. A va conecta la intentie inseamna sa va ascultati inima si sa va purtati, bazandu-va pe ceea ce va spune vocea interioara ca este scopul vostru aici. Daca sunteti prea preocupati cu modul in care veti fi perceputi de toata lumea, atunci va deconectati de la intentie si le permiteti opiniilor celorlalti sa va ghideze. Aici e lucrarea ego-ului vostru. Este o iluzie care se aseaza intre voi si puterea intentiei. Nu e nimic ce nu puteti face, cu exceptia cazului in care va deconectati de la sursa de putere si va lasati convinsi de faptul ca scopul vostru este acela de a le dovedi celorlati, cat de priceputi si de superiori sunteti, cheltuindu-va energia in incercarea de a va construi o reputatie imensa printre alte ego-uri. Faceti ceea ce aveti de facut, doar pentru ca va indruma astfel vocea interioara, cea care e mereu conectata la si recunoscatoare fata de Sursa voastra. Ramaneti atenti la scop si detasati-va de rezultate, asumandu-va responsabilitatea pentru ceea ce este in voi – caracterul vostru. Lasati ca reputatia sa v-o dezbata altii – asta nu are nimic de-a face cu voi. Sau, dupa cum spune titlul unei carti: “Ce crezi tu despre mine, nu este treaba mea!”
La un moment dat, dobandind increderea, ajungem sa crestem in noi inteligenta emotionala, aflata dincolo de legea cauzalitatii, deja suntem destul de maturi emotional sa ne fi pus in orice ipostaza, in orice situatie, in orice loc care la un moment dat pareau de neatins, de netrecut.
Cand descoperim ca avem tot ceea ce avem nevoie in fiecare clipa si in fiecare loc, ca suntem tot ce avem nevoie sa fim si stim tot ceea ce e nevoie sa stim, abia atunci se trezeste dublul eteric, se trezeste constiinta fapului ca nu suntem aici doar pentru noi ci si pentru ceilalti noi care locuiesc in tot ce exista… ca in fiecare om si in tot e o oglinda a noastra…
sursa
…
cu drag, Costea Paul George
___________________________________Iata sapte sugestii, care sa va ajute sa transcedeti ideile adanc inradacinate in legatura cu importanta de sine. Toate acestea sunt menite sa va impiedice sa va identificati, in mod fals, cu ego-ul plin de sine si sa va ajute sa ajungeti cu adevarat la Esenta voastra, care este mai mult decat corpul vostru fizic si personalitatea. (plus de asta, veti avea un mare beneficiu: veti fi sanatosi 🙂 )…
1. Nu va mai simtiti ofensati.
Comportamentul celorlalti nu reprezinta un motiv sa nu mai functionati cum trebuie. Ceea ce va ofenseaza, nu face altceva decat sa va slabeasca. Daca va aflati in cautarea ocaziilor in care sunteti ofensati, le veti gasi la fiecare pas. Este lucrarea ego-ului vostru, care incearca sa va convinga ca lumea nu ar trebui sa fie asa cum este. Puteti insa deveni oameni care apreciaza viata, potrivindu-va astfel cu Spiritul universal al Creatiei. Nu puteti atinge puterea intentiei, fiind ofensati. Fiind ofensati, creati aceeasi energie distructiva care v-a ofensat de la inceput si asta conduce la atac, contra-atac si razboi.
2. Renuntati la dorinta de a castiga.
Ego-ului ii place foarte mult sa ne imparta in castigatori si perdanti. Urmarirea cu obstinatie a victoriei reprezinta un mijloc foarte sigur de a evita contactul constient cu intentia. De ce? Pentru ca, pana la urma, este imposibil sa castigi de fiecare data. La un moment dat, tot va fi cineva mai rapid, mai norocos, mai tanar, mai puternic si mai destept – si atunci va veti intoarce la a va simti nevrednici si neinsemnati.
Voi nu sunteti castigurile sau victoriile voastre. E posibil sa va placa competitia si sa va distrati intr-o lume in care a castiga inseamna totul, dar nu trebuie sa ramaneti acolo, in gandurile voastre. Nu exista perdanti, intr-o lume in care avem cu totii aceeasi sursa de energie. Tot ce puteti spune, intr-o anumita zi, este ca v-ati aflat la un anumit nivel, in comparatie cu nivelele celorlalti din ziua respectiva. Dar astazi este o alta zi, cu alti competitori si cu noi circumstante de avut in vedere. Sunteti tot aceeasi prezenta infinita, intr-un corp care este cu inca o zi (sau cu zece ani) mai batran. Renuntati la nevoia de a castiga, nemaifiind de acord cu ideea ca opusul lui a castiga, este a pierde. Asta este teama ego-ului. Daca astazi corpul vostru nu actioneaza intr-un mod castigator, nu conteaza, atata timp cat nu va identificati complet cu ego-ul vostru. Fiti observatorul, cel care urmareste si se se bucura de toate, fara sa fie nevoie sa castige niciun premiu. Fiti impacati si acordati asta cu energia intentiei. Si ironia este ca, desi nu veti observa, vor aparea cu atat mai multe victorii de felul acesta in viata voastra, cu cat le urmariti mai putin.
3. Renuntati la nevoia de a avea dreptate.
Ego-ul este sursa multor conflicte si disensiuni, pentru ca va impinge in directia cautarii greselilor celorlalti. Atunci cand sunteti ostili, va deconectati de la puterea intentiei. Spiritul creativ este bland, iubitor, receptiv si lipsit de furie, resentimente sau amaraciune. Daca renuntati la nevoia de a avea dreptate, in discutiile voastre si in relatii, este ca si cum i-ati spune ego-ului: Nu sunt sclavul tau. Vreau sa adopt blandetea si resping nevoia ta de a avea dreptate. De fapt, ii voi oferi acestei persoane o sansa de a se simti mai bine, spunandu-i ca are dreptate si multumindu-i pentru ca m-a indreptat in directia adevarului.
Atunci cand renuntati la nevoia de a avea dreptate, sunteti capabili sa va intariti conexiunea cu puterea intentiei. Intrebati-va: Vreau sa am dreptate sau sa fiu fericit? Atunci cand alegeti starea fericita, iubitoare, spirituala, conexiunea la intentie vi se intareste. Aceste momente conduc, pana la urma, la extinderea noii voastre conexiuni la puterea intentiei. Sursa universala va incepe sa colaboreze cu voi, la crearea vietii pe care se intentiona sa o traiti.
4. Renuntati la nevoia de a fi superior.
A fi cu adevarat nobil, nu inseamna a fi mai bun decat altcineva. Inseamna a fi mai bun decat erai inainte. Ramaneti concentrati asupra evolutiei voastre, avand o constiinta constanta a faptului ca nimeni de pe planeta nu este mai bun decat oricare altul. Cu totii ne tragem din aceeasi forta creatoare a vietii. Cu totii avem misiunea de a realiza esenta care ne este destinata – si ne este disponibil tot ce avem nevoie, pentru a ne implini destinul. Nimic din toate acestea nu este posibil, daca te vezi ca fiind superior altora. Nu ii evaluati pe ceilalti, pe baza felului in care arata, a realizarilor, a posesiunilor si a altor indicatori ai ego-ului. Atunci cand proiectati sentimente de superioritate, asta primiti inapoi – ceea ce conduce la resentimente si, in cele din urma, la sentimente ostile. Aceste sentimente devin un vehicol ce va poarta din ce in ce mai departe de intentie. A fi special conduce intotdeauna la comparatii. A fi special se bazeaza pe o lipsa vazuta in altcineva si pastrata prin cautarea si mentinerea la vedere, a tuturor lipsurilor care pot fi percepute.
5. Renuntati la nevoia de a avea mai mult.
Mantra ego-ului este mai mult. Oricat de multe ati realiza si ati dobandi, ego-ul va insista ca nu e de ajuns. Va veti afla intr-o permanenta stare de efort sustinut, eliminand posibilitatea de va atinge vreodata telul. Cu toate acestea, in realitate l-ati si atins. Si modul in care alegeti sa folositi acest moment prezent al vietii voastre reprezinta propria voastra alegere. Ironia este ca, atunci cand va opriti din a dori mai mult, primiti din ce in ce mai mult din ceea ce v-ati dorit in viata. Dearece va detasati de nevoie, vi se pare mai usor sa dati si voi mai departe, deoarece intelegeti cat de putin aveti nevoie, pentru a fi satisfacuti si impacati.
Sursa universala este multumita cu ea insasi, se extinde constant si creaza viata noua – niciodata nu incearca sa se ataseze de creatiile sale, din propriile motive egoiste. Ea creaza si elibereaza. Atunci cand renuntati la nevoia ego-ului de a avea mai mult, va unificati cu acea Sursa. Voi creati, atrageti catre voi si eliberati, fara sa cereti mai mult decat va iese in cale. In postura de om care apreciaza orice ii iese in cale, invatati lectia foarte puternica pe care a predat-o Sf. Francisc din Assisi: …daruind vei dobandi. Permitandu-i abundentei sa curga in jurul vostru si prin voi, va aliniati la Sursa voastra si garantati ca aceasta energie va continua sa curga.
6. Renuntati sa va identificati pe baza realizarilor voastre.
Acesta poate fi un concept foarte dificil, daca va ganditi ca voi sunteti realizarile voastre. Aud ce tare protesteaza ego-ul vostru. Oricum, ramaneti acordati la aceasta idee. Totul vine de la Sursa! Voi si cu mine suntem una! Voi nu sunteti acest corp si realizarile sale. Sunteti observatorul. Observati totul si fiti recunoscatori pentru capacitatile pe care le-ati acumulat. Acordati insa intreg creditul puterii intentiei, care v-a adus in existenta – si din materializarea careia faceti parte. Cu cat aveti mai putina nevoie de a vi se recunoaste meritele pentru realizarile voastre si cu cat ramaneti mai conectati la cele sapte fete ale intentiei, cu atat sunteti mai liberi sa realizati si cu atat mai multe ocazii va vor iesi in cale. Atunci cand va atasati de aceste evenimente si credeti ca voi singuri faceti toate lucrurile respective, va indepartati de pacea si recunostinta fata de Sursa voastră.
7. Renuntati la reputatie.
Reputatia voastra nu sta in voi. Prin urmare, nu aveti niciun control asupra ei. Daca vorbiti cu 30 de oameni, veti avea 30 de reputatii. A va conecta la intentie inseamna sa va ascultati inima si sa va purtati, bazandu-va pe ceea ce va spune vocea interioara ca este scopul vostru aici. Daca sunteti prea preocupati cu modul in care veti fi perceputi de toata lumea, atunci va deconectati de la intentie si le permiteti opiniilor celorlalti sa va ghideze. Aici e lucrarea ego-ului vostru. Este o iluzie care se aseaza intre voi si puterea intentiei. Nu e nimic ce nu puteti face, cu exceptia cazului in care va deconectati de la sursa de putere si va lasati convinsi de faptul ca scopul vostru este acela de a le dovedi celorlati, cat de priceputi si de superiori sunteti, cheltuindu-va energia in incercarea de a va construi o reputatie imensa printre alte ego-uri. Faceti ceea ce aveti de facut, doar pentru ca va indruma astfel vocea interioara, cea care e mereu conectata la si recunoscatoare fata de Sursa voastra. Ramaneti atenti la scop si detasati-va de rezultate, asumandu-va responsabilitatea pentru ceea ce este in voi – caracterul vostru. Lasati ca reputatia sa v-o dezbata altii – asta nu are nimic de-a face cu voi. Sau, dupa cum spune titlul unei carti: “Ce crezi tu despre mine, nu este treaba mea!”
La un moment dat, dobandind increderea, ajungem sa crestem in noi inteligenta emotionala, aflata dincolo de legea cauzalitatii, deja suntem destul de maturi emotional sa ne fi pus in orice ipostaza, in orice situatie, in orice loc care la un moment dat pareau de neatins, de netrecut.
Cand descoperim ca avem tot ceea ce avem nevoie in fiecare clipa si in fiecare loc, ca suntem tot ce avem nevoie sa fim si stim tot ceea ce e nevoie sa stim, abia atunci se trezeste dublul eteric, se trezeste constiinta fapului ca nu suntem aici doar pentru noi ci si pentru ceilalti noi care locuiesc in tot ce exista… ca in fiecare om si in tot e o oglinda a noastra…
sursa
…
cu drag, Costea Paul George
Nu sta pe loc, studiaza pentru tine, pentru evolutia ta ca om! Nu te costa nimic in plus sa cumperi carti prin situl meu, totusi, cu asta ma sustii sa pot fi aici, pentru tine! Alege din miile de carti de la: elefant.ro sau libris.ro
___________________________________
Ai o parere, o intrebare, o idee, o nemultumire, o critica?… Comenteaza mai jos, impartaseste-o cu noi, ceilalti… 🙂
Ti-a placut articolul? Apreciezi munca mea, efortul meu?… “SHARE” aici, sub articol si astfel vei contribui la aflarea acestor adevaruri. Nu te costa nimic! Poti sa ii dai un “LIKE” si paginii “terapie in armonie”, in dreapta sus, daca vrei sa ne urmaresti pe facebook… 🙂 ... Cel putin, ca iti place ori nu, da un calificativ articolului aici, dedesubt, la "Reactii la articol"... 🙂
3 comments:
Mediator Bucuresti says:
25/06/2013 at 7:38 AM
SI CU CE MAI RAMAI ?
Reply
Costea Paul George says:
25/06/2013 at 10:16 AM
cu viata… TU esti viata!
Reply
Renata Mihalache says:
16/07/2013 at 4:41 AM
Buna intrebare! Dar nu-i bai, si pe legume le iubeste Dzeu! :))
Reply
rast says:
14/08/2013 at 11:25 AM
Dupa ce “eliberezi” mintea de cele 7 chestii de mai sus, ramai cu o stare de bucurie “fara motiv”… cu o “liniste interioara” foarte mare.
Ramana Maharishi a “indus” o astfel de stare lui Paul Brunton… – ca sa stie ce sa caute in viata!
Reply
grigore says:
25/06/2013 at 9:40 PM
Ideal ar fi ce se spune. Real este ca viata ne rezerva provocari cu duiumul. Cea ce spune-ti gasesti doar in carti si scrieri duhovnicesti. Sigur ca oamenii trebuie in viata sa tinda spre ceva… Spre exemplu as dori sa salvez o casa din Rosia Montana acum, dar sunt prea departe iar ce as putea eu da in momentul de fata ar fi considerat un nimic. Doresc tot binele din lume celorlalti gandindu-ma ca ei ma vor purta in gand cat vor trai!!!
Reply
Ema Cornoiu says:
27/06/2013 at 8:09 AM
Sa le luam pe rand.
1. Sa nu ma simt ofensata. Sa nu ma simt ofensata cand mananc un sanvich in birou si vine patronul si im spune sa ies afara sa mananc, ca miroase in birou, dar in acelasi timp, el nu isi trage apa dupa el la toaleta niciodata, stiind ca eu sunt aia care fac curat dupa toti, desi nu sunt femeie de servici? Ba ma simt.
2. Sa trenunt la dorinta de a castiga. Adica sa nu imi mai doresc sa imi primesc salariile pe care acest patron “a uitat” sa mi le dea atunci cand am demisionat. Si mai mult, mi-a transmis sa merg la el sa il rog frumos sa imi dea banii mei, pe care i-am muncit. Ba nu renunt.
3. Sa renunt la nevoia de a avea dreptate. Adica, atunci cand cineva vine sa imi povesteasca ca vrea sa faca ceva care ocoleste legea, eu sa nu ii mai explic ca greseste. Ca sunt un animal ciudat care e interesat doar de el, nu si de binele celor din jur. Da, asta as putea sa fac, ca ce ma intereseaza pe mine de lume?
4. Sa renunt la ideea de a avea mai mult. Aici, noroc ca v-ati axat pe evolutia personala.
5. Sa renunt lsa ma identific prin realizarile mele. Pai ma identifica altii. Si daca eu chiulesc de la servici, nu muncesc, mint etc, mai devreme sau mai tarziu, nu ma va mai angaja nimeni. Dar, ce bine, eu nu ma identific in esecul meu. SUnt fericit!
6. E la fel ca ce e la 5.
Deci, in ce lume traim? Astea sunt bune pentru manastire, iar eu nu sunt curioasa de manastire. Vreau sa ma bucur de viata din toate punctele de vedere, fara sa fiu calcata pe cap, pe suflet, pe inteligenta si munca mea. Cer prea mult? Articolul asta parca a fost scris de un patron roman, care nu vede nimic in afara de persoana lui.
Nu mai dati retete.
Reply
Costea Paul George says:
27/06/2013 at 8:28 AM
draga ema… in primul rand, este un articol preluat, in al doilea rand, sunt niste sfaturi care, daca le urmezi, te tin echilibrat si sanatos… totusi, fiecare intelegem in alt mod informatia pe care o primim, de aici frumusetea speciei umane, in diversitatea ei… iar sfaturile iti spun sa nu te identifici cu acele lucruri nu sa nu accepti abundenta si binele… ele vor veni (abundenta si binele) ca o urmare a faptului ca nu te identifici cu ele… iti recomand sa citesti Eckhart Tolle, deasemenea, un curs de nmg ti-ar schimba total felul de a vedea viata…
cu stima, paul
Reply
claudia elena says:
30/06/2013 at 1:03 AM
Draga Ema,
am citit randurile tale si m-au mahnit ptr. ca inteleg ce greu e sa traim in aceasta lume plina de minciuni,ipocrizie si manie,dar daca nu ne eliberam de aceasta manie noi ne imbolnavim,nu patronul,el bine mersi sta pe scaunul lui si isi roade in continuare osul!Sa stii ca de tine depinde daca vrei sa te detasezi de toate stresurile cotidiene si sa ramai sanatoasa devenind un om mai intelept pe care sa nu-l atinga toate aceste mizerii ale societatii actuale,care sa stii ca nu e mult diferita de alte timpuri mai vechi,s-au schimbat doar personajele(aminteste-ti scrierile lui Caragiale).Eu te sfatuiesc sa vezi si partile frumoase ale vietii,nu te mai gandi la partile negative,ridiculizeaza-le si treci mai departe,regaseste copilul pierdut din tine,bucura-te de micile bucurii ale vietii si constientizeaza cat de bogata esti!Ia o carte,priveste o comedie,uitate la florile pline de mireasma si lasa negativismul sa se piarda!Pupici,Claudia Elena.
Reply
Adriana says:
01/07/2013 at 4:16 AM
Paul, multumesc pentru articol. Am realizat cat de mare e egoul meu. M-am regasit in nr 1. Mi se intampla la anumite magazine sa “mi se para” ca nu sunt tratata cu acelasi respect de catre vanzatoare la fel cum a fost tratat clientul din fata mea desi mie mi se pare ca acel client nu “merita” sa fie tratat mai bine decat mine. Uneori parca simt o satisfactie cand am dreptate ca ce cred eu sa se va intampla se intampla. Ca si cum stiam, sau ma asteptam sa ma trateze asa ptr. ca “intotdeauna” se intampla asta in acel magazin. Am realizat de multe ori intuitiv ca problema e la mine si ca eu atrag asta dar articolul tau m-a ajutat sa vad mai clar cum pot sa evit asta.
M-am regasit deasemenea in 6 si 7. Diplomele pe care le-am obtinut credeam ca imi ofera SUPERIORITATE in fata celorlati si cu articolul asta am aflat cat de gresita e parerea mea. Sufeream nespus cand vedeam ca anumiti oameni nu dau 2 bani pe diplomele mele, pe experientele mele sau nu cadeau in admiratie vis-a vis de cate tari am vizitat. Wow…parca am primit un zid in fata!
MULTUMESC!
Reply
M says:
01/07/2013 at 8:10 PM
Ceea ce am citit mi-a confirmat ce am simtit, asa se poate spune dupa ce ai trecut prin clipe negre datorita dorintei de a fi unde credeam eu ca merit. Am aflat renuntand cu greu la culmile dobandite ca in fapt uitam sa traiesc si cream in tensiunea dorintei de a invinge si a demonstra. In scurt timp am primit o boala cronica dar ce a fost interesant este ca dupa ce am renuntat la acel Eu am invins privind in altii ce am lasat eu in urma. Parca priveam marioneta din mine cum se lupta. Atunci am invins si boala. Frumos articol si adevarat. L-am citit apoi in intregime pe distinsul Octavian Paler si am inteles ca perfectiunea este defectul de a nu avea defecte. Multumesc.
Reply
Georgeta says:
30/12/2013 at 8:17 AM
Mulţumesc pentru tot ce scrieţi.
Reply
Costea Paul George says:
30/12/2013 at 10:21 AM
🙂
Reply
Post a Comment