Sunday, August 12, 2018

Virusuri, bacterii şi medicina pasteurizată…

https://terapieinarmonie.blogspot.com/2018/08/virusuri-bacterii-si-medicina.html
(postare initiala: 14 septembrie 2013)

Evoluţia medicinii în direcţia falsă, de la Louis Pasteur până astăzi !!!

Ceea ce medicina oficială se străduiește să combată de peste 100 de ani prin toate mijloacele posibile, cât mai agresive cu putinţă, anume virusurile şi bacteriile „răufăcătoare”, sunt în realitate germeni vii, care trăiesc în simbioză cu noi, mediul lor nutriţional.
Însă de peste 100 de ani medicina scolastică este orientată contra vieţii, ceea ce este poate cel mai bine oglindit în denumirea de antibiotic dată multor medicamente.

De mult prea mult timp boala a fost considerată o problemă de destin. Soarta! Unul se îmbolnăveşte, altul nu. În timpurile vechi, existau demoni şi spirite rele; mai apoi, păcătosul era pedepsit cu o boală. Sau o societate păcătoasă era pedepsită cu o molimă. Apoi, închipuindu-ne că am devenit moderni şi deştepţi, am dat vina pe invadatorul din afară (pe microb, bacterie, virus). Ce nu mă mai surprinde de mult, şi în acelaşi timp e absolut tipic animalului superior denumit om, e faptul că întotdeauna altcineva a fost de vină, el însuşi niciodată.

Începând cu a doua jumătate a secolului al XIX-lea, odată cu dezvoltarea tehnologică, a apărut şi ideea foarte periculoasă, dar repede îmbrăţişată de medicină, a doctorului salvator, care te ajută cu pilulele lui să învingi agresorul extern, demonizatul microb. De aproape 150 de ani, medicina se ţine cu dinţii de această idee, devenită deja de prea mult timp o dogmă împovărătoare. Ce este boala? Cauza ei se află înăuntrul sau în afara noastră? Întrebări pe care medicina atotştiutoare nu vrea să şi le pună! Medicii jură în mod reflex pe Hipocrate, dar i-au uitat învăţătura: „Boala este în noi şi prin noi provocată”. Medicina se cramponează să caute un anumit, singur vinovat, pentru o anumită, singură boală, uitând să privească în ansamblu, întregul. Iar atunci când altcineva o face, acela este un şarlatan. Acum, mă întreb şi vă întreb: De ce, după aproape 100 de ani, nu există în fapt o terapie vindecătoare a cancerului? Cine e şarlatanul? Logic, cel care vindecă are dreptate. Iar medicina alopată NU vindecă afecţiunea numită cancer. Deci?

Un chimist pe nume Pasteur
Există oameni care au rămas în istorie. Unii pe drept, alţii pe nedrept. Unii pentru fapte măreţe, alţii pentru crime monstruoase. Din ce categorie face parte Pasteur? S-a născut în 1822. A fost un cercetător celebru. Şi dacă e să ne luăm după cele ce se pot citi în însemnările lui de laborator, care de-abia prin anii ‘70 au putut fi citite și de altcineva în afara membrilor familiei, a mai fost și un escroc şi un plagiator la fel de celebru. Prea multă vreme ne-am iluzionat că a făcut descoperiri epocale. A recomandat fierberea laptelui pentru a omorî germenii. Astfel, laptele a devenit inutil florei intestinale. Metoda se numeşte azi pasteurizare şi, din câte ne spun nutriţioniştii, mă refer la cei adevărați, este o metodă mai mult păguboasă decât folositoare.
Acum, să fi fost doar chestia cu laptele, şi tot era bine. Dar medicina s-a luat după un chimist. Aşa că astăzi ne prescrie numai chimicale. Ca microbiolog și chimist, Pasteur s-a ocupat mai ales cu bacteriile, cu procesele de fermentare, cu diferitele boli şi combaterea lor. Concepţia lui era aceea că bolile sunt provocate de agenţi patogeni proveniţi din afara corpului. Chestie care ne mai costă şi astăzi foarte mult. De unde veneau aceşti „duşmani”, Pasteur nu avea habar. Cert era că se aflau peste tot, în aer, în apă, în… fine. Într-un singur punct avea dreptate. Presupunea că aceşti germeni „sunt foarte vechi”.

„Boala este întâmplătoare – susţinea el – iar omul trebuie să se apere contra loviturilor soartei. Contra agenţilor patogeni trebuie luptat cu orice mijloace”. O concepţie care se potrivea perfect unei epoci post-napoleoniene, în care Bismarck ataca şi biruia Franţa, în care totul se regla cu arma în mână. Pentru a preveni bolile, Pasteur recomanda „vaccinarea preventivă”. Vedem şi azi cât de bună e. Şi cât de rentabilă financiar: gripa porcină, gripa aviară… El mergea atât de departe, încât compara omul cu un butoi de bere sau vin, în care germenii pătrunşi dinafară provocau daune. (Deşi comparația cu butoiul la unii se potriveşte de minune). Asta le-a plăcut foarte tare unor medici, iar unor bancheri chiar şi mai tare. Aşa că medicina subvenţionată de oameni întreprinzători şi-a asumat misiunea de „a afuma butoiul cu pucioasă”. Omenirea trebuia să se ferească de bacterii. Faptul că avem în corp de câteva ori mai multe bacterii decât celule proprii, desigur că Pasteur încă nu ştia. Problema e că acum medicii ştiu asta, şi totuşi rămân chimişti depăşiţi de evenimente. Treptat, boala a devenit o chestiune politică. Sau mai bine zis o „afacere” politică. Iar mai nou, a devenit şi o armă folosită de militari. Aşa că în cercetare miliardele curg, iar milioanele de animale de experiență îşi dau viaţa pe altarul unor idei cel puţin incerte. Totul în numele teoriilor lui Pasteur. Dar scopul scuză mijloacele, nu? Iar duşmanul trebuie exterminat, oriunde ar apărea. Așa că acum avem mai multe medicamente decât agenţi patogeni pe cap de locuitor. Da, Pasteur a fost nu doar un cercetător, ci şi un bun om de afaceri. Iar industria farmaceutică, grație fricii induse de teoria lui, a devenit una dintre cele mai rentabile afaceri.

Teoria germenilor a lui Pasteur nu a fost însă acceptată de toţi. Unul dintre contemporanii lui, Antoine Béchamp, susţinea o teorie diametral opusă. Şi, din păcate, total nerentabilă pentru industria farmaceutică. Béchamp era medic şi cercetător, una dintre minţile cele mai remarcabile ale sfârşitului de secol XIX. El nu considera germenii ca ceva străin şi separat de corpul uman, ceva duşmănos acestuia, care venea „din afară“, ci pur şi simplu ca pe o premisă a vieţii. În acea vreme, ştiinţa credea că viaţa este legată de celulă. Deoarece aceasta se divide, se considera că fiecare celulă provenea dintr-o altă celulă. Dar se ridicau două probleme: de unde a provenit prima celulă, cea care prin diviziune a dat naştere celorlalte? Și în ce mod s-au format, dintr-o celulă iniţială, diversitatea enormă de plante, insecte şi animale, mergând până la om? La aceste întrebări nu exista încă un răspuns. Cercetările lui Béchamp au arătat drumul de ieşire din această fundătură. El a respins ideea precum că celula ar fi cea mai mică unitate vie. Mai degrabă, spunea el, celula este ea însăşi formată din unităţi vii care „s-au adunat” împreună. Simbioza celulară a lui Kremer şi tot ce ştim astăzi din microbiologie confirmă pe deplin intuiţia lui Béchamp.

Béchamp a denumit „microzimă” unitatea vie care stă la baza alcătuirii celulei. Ceea ce înseamnă organism de fermentare microscopic. Conform lui Béchamp, ea ar fi germenul vieţii. Microzimele sunt prezente în toate sectoarele unui corp viu. Ele livrează substanţe în sânge, sau, aşa cum spunea Béchamp: organizează materia. Sunt în permanentă mişcare şi formează „mediul hrănitor“ din care apar diferitele forme de viaţă şi în care acestea se reîntorc. Fără germeni, nu există viaţă! De la naştere până la moarte, germenii fac parte din corpul omenesc. Ei formează celule, se ocupă de aprovizionarea energetică şi îndepărtează celulele moarte. Germenii construiesc organismul, îl menţin şi îl descompun după moartea acestuia. Noi forme de viaţă se nasc şi dispar, dar germenii vii sunt nemuritori.
Béchamp a susţinut în permanenţă faptul că organismul NU este pur, adică lipsit de germeni, aşa cum afirma chimistul Pasteur. Germenii există în corp și sunt poliformi (iau forme diferite), nu stau într-un anumit loc unde pot fi găsiți şi nu se comportă capricios, ci conform legilor universale ale vieţii. Înmulţirea lor nu se produce în niciun caz necontrolat, aşa cum susţine încă şi azi medicina „pasteurizată”.
Béchamp denumea teoria lui Pasteur „monstruoasă“. Acceptarea teoriei lui Pasteur a făcut ca boala să se transforme în destin şi chiar și astăzi foarte mulţi oameni o percep astfel. Din păcate, concepţia lui Béchamp nu era rentabilă. Cu aşa ceva nu se puteau face bani. Aşa ceva nu băga frica în oasele nimănui. Cu o asemenea abordare, n-ar mai fi fost nevoie de medicamente, chimioterapii, antibiotice sau antivirale. Aşa că Béchamp nu-şi mai găseşte locul în manualele medicinii „pasteurizate”.
.
Lumea sănătoasă a microbilor
Acolo unde există viaţă, germenii sunt și ei prezenţi. Numărul lor este infinit, iar funcţiile lor diferite. Ei se pot transforma, uni şi din nou despărţi pentru a se întoarce la forma ancestrală. Virusurile, bacteriile, fungii sunt diferite forme de dezvoltare ale germenilor. Aceasta este esenţa concepţiei lui Béchamp. Laptele este un mediu hrănitor, viu. Germenii se transformă în bacterii. După o oră, sunt deja zeci de mii, iar câteva ore mai târziu, sute de mii. Aceste bacterii acţionează, prin metabolismul lor, asupra fermentării laptelui. Or Pasteur susţinea tocmai contrariul. El spunea că laptele în starea lui naturală este lipsit de germeni. Conform lui, germenii s-ar afla în afara laptelui, în aer, de unde ajung în lapte sau în oricare alt aliment. Când laptele se acreşte, când mustul fermentează sau când marmelada face mucegai, înseamnă că germenii, bacteriile şi sporii s-au „strecurat“ din aer în aceste produse. Această teorie este susţinută atât de Pasteur, cât şi de adepţii lui şi din păcate mai este încă foarte răspândită în rândul oamenilor obişnuiţi. Béchamp nu împărtăşea această idee. El spunea că fiecare substrat nutritiv constă din germeni. Aceştia transformă substratul prin faptul că se hrănesc, deci digeră şi elimină resturile digestiei prin metabolism. Din permanenta grupare şi re-grupare a germenilor se formează noi forme de viaţă (comunităţi). Acestea au şi ele, la rândul lor, propriul metabolism, precum şi proprietatea de a se înmulţi şi transforma.

Observaţiile lui Béchamp deschideau noi posibilităţi de înţelegere a apariţiei formelor superioare de viaţă: Prima fază a evoluţiei se desfăşoară în zona microscopică, şi deci nu poate fi observată cu ochiul liber. Din asocierea microbilor rezultă forme mai mari de viaţă, până când, treptat, devin destul de mari pentru a putea fi observate cu ochiul liber. Şi deodată observăm cu groază că anumite produse se alterează, iar în altele apar viermi. Acestea constituie produsele unui mediu hrănitor, viu şi treptele premergătoare insectelor. De îndată ce există condiţiile propice, apar şi organismele respective. N-aţi observat niciodată că vara, în fructele care intră în fermentație apar şi binecunoscutele musculiţe de oțet, Drosophila? Aţi observat vreodată aceste musculiţe la fructele tratate chimic sau modificate genetic? Nu, acestea putrezesc pur şi simplu (şi asta într-un mod anormal) fără a atrage din aer ouăle de musculiţe. În cele din urmă, Pasteur și-a recunoscut greșeala. Pe patul de moarte, el rostit o frază celebră, care însă nu s-a dorit a fi auzită de adepţii avantajelor economice ale teoriei sale: „Microbul nu este nimic, totul este substratul”, a spus el, referindu-se la mediul propice.

Ce este boala?
Pasteur credea iniţial că viaţa constă din procese „mecanice“. Iar aceste procese mecanice puteau fi dereglate prin pătrunderea din afară a germenilor. Astfel definea el boala. Şi astfel o mai defineşte şi azi medicina pasteurizată. Aceasta desparte germenii de mediul hrănitor, analizându-le separat. Béchamp şi adepţii săi interpretau germenii şi mediul hrănitor ca pe un singur şi unitar proces al vieţii. Fiecare fiinţă este transformarea în viaţă a unui anumit model şi rezultatul unui anumit teren hrănitor. Dar natura nu-şi risipeşte forţele. Astfel, pentru a nu se crea în permanenţă noi forme de viaţă, cele existente au capacitatea de a se reproduce. Principiul însă rămâne acelaşi: crearea unei fiinţe vii, sănătatea, precum şi înmulţirea ei depind de un teren fertil.

Viaţa este un permanent schimb de substanţe, iar natura, într-un permanent echilibru. Totul serveşte individului şi fiecare individ serveşte întregului. Această lege este încălcată permanent de omul modern printr-un stil de viață și o alimentaţie nesănătoase: alcool, nicotină, droguri, medicamente chimice, toxine, zahăr, sare rafinată, conservanţi, coloranţi etc. Toate acestea provoacă un număr uriaş de boli, care sunt în fapt reacţia corpului în încercarea de a le elimina din el, de a se curăţa. Toate aceste otrăvuri afectează mediul hrănitor, deci implicit viaţa. De aici, boala. În organismele slăbite sau îmbătrânite eliminarea se încetineşte. Şi astfel, se adună depozite de otrăvuri şi toxine. Boala se manifestă prin epuizare, constipație, febră, inflamaţie, durere. Iar medicina pasteurizată sare în ajutor cu tabletele, pilulele şi injecţiile ei, prin care elimină doar simptomele, nu şi boala. Dereglările apar tot mai frecvent şi devin mai complexe. În cele din urmă, pacientul ajunge pe masa de operaţie, sau poate chiar pe o altă masă. Cinic, dar adevărat. Este anesteziat, radiat, chimioterapiat, hrănit artificial şi primeşte sânge străin (ceea ce înseamnă proteine străine, cu implicita contra-reacţie a sistemului imunitar). Medicul intern, propriu al corpului va fi redus la tăcere; iar cauzele bolii vor rămâne în continuare necunoscute.

Oare când vom înţelege noi, oamenii obişnuiţi, cercul vicios, infernal, declanşat de medicina alopată în strânsă colaborare cu industria farmaceutică? În peste 90% din cazuri, medicina alopat-pasteurizată elimină simptome şi nu boli. Prin aceasta, medicul şi concernul farmaceutic îşi asigură o clientelă „pe viaţă“. Un simptom eliminat face din pacient un client permanent. Deci un plătitor permanent. Toate acestea sunt cunoscute de mult timp. De ce nu se schimbă nimic? Păi… cui i-ar servi? Să luăm industria alimentară, de exemplu. Ne otrăveşte cu tot felul de conservanţi, coloranţi şi adjuvanţi! Dar suntem deja aproape 8 miliarde de suflete, din care aproape un sfert flămânzeşte. Dacă s-ar schimba normele de nutriție, industria producătoare de alimente ar da faliment. Alimentele moderne sunt produse în mod artificial. Fructele, salata, legumele sunt cultivate chimic şi preparate industrial. Pasteurizăm, sterilizăm, rafinăm, fierbem, congelăm, stropim, radiem, aromatizăm, vitaminizăm… Toate aceste forme artificiale nu sunt recunoscute de organism şi, în consecinţă, nu sunt preluate şi prelucrate, ci depozitate în corp. Pe undeva, prin ficat, prin celulele grase, prin articulaţii… Pe vremuri, mâncarea venea pe masă direct din grădină. Astăzi, vine clonată, sterilizată, chimizată şi frumos împachetată de la supermarket.

Alimentele prelucrate industrial sunt moarte. Germenii sunt distruşi sau deformaţi în aşa măsură, încât devin periculoşi. Laptele se împute, carnea congelată putrezeşte după decongelare într-un mod ciudat, margarina stă o lună pe masă şi nu se strică! Și noi le mâncăm, le mâncăm… până când corpul nostru nu mai poate face faţă toxinelor. Şi ne transmite semnale disperate de ajutor: dureri! Ne face atenți că avem o problemă! Și atunci noi ce facem? Dăm fuga la doctor. Și ce face el? Ne elimină semnalele date de organism, simptomele. Adică ne înşeală! De multe ori chiar noi suntem cei care vor să fie înşelaţi, să nu ne mai doară, și chiar asta-i cerem doctorului. În felul acesta, vina nu e în întregime a lui. Doar că el ştie, sau ar trebui să ştie adevărul. Şi ar mai trebui să ni-l şi spună. Dar e mai comod şi mai rentabil să tacă.

Alimentele „modificate” perturbă echilibrul organismului. Apare un mediu hrănitor pentru bacterii, virusuri, ciuperci. Ele apar ca urmare a instaurării unui dezechilibru şi al unui teren propice, bolnav. La locul unui incendiu sosesc întotdeauna pompierii, ceea ce nu înseamnă că ei au provocat incendiul. Dar despre toate acestea, cercetarea medicinii pasteurizate nu vrea să ştie nimic. Microbii ticăloşi trebuie distruşi, trebuie să luptăm împotriva lor cu toate armele chimice din dotare! Şi să ne protejăm împotriva lor prin vaccinuri, care nu fac altceva decât să afecteze mediul hrănitor şi să stimuleze astfel apariţia microbilor. Un mediu sănătos şi corect întreținut nu are nevoie de virusuri care să-l cureţe, la fel cum o casă care nu arde nu are nevoie de pompieri. Acolo unde o comunitate întreagă trăieşte nesănătos, apar bolile epidemice. Aceleaşi obiceiuri de viaţă, acelaşi mediu deficitar, aceleaşi boli. Statisticienii cunosc acest adevăr de mult. Dar ei nu sunt medici…

Privire asupra întregului
Germenii care „ne îmbolnăvesc” sunt prezenţi peste tot, în aer, în apă, în alimente şi chiar şi în corpul nostru. Cu toate acestea nu suntem în permanenţă bolnavi. Dacă un copil la şcoală sau un coleg de birou se îmbolnăveşte, nu se îmbolnăveşte imediat toată clasa sau tot biroul. Deşi agentul patogen e acolo. La cei sănătoşi, microbii n-au găsit un mediu hrănitor propice lor. Iar mediul propice nu l-au creat microbii, ci noi. Microbii doar profită de el, pentru a se hrăni şi înmulţi. Este legea universală a vieții! Mediu deficient se află în strânsă legătură cu un sistem imunitar slăbit. Toxinele, ca și stresul, afectează, lucru dovedit de mult. Acest fapt le uşurează microbilor viaţa. Paraziţii apar şi se înmulţesc într-un mediu modificat artificial. Ei au rolul de a elimina structurile devenite incapabile de viaţă! Ceea ce medicina pasteurizată denumeşte agent patogen (dăunător) are o funcţie şi un sens. Natura nu lasă nimic la voia întâmplării. Sau, cum spunea cineva: „Dumnezeu nu dă cu zarul”.
În organismul uman, germenii se pot transforma în agenţi patogeni ucigaşi. Ei „descompun” organismul din interior spre afară. Îl desfac în trepte, aşa cum înainte l-au construit tot în trepte, anume prin ciuperci, bacterii, virusuri. Omenirea se află în pragul distrugerii prin lumea artificială pe care ea însăşi și-a construit-o. Iar vindecarea poate veni doar printr-o schimbare de viziune asupra vieţii! Formele de gândire vechi şi depăşite trebuie înlăturate. Nu există alternative la legea naturii. Şi în nici un caz alternative chimice. Viitoarelor generaţii nu le va fi deloc uşor să corecteze monstruoasele erori ale chimiei totale, moderne. Natura funcţionează de miliarde de ani cu o exactitate şi o inteligenţă ce nu pot fi depăşite. Iar omul este doar o parte componentă a naturii, nicidecum stăpânul ei.
….
Dr. P. Maas
Sursa

cu drag, Costea Paul George
___________________________________

Nu sta pe loc, studiaza pentru tine, pentru evolutia ta ca om! Nu te costa nimic in plus sa cumperi carti prin situl meu, totusi, cu asta ma sustii sa pot fi aici, pentru tine! Alege din miile de carti de la: elefant.ro sau libris.ro
___________________________________

Ai o parere, o intrebare, o idee, o nemultumire, o critica?… Comenteaza mai jos, impartaseste-o cu noi, ceilalti… 🙂

Ti-a placut articolul? Apreciezi munca mea, efortul meu?… “SHARE” aici, sub articol si astfel vei contribui la aflarea acestor adevaruri. Nu te costa nimic! Poti sa ii dai un “LIKE” si paginii “terapie in armonie”, in dreapta sus, daca vrei sa ne urmaresti pe facebook… 🙂 ... Cel putin, ca iti place ori nu, da un calificativ articolului aici, dedesubt, la "Reactii la articol"... 🙂

Introdu aici, dedesubt, adresa ta de e-mail si vei primi saptamanal GRATIS articole interesante + bonus un PDF GRATIS “LEUCEMIA – o anemie mai severa sau cancer?”


Adresa de email: *


21 comments:

Paul Costea said...

Petra-Amba Popescu says:
15/09/2013 at 2:43 AM

Imi plac tare mult articolele tale,sint foarte interesante si adevarate.Le-am trimis tuturor celor pe care ii cunosc in Canada.
Cu multumiri,Petra-Amba
Reply

Costea Paul George says:
15/09/2013 at 7:11 AM

draga mea… iti multumesc mult pt comentariu. sa stii ca sunt foarte multumit sa stiu ca munca mea nu e zadarnica, cu toate ca am crezut la inceput ca va fi mai usor… oamenii care sunt dispusi sa se deschida, sa vada dincolo de conditionarile actuale, inca sunt destul de putini, dar eu sper ca se va reusi in final sa se vada minciuna si manipularea in care traim de buna vreme…

cu stima, paul
Reply
Georgeta says:
18/09/2013 at 12:23 AM

D-nule Paul ,eu cred ca imunitatea se refera la rezistenta corpului (sanatatea) in raport cu factorii exteriori care ne pot inbolnavi si mai ales cu ce sau cum hranim corpul.Sistemul imunitar de fapt este sanatatea corpului nostru.
Eu va multumesc din suflet pentru aceste articole care ne lumineaza sau ne confirma uneori ceea ce am acumulat de-a lungul vietii in raport cu existenta vietii.
Reply
Costea Paul George says:
18/09/2013 at 8:41 AM

esti pe drumul cel bun… … succes! 🙂
Reply
Corneliu FLOREA says:
10/10/2013 at 3:28 PM

Articol extrem de interesant, bulversant, care atacă prejudecățile.

Potrivit lui, noi, aflați prin educație, reacția societății și bombardamentul informațional pe un făgaș greșit în privința autocunoașterii și înțelegerii modului cum funcționăm, cum ne îmbolnăvim și cum ne vindecăm, ar trebui să conștientizăm că:

– suntem proprii noștri dușmani, aliați statornic și aproape definitiv cu cei ce pretind că ne vor binele, cu sau fără interes oneros;
– medicul de familie, de clinică sau spital, farmaciștii, producătorii de medicamente și suplimente nutritive, psihologii, psihiatrii, chirurgii și alți specialiști ai medicinei tradiționale, alopat – pasteurizate..toți sunt niște criminali încă nedescoperiți de oameni, nedovediți de cohortele de procurori, nejudecați în instanțe..deoarece aproape nimeni nu cunoaște adevărul despre aceste lucruri;
– lipsiți de această educație, de aceste cunoștințe despre existența, funcțiile și relațiile dintre microzime, germeni și bacterii și alte forme de viață pământene, avem toate șansele să repetăm și să accentuăm greșelile oamenilor ignoranți.

De aici, concluzia că, odată ce ne-am informat despre adevărurile domeniului cercetat, trebuie să începem lupta cu noi înșine.
Iar pentru menținerea sau întărirea sănătății, trebuie să ocolim medicii comuni, spitalele, farmaciile și să trăim după noi reguli, pe care ar trebui să le..edităm..pe acest ”front” de luptă: saitul de față, Facebook și, în genere, mediul Internet plus metoda ”din om în om”.. 🙂
Reply
Costea Paul George says:
10/10/2013 at 4:43 PM

iti multumesc pt comment… bine punctat… totusi, nu medicii trebuiesc condamnati pt ceea ce stiu si fac, ci sistemul care le implementeaza cu o palnie mare-mare aceasta stiinta… 🙁
Reply

Angela Pochincereda says:
15/09/2013 at 9:00 AM

Nu-l putem acuza pe Louis Pasteur pentru toate bolile omenirii, vreau numai sa zic, ca ai mentionat foarte putin in articol despre imunitate, caci daca nu era un sistem foarte minunat noi demult dispaream.
Intentia lui a fost buna pentru timpul acela, dar asta nu inseamna ca trebuie sa dam vina pe el, trebuie sa luam masuri si sa vedem ce putem face. Eu am studiat mult aceasta problema fiindca la putere acum stau bolile autoimune si in fiecare an apar noi boli de acest gen care sunt …Si solutii sunt.
Reply

Paul Costea said...

Costea Paul George says:
15/09/2013 at 2:01 PM

draga mea… din pacate, pasteur a plagiat munca lui bechamp iar intentiile sale erau mai mult financiare decat a afla adevarul… si as avea o intrebare la tine: spune-mi, te rog, in ce consta sistemul imunitar? pt ca eu nu stiu… precum multi altii… iti multumesc… 🙂
Reply
Angela Pochincereda says:
16/09/2013 at 6:21 PM

da, totul este pentru bani in acest sistem, dar credeti-ma imunitatea
ne pazeste si ne elimina tot ce este strain din corp. Cu o imunitatea buna nu suntem bolnavi nici odata. Stiti ca imunitatea are memorie?
Reply
Costea Paul George says:
16/09/2013 at 6:30 PM

inventia unui aparat, sistem imunitar este foarte buna pentru ca unii sa faca bani din vanzarea medicamentelor minune care sa intareasca acest sistem imunitar slabit inexistent… am intrebat cativa oameni din domeniu in ce consta acest sistem imunitar dar am primit niste raspunsuri foarte vagi… dar stii cum se pune problema? cand se vorbeste foarte mult despre ceva, acel lucru, chiar daca nu are nicio baza, devine acceptat… asa s-a intamplat si cu sistemul imunitar si cu multe alte lucruri…

eu astept totusi un raspuns la aceasta intrebare: in ce consta sistemul imunitar? 🙂
Reply
Angela Pochincereda says:
16/09/2013 at 7:31 PM

Sistemul imunitar uman este inteligent, complex si deosebit de eficient De indata ce un agent patogen patrunde in corp, organismul incepe sa-l combata prin intermediul sistemului imunitar.

Prin circuitul sangvin se trimit “agenti de recunoastere si trupe de lupta” care ataca virusurile si bacteriile. Durata luptei de aparare, deci a bolii, depinde de capacitatea de mobilizare a sistemului imunitar.
Sistemul imunitar este ca o armata bine pusa la punct al carei scop este de a apara organismul de atacuri nesanatoase din mediul inconjurator. Asa cum armata are mai multe detasamente, la fel si sistemul imunitar contine mai multe instrumente diferite care conlucreaza armonios pentru atingerea unui singur tel: sa protejeze organismul de orice intruzie straina care poate provoca daune. Principalele elemente ale sistemului imunitar sunt celulele imunitare si moleculele cu rol de mesageri care le apeleaza pe primele in ajutor….
Costea Paul George says:
16/09/2013 at 10:15 PM

draga mea angela… nu stiu unde ai invatat aceste lucruri, dar m-ai bagat in ceata… :))) … in tot ce mi-ai scris, eu am vazut doar armata, razboi, lupta, inamic exterior… singurul inamic pe care il avem este cel interior si nu suntem constienti de asta, din pacate… modelul sustinut de tine este cel al lui pasteur, care a plagiat munca lui bechamp, iar din aceasta cauza suntem unde suntem la ora actuala, intr-un razboi total cu exteriorul, cu natura care ne na viata, care ne tine in viata… daca este vreu inamic exterior, acela este creat artificial (arme biologice, etc), create de minti bolnave… restul microorganismelor din exterior nu ne fac niciun rau, le avem toate deja in noi…

imi pare rau ca a trebuit sa iti dau acest raspuns, acesta este punctul meu de vedere si nu un atac la adresa ta sau a celorlati care stiu alte variante ale acestor lucruri…

cu mult drag, paul
teodora says:
17/09/2013 at 9:23 AM

pt mine suna ca si cum acest sistem imunitar defapt se numeste om, adica intreg organismul reactioneaza in caz de ceva nu este cum trebuie…fiecare celula…Niciodata nu mi-am pus problema ca ar exista sau nu un sistem imunitar, toti nutritionistii vorbesc despre el, dar de fapt vorbesc despre organism in intregime si despre sanatatea acestuia,

Paul Costea said...

Costea Paul George says:
17/09/2013 at 9:26 AM

asa este, draga mea, intreg organismul este un adevarat sistem impenetrabil, dar e frumos sa inventam un sistem imunitar pentru ca mai apoi, orice boala minora sa se puna in carca lui: avem un sistem imunitar slabit… ai stiut ca se fac miliarde doar pe acest singur motiv??? iar noi, din lipsa unei alte informari, o muscam in masa!!!

Georgeta says:
15/09/2013 at 9:38 AM

Mulţumesc. Este extraordinar ce scrieţi. Din categoria germenilor prezenţi în corpul nostru fac parte şi ciupercile. De ce unele persoane fac candidoză ? Mă interesează în mod special candidoza vaginală. Care sunt cauzele spirituale ale acestei boli ?
Reply

Costea Paul George says:
15/09/2013 at 2:03 PM

draga mea Georgeta… candida, ca si restul microorganismelor, apar intr-un anume loc din organism doar cand acolo au fost anumite probleme iar ele vin sa repare acele probleme… daca persista, inseamna ca se revine tot timpul in faza activa a conflictului sau s-a intervenit cu medicamentatie…

cu stima, paul…
Reply
Epure Georgeta says:
17/09/2013 at 3:34 PM

Multumesc. Oare sa fie un conflict legat de viata sexuala ?
Reply
Costea Paul George says:
17/09/2013 at 4:15 PM

ai vazut ce simplu functionam? iar tu ti-ai dat seama de aceasta functionare fara sa stii medicina germanica… ar trebui cautat un conflict de ordin sexual legat de persoana pe care o ai in preajma, pentru ca, daca nu dispare nicicum candidoza, asta e motivul: ca persoana respectiva ii aduce aminte in mod inconstient organismului tau de conflict…
Reply
Georgeta says:
17/09/2013 at 7:11 PM

Vai ! Incredibil. Şi câte medicamente am luat, când de fapt … eu eram de vină. Acum trebuie să-mi analizez şi să-mi revizuiesc comportamentul pe care l-am avut de fapt toată viaţa vis-a-vis de acest aspect.
Costea Paul George says:
18/09/2013 at 8:39 AM

draga Georgeta… succes! 🙂

Armonia says:
15/09/2013 at 10:01 AM

Minunat Paul. MULTUMIM !
Societatea moderna nu mai are timp sa gandeasca….sa le puna cap la cap…….
Iti multumim , Toate sunt de un REAL FOLOS pt cei care vor ADEVARATE INFORMATII .
Cred din tot sufletul intr-o
ADEVARATA TREZIRE MONDIALA PE TOATE NIVELELE !

ESTI O BINECUVANTARE PAUL !

Sa ai spor in toate !
Reply

Costea Paul George says:
15/09/2013 at 2:05 PM

iti multumesc mult pt acest comment… m-a induiosat profund… sper sa ajut in continuare la fel de mult…

cu drag, paul
Reply

liviu baitel says:
15/09/2013 at 11:29 AM

Mulțumesc frumos pentru articolele trimise.Le-am găsit interesante, incitante și, oricum, demne de o analiză temeinică.Mă preocupă destul de serios tema în ansamblu și mi-aș
dori să ne cunoaștem mai bine.Din păcate eu cu facebook-ul nu am tangențe…poate
tot pe mail sau dacă se poate să-mi comunicați un număr de telefon.
Sunt aproape convins că viața noastră este așa cum ne-o ”facem”.
cu gânduri bune
liviu baitel(elbi)
eforie nord
Reply

Paul Costea said...

Costea Paul George says:
15/09/2013 at 2:07 PM

draga elbi… iti multumesc si tie pt acest comment… imi pare bine ca nu muncesc degeaba si reusesc sa aduc lumina in cat mai multe suflete… te rog sa imi scrii pe costeapaulgeorge@gmail.com si pastram legatura…

toate cele bune… paul
Reply

Lucia says:
15/09/2013 at 2:47 PM

Sa stii ca am citit majoritatea articolelor tale,m-au interesat fff mult.Acum imi doresc sa particip la un curs de medicina germanica.Ma intorc in tara la sfarsitul lunii septembrie 2013 si te voi contacta pentru curs.Ce mi-a placut in mod deosebit la articolele tale sunt deschiderea abordarii,pasiunea cu care expui informatia si siguranta,tenacitatea cu care ne prezinti aceste informatii – desi cred ca stii ca suntem un popor conservator ce primeste mai reticent „noutatile„ ce s-ar putea sa nu fie chiar atat de noi!Oricat de putini ar fi cei care accepta si apoi studiaza aceste informatii,e minunat, lucrurile merg in directia buna.Continua si…. multumim!!
Reply
Mary says:
15/09/2013 at 3:16 PM

Multumim mult Paul pentru informatiile pe care n-i le dai. Eu caut astfel de informatii si sunt privita ca o persoana ,, dusa cu capul,, cand vorbesc cu prietenii mei si ii avertizez cand vad ca pur si simplu isi bat joc de viata lor hranindu-se cu minciunile si gogosile pe care ni-i leserveste presa si televizorul…
Am trecut peste o boala grea, am fost operata la san si am urmat terapiile lor ucigatoare din lipsa informatiei si dupa recomandarile medicilor… Dupa ce am terminat chimioterapia si radioterapia am inceput sa caut adevarata informatie si cand am inceput sa ma trezesc nu am mai luat nici un medicament desi mi-au recomandat timp de 5 ani hormonoterapie, eu am refuzat sa mai inghit porcariile lor.
Am adoptat un alt stil de viata, am renuntat la carne, am inceput sa fac miscare mai multa, in special mers pe jos. Acum sunt bine, gandesc altfel si sunt deschisa la informatii adevarate care ma ajuta sa inteleg cauzele bolilor si tratarea holistica.
Ai dreptate laptele pasteurizat , recomandat de medici batranilor si copiilor le face mai mult rau decat bine, creeaza mucus care este un mediu propice pentru boli.
Cu cat intalnesc mai multi oameni care gendesc ca mine cu atat capat mai multa incredere in mine si respect stilul sanatos de viata,
Multumim!!!
Reply

Paul Costea said...

Costea Paul George says:
15/09/2013 at 4:24 PM

bravo mariana… esti pe drumul cel bun… succes in continuare… 🙂
Reply

Post navigation ← Previous Virusuri, bacterii şi medicina pasteurizată… | NewsInfo1000 says:
15/09/2013 at 4:27 PM

[…] De mult prea mult timp boala a fost considerată o problemă de destin. Soarta! Unul se îmbolnăveşte, altul nu. În timpurile vechi, existau demoni şi spirite rele; mai apoi, păcătosul era pedepsit cu o boală. Sau o societate păcătoasă era pedepsită cu o molimă. Apoi, închipuindu-ne că am devenit moderni şi deştepţi, am dat vina pe invadatorul din afară (pe microb, bacterie, virus). Ce nu mă mai surprinde de mult, şi în acelaşi timp e absolut tipic animalului superior denumit om, e faptul că întotdeauna altcineva a fost de vină, el însuşi niciodată. Începând cu a doua jumătate a secolului al XIX-lea, odată cu dezvoltarea tehnologică, a apărut şi ideea foarte periculoasă, dar repede îmbrăţişată de medicină, a doctorului salvator, care te ajută cu pilulele lui să învingi agresorul extern, demonizatul microb. De aproape 150 de ani, medicina se ţine cu dinţii de această idee, devenită deja de prea mult timp o dogmă împovărătoare. Ce este boala? Cauza ei se află înăuntrul sau în afara noastră? Întrebări pe care medicina atotştiutoare nu vrea să şi le pună! Medicii jură în mod reflex pe Hipocrate, dar i-au uitat învăţătura: „Boala este în noi şi prin noi provocată”. Medicina se cramponează să caute un anumit, singur vinovat, pentru o anumită, singură boală, uitând să privească în ansamblu, întregul. Iar atunci când altcineva o face, acela este un şarlatan. Acum, mă întreb şi vă întreb: De ce, după aproape 100 de ani, nu există în fapt o terapie vindecătoare a cancerului? Cine e şarlatanul? Logic, cel care vindecă are dreptate. Iar medicina alopată NU vindecă afecţiunea numită cancer. Deci? Articolul intreg pe http://terapieinarmonie.ro/?p=1094 […]
Reply

Reply

Paul Costea said...

carmen says:
15/09/2013 at 8:39 PM

cred cu tarie ca multa lume este pregatita sa inteleaga adevarul celor sustinute de dvs,care le expuneti intr-un mod stiintific,dar pe care batranii nostri fara a detine nici un studiu,le practica si vindeca fara medicamente.eu inainte de a lua un medicament pentru o durere sau o afectiune,imi caut remediul in alimentatie,apoi in leacurile naturii.sustin cu tarie ca organismul nostru este un “mecanism”extrem de complex ,eu il banuiesc caci ar fi in stare sa ne indice cum sa-l repunem in functiune,dar pentru asta trebuie ascultat, intuit si pretuit ca un prieten,neagresat in mod voit,si nesaturat de medicamente si substante de care se poate lipsi.multumesc frumos pentru cuvintele folositoare ale acestui articol..
Reply

Costea Paul George says:
16/09/2013 at 8:54 AM

asa este, draga mea… si va mai trece o perioada pana vom intelege ca atat boala cat si vindecarea vine doar din noi si nu de afara… iti multumesc pt comment… ma bucur ca tot mai multi oameni reusesc sa vada dincolo de zidul convingerilor, credintelor, invataturilor primite de la sistemul care ne vrea oi perfecte…
Reply

Loga Claudia says:
15/09/2013 at 9:01 PM

Am citit toata articolele d-voastra. Si eu incerc macar pt.copilul meu sa fac ceva. Nu-i dau medicamente nici cand face 39 febra si o sustin cu miere cu polen,laptisor de matca si propolis. Toamna pana primavara ai dau vit.C 10 zile pe luna combinat cu sirop de la Himalaia tot 10 zile pe luna si granule homeopate de la oscilococcilum. Oare fac bine? Ar trebui sa mai fac si alt ceva ? Daca totusi achizitioneaza o veroza respiratorie,sau o tuse mai agresiva,care ar fi abordarea corecta. Uleiul de oregano ne poate ajuta inlocuind antibioticele? Multumesc ca impartiti aceste informatii cu noi.
Reply

Costea Paul George says:
16/09/2013 at 9:06 AM

draga mea… o idee in plus pt febra mare ar fi sa ii invelesti bratele si capsorul cu carpe umede, asa faceau si strabunii nostri, care erau mai apropiati de natura decat omul artificial care am devenit noi, din pacate… 🙂 … Cat despre faza de preventie, sa ii dai vitamine si granule, ar fi ok, dar sa nuu ii dai vitamina C luata de la farmacie ci din fructe, lamaie, de exemplu… Cea cumparata este obtinuta chimic iar organismul nu o poate procesa oricata ar lua… Oricum, raceala nu vine de la vremea rece, precum am fost invatati, tocmai pt a trai in frica, ci de la conflictele de imbucatura sau de miros pe care le face copilul… ca si exemplu, este suficient sa iesi imbracat mai lejer cand este rece afara si sa ai ideea ca poate trebuia sa te imbraci mai bine ca poate racesti, ca ai si pornit acel proces in subconstient… este un lucru programat in subconstient prin convingerile noastre iar organismul intra prin urmare in reactie de supravietuire…

iti multumesc pt comentariu si ma bucur pentru ca reusesti sa vezi dincolo de tiparele impuse, de genul, esti bolnva, fugi si ia tablete. Acestea sunt produse sintetice si iti fac mai mult rau decat bine iar pe deasupra, iti “vindeca” doar simptomele, nu si boala, ea continuand sa te macine…
Reply
Loga Claudia says:
16/09/2013 at 2:11 PM

Multumesc mult de raspuns. Cum rezolvam sau prevenim conflictele de imbucatura sau miros ale copilului? Si defapt ce sunt ele? Se stie ca la gradinita si in general in colectivitati copii fac des viroze? Cum se explica si cum se previne? Multumesc de sfaturi si promptitudine. Eu sper ca tot mai multi parinti sa vrea dar sa si aibe de unde sa invete sa-si salveze copii de la distrugerea programata la care am fost noi supusi doar din ratiuni financiare,de oameni fara scrupule. AS vrea ca macar generatiilor urmatoare sa le dam o sansa si sa-i salvam ,dar mai ales sa-i invatam sa nu mai ACCEPTE sa fie manipulati.
Reply

Paul Costea said...

Costea Paul George says:
16/09/2013 at 5:44 PM

draga mea claudia… cum sa nu faca sarmanii copii viroze la scoala, cand sunt scosi din mediul familial si introdusi intr-un mediu unde multe lucruri nu pot sa miroase a bine sau sa nu poata sa inghita?… caz concret, s-a imbolnavit grav invatatoarea si a venit alta, mai pe neplacul majoritatii, iar acea majoritate a facut apoi una din boala copilariei, pojar parca, din cauza ca au trait conflictual acea separare de vechea si buna invatatoare… la fel, li se spune ca de saptamana viitoare se innaspresc regulile si jumate din clasa o traiesc conflictual ca nu pot sa inghita si ca nu le miroase a bine si uite, aicic e viroza…

sper ca ai inteles din explicatiile si exemplele mele simpla functionare a organismului…

cu stima, paul
Reply
alina says:
21/09/2013 at 10:26 PM

buna
chestia asta n am reusit s o inteleg prea bine, respectiv, mi a fost frig, cred ca voi raci.
cum ajung sa racesc? ce i cu sistemul asta de alarma in care intra corpul?
mai concret, mie mi a intrat in cap ca daca fac jogging iarna, fac lucruri in gat.
acum inteleg ca nu are nicio legatura, dar totusi nu inteleg cum actioneaza creierul si corpul.

si as mai vrea sa intreb cand e o raceala si cu tuse, ce fel de conflict a fost? ca am observat ca la noi racelile sunt cu nas curs, ceva usor pe la gat si tuse.
multumesc
Reply
Costea Paul George says:
23/09/2013 at 9:17 AM

atunci cand iti spui: mi-a fost frig, cred ca voi raci, faci un conflict biologic care te va duce in acea “boala”… dar, daca costientul tau ii poate explica subconstientului ca nu faptul ca ti-e putin frig te va imbolnavi ci conflictul pe care ti-l faci, ca vei raci, atunci, corpul tau nu va mai intra in reactie… e f simplu, crede-ma… 🙂 …
in legatura cu joggingul, tu ai asociat in subconstient joggingul cu durerea in gat si astfel, de fiecare data se va intampla la fel… pana reusesti sa constientizezi ca nu joggingul te aduce in acea situatie ci ca acesta este doar o sina (citeste articolul despre alergii), sina fiind orice obiect, situatie, fiinta care a fost prezenta intr-o situatie conflictuala din trecut. de cate ori intalnesti apoi acel obiect, el iti va reaminti in mod inconstient despre conflictul tau si ti-l va readuce in actualitate… in cazul tau, a fost de ajuns, totusi, un gand ca e rece, tu transpiri si s-ar putea sa racesti, ori candva nu ai putut inghiti faptul ca sa nu faci tu jogging chiar daca e rece… situatiile pot fi cu miile, depinde de interpretarea fiecaruia…
in general, cand cineva isi face inconstient un conflict de miros, ca ceva nu ii miroase a bine, de obicei asociaza cu el un alt conflict (ei ar spune metastaza), de imbucatura, ca nu poate sa inghita ceva si de aceea apar ambele manifestari la nivel de organe… raceala este faza de vindecare ale acestor conflicte si nu ar avea nevoie de nicio medicamentatie, decat niste ceaiuri, iar la febra mare, invelirea bratelor in carpe ude, cum faceau strabunii nostri, lucruri pe care noi le-am uitat de mult… ne-au fost implantate alte lucruri, care ne fac atat de artificiali…
Reply

Paul Costea said...

Gheorghe says:
15/09/2013 at 9:23 PM

Nimic nou. Tuturor medicilor li se predă în universitate, cel puțin la Universitatea de Medicină din Chișinău, că pielea, sistemul digestiv și sîngele uman conțin o groază de bacterii, unele saprofite (nepatogene), altele condiționat patogene (patogene în cantități mari). Din acestea fac parte atît bacterii, cît și fungi și virusuri și virioni. Însă, acestea nu trebuie confundate cu microorganismele patogene care, indiferent de cantitate, întotdeauna vor duce la boală (holera, sifilisul, varicela etc.) În plus, teoria lui Bechamp nu este cu nimic mai bună decît cea a lui Pasteur – este încă o teorie. Cel mai rezonabil ar fi de a le analiza pe ambele și a selecta ceea ce este demonstrat, practic sau rațional.
Reply

Costea Paul George says:
16/09/2013 at 9:13 AM

Problema pe care nu a inteles-o Pasteur la acea ora este ca noi, de la inceputurile vietii, am fost aici, impreuna cu microorganismele, iar, in spiritul supravietuirii, am invatat sa traim impreuna, in simbioza. Nu exista microorganisme bune si rele, ele toate sunt in noi si sunt tinute in frau de catre organism. Ele ies la iveala doar cand sunt probleme si o fac cu un rost, exact ca si pompierii la incendiu… Cand se intampla o “invazie”, aceasta nu are cauze naturale… oricum, despre bacterii si virusuri (despre care stiinta nici macar nu e sigura ca exista, sunt doar presupuneri, bazandu-se pe observarea “urmelor” lasate) ar fi multe de discutat, dincolo de un simplu articol…

cu stima, paul
Reply

Dr. Jakab Ferenc says:
15/09/2013 at 9:26 PM

Am citit articolul “din greseala”, mi-a fost recomanadat pe Facebook. Desi mie nu-mi place Facebook, ma bucur ca totusi a fost folositor din acest punct de vedere, deoarece mi-a placut articolul.
O singura observatie as avea, poate ca ar trebui sa evitam invinovatirea medicilor in general (desi este adevarat ce ati scris), deoarece cei mai multi dintre ei nu sunt constienti de daunele pe care le produc. Asa au invatat si isi fac meseria cu convingerea ca procedeza corect, in favoarea pacientilor. Eu de exemplu ca medic veterinar am lucrat intotdeauna crezand ca activitatea mea este spre binele animalelor daca le “vindec” cu antibiotice, operandu-le, etc. Dupa ce acum cativa ani am cunoscut metoda homeopatica, mi-am dat seama cate rele am facut fara sa vreau, dar nu ma simt vinovat deoarece asa am fost invatat si nu am cunoscut alta metoda. Cred ca aceste articole excelente trebuie sa furnizeze si medicilor alopati informatii care sa le determine sa se deschida in fata noilor cunostinte, intr-o forma in care sa nu se simta atacati, invinovatiti, deaorece astfel exista riscul ca ei sa se inchida si sa se apere in mod reflex, inchisi in cetatea stiintei care domina lumea, si care refuza abordarea holistica din motivele amintite de Dvs. Multumiri inca odata pentru articole. Ferenc (din Ungaria)
Reply

Costea Paul George says:
16/09/2013 at 9:23 AM

draga Ferencz… m-a emotionat commentul tau, sa stii, si iti dau perfecta dretate, nu e vina lor… Singura “vina” ar fi ca nu isi pun intrebari in timpul facultatii, atunci cand li se preda anumite “aberatii” sau lucruri fara legatura, fara sens… Am rasfoit de vreo o luna o carte de medicina generala si am ramas uimit la acea abordare strigatoare la cer. Problema, in majoritatea cazurilor, se punea in felul urmator: se ridica nivelul X si Y din sange, spre exemplu, iar, datorita acestui lucru, se “strica” organul Z si trebuie tratat cu medicamentul “bigpharma ZZZ”… Toti studentii care invata asemenea lucruri niciodata nu isi pun intrebarea: X si Y de ce se ridica??? Pentru ca de acolo porneste problema… Iar acesta a fost doar un exemplu, in majoritatea cazurilor existand chestii de acest gen…

Totusi, precum ai spus, majoritatea sunt bine intentionati si stima acelora care nu au vazut doar profitul cand au ales aceasta meserie… Oricum, cei care nu vor nicicum sa se deschida, vor avea mult de pierdut…

Cu mult drag, paul

Paul Costea said...

lucia says:
13/10/2013 at 9:37 AM

In urma cu cativa ani buni , a aput in Franta o carte scrisa de un medic veterinar : parafrazez titlul” Pentru a termina cu Pasteur” sau “Pasteur care rimeaza cu impostor” , poate deja din titlul ,spune tot……

In ceea ce priveste medicul alopat din sistem , pt a adera la aceste idei , este absolut necesar sa faca o “nastere din nou” , iar pt aceasta ei trebuie mai intai “sa moara”, adica sa renunte la 90% din ca au invatat , poate chiar mai mult , iar mare lor majoritate nu pot , sau nu vor ….
Reply
Costea Paul George says:
13/10/2013 at 4:06 PM

asa este, din pacate… eu, ca medic, dupa ce am invatat poate 10 ani o stiinta, ce as mai fi fara ea? ce as fi eu fara acel DR.? asta e motivul real care ii tine acolo, din pacate… dar sunt multi dintre ei care s-au trezit, cinste lor, si au reusit sa treaca peste indoctrinarea de zeci de ani…
Reply

dan paraschiv says:
16/09/2013 at 12:05 AM

As vrea sa sesizez o incoerenta gramaticala :” De multe ori chiar noi suntem cei care vor să fie înşelaţi ” , in loc de ” de multe ori chiar noi suntem cei care vrem sa fim inselati ” (zic eu !). In alta ordine de idei , as avea mult de comentat , dar fiind tarziu, ma limitez sa apreciez ca ar trebui sa-l judecam pe Pasteur din perspectiva epocii , cu circumstantele de rigoare , ceea ce ne-ar alinia ,pe noi, la o vibratie superioara a constiintei si ne-ar aduce mai aproape de adevar. Adica , nu trebuie sa-i punem lui Pasteur totul in carca , tinand cont de ilustrii sai urmasi , care au folosit teoriile sale pentru crearea unui sistem de sanatate bolnav , cu buna stiinta (in sensul peiorativ) . Sa zicem ca Pasteur a fost si el un microb, care a gasit un mediu prielnic, si a profitat ! Pe urma, mi se pare ca apar cateva neconcordante de logica . Exemplu : avem microbi mai multi decat celule, iar mai incolo , microbii apar doar unde gasesc un mediu prielnic ! Poate n-am inteles eu bine…Gasesc ca mecanismul prin care apar microbii , precum si rolul lor , este ceva mai complicat si mai complex …tocmai merg eu insumi pe o cale catre acest sens .Personal sunt impotriva conceptului de “sistem imunitar” , pe care il consider apartinand teoriilor fizicii liniare newtoniene si a gandirii asociate acesteia ( apropo, mai vinovata decat Pasteur) , teorie si gandire a paradigmei vechi, in agonie acum, care imparte omul in sisteme , ca pe o masinarie ! Imunitatea este o capacitate a intregului organism , ca urmare a reactiilor acestuia in intreg ( si chiar mai mult) ! In general, imi plac articolele tale. Le gasesc incitante…
Reply

Costea Paul George says:
16/09/2013 at 9:31 AM

draga Dan… sa stii ca sunt de acord cu tot ce ai scris! as dori doar sa iti atrag atentia ca acesta este un articol preluat, pe care il citisem si mi-a placut mult! asa ca, in legatura cu incoerenta gramaticala de care ai vorbit, aceasta nu imi apartine. Am terminat literele si nu prea fac greseli de genul … Si da, avem microbi mai multi decat celule, care sunt tinuti in frau de catre organism, in stare latenta si se vor dezvolta acolo unde apar probleme… asa intelegi, faci legatura? oricum, ideea e mai complexa de atat… iar cu sistemul imunitar, la fel, nu sunt de acord. Daca pui pe cineva in masura sa iti arate sistemul imunitar, ce iti va arata??? acesta nu exista in forma in care am fost invatati sa credem. dar e buna ideea de a avea un sistem inumitar, nu? cati bani se pot face in plus intarind un sistem inunitar slabit inexistent? ti-ai pus problema???

cu multa stima, paul
Reply

Paul Costea said...

Angela Pochincereda says:
16/09/2013 at 8:01 PM

Ma-ti lasat profund mirata, de faptul ca nu stiti, fiecare a 10-a milecula din corpul nostru este molecula imunitatii, sunt peste 100 de feluri. Componentele sistemului imunitar sunt răspândite în tot organismul,:măduva osoasă , splina, limfa, nodulii limfatici, intestinul,timusul…
Organe limfoide, întrucât ele sunt sedii ale limfocitelor, celulele albe din sânge ce reprezintă jucători cheie în sistemul imunitar.
O trăsătură fundamentală a sistemului imunitar este capacitatea acestuia de a distinge între celulele propriului organism şi celule străine. Celulele proprii conţin molecule ce marchează apartenenţa celulei, ce le identifică drept prieten. Orice produce o reacţie de apărare a sistemului imunitar se numeşte antigen. Daca nu eram inzestrati cu un asemenea sistem demult dispaream, nici o zi nu am rezista. In fiecare secunda suntem atacati de mii de microorganisme daunatoare.
Reply
Costea Paul George says:
16/09/2013 at 11:25 PM

draga angela… am intrat pe situl tau si am realizat astfel de unde lupta ta pt existenta unui sistem imunitar… tocmai ce am raspuns mai sus unui cititor ca este o idee buna de a face bani ideea cu sistemul imunitar, care poate fi intarit cu diverse produse… in aceste conditii, chiar si o banala raceala poate sa denote un sistem imunitar slabit…
Reply
Pochincereda Angela says:
17/09/2013 at 8:14 AM

Paul, tu vrei sa zici ca nu exista timus?
Vrei sa zici ca nu stii ce sunt macrofage?
Nu stii ca sunt anticorpi?
Ce zici de bolile auotoimune, care duc mii de veti anual? Diabetul tip1,, artrita reumatoida……Lista acestor boli creste sunt peste 60 acum.
Stii ce sunt acestea?
Eu pot sa-ti vorbesc mult din biologie si cu argumente solide, Sistemul imunitar vrei tu ori nu sa duci oamenii in ceata, el exista si ne curata corpul in fiecare zi de toti invadatorii straini. Sigur, documenteaza-te.
Costea Paul George says:
17/09/2013 at 8:44 AM

ok, draga mea… asa este… exista si sistem imunitar si boli autoimune… m-am documentat! sistemul imunitar este o armata care lupta impotriva “raului” ce ataca necontenit de afara (care este deja in noi de la inceputurile existentei sub diferite forme) iar bolile autoimune sunt boli in care sistemul se autosaboteaza din diverse motive care nu au legatura cu noi, totul de afara, de la alti factori, nimic de la noi… iar toate aceste lucruri au tratamente scumpe din care se fac miliarde… asta e chiar telul… ar trebui sa vedem dincolo de valul pe care ni-l ridica in fata cei cu interese!!!… oricum, eu nu sunt aici decat sa informez oamenii care sunt deschisi spre un nou tip de informatie… totul este perfect, natura nu greseste niciodata, nu se autosaboteaza iar noi suntem parte din natura si ar trebui sa ne oprim din incercarile de a adapta natura la nevoile noastre, nu tine si uite repercursiunile: suntem pe cale de a disparea ca specie, am ajuns artificiali, ne bazam pe chimicale pentru a ne autoregla, etc… situatia e foarte grava si nu reusim sa ne oprim, luptam in continuare pentru placerile egoului (bani, putere, sex)… grav… 🙁

Paul Costea said...

lucia says:
13/10/2013 at 9:41 AM

De aceea toate conflictele DE IDNTITATE au ca numitor comun – sistemul imunitar…..!
Reply

Ionescu Mihaela says:
16/09/2013 at 5:15 PM

Bună ziua! Am 18 ani şi mă numesc Mihaela. Ţin să vă mulţumesc mult pentru acest articol, mi-a fost de mare folos! Fiecare articol pe care îl citesc despre medicină mă ajută să înţeleg mai amplu întreaga situaţie care există. Iar acest articol a fost o piesă a importantului puzzle pe care mi-l construiesc. Admir mult ceea ce faceţi, eu sunt condusă de acelaşi impuls pe care, cred, îl aveţi şi dumneavoastră, acela de a ajuta oamenii, prin a-i informa, prin a le arăta noi căi către ţelul final, până la urmă: fericirea. Nu vă cunosc, dar mi-ar plăcea mult dacă aş putea să mai vorbesc cu dumneavoastră despre diverse lucruri. Într-adevăr, citesc zeci şi zeci de articole pe internet, însă simt şi nevoia de a vorbi cu cineva care are astfel de idei. Simt nevoia de a vorbi cu cineva şi despre alte lucruri decât cele pe care ştiu oamenii să le discute în mod normal. Dacă sunteţi şi dumneavoastră de acord să vorbim, e-mailul meu este mihaelaic@yahoo.com. Multă stimă şi respect, o zi frumoasă să aveţi! Faceţi o treabă minunată!
Reply

Costea Paul George says:
16/09/2013 at 5:55 PM

salut… ti-am trimis un e-mail pe adresa furnizata… 🙂

succes!!!
Reply

Adrian says:
16/09/2013 at 10:28 PM

Si sa nu ne mai spalam, ca inseamna ca spalatul dauneaza, ca mor paduchii si pureci si alte lighioane care traiesc in armonie cu noi, sa bem apa din canal ca oricum avem microbii in noi si sa nu mai facem curatenie ca omoram saracele creaturi micro si macroscopice, sa infulecam cu mainile din oala ca stramosii daci. Si daca ne imbolnavim sa asteptam linistiti sa vina popa cu cadelnita, pentru armonia universala. Asemenea articole pseudostiintifice fac cel mai mult rau terapiilor neconventionale. Nu trebuie respinse descoperirile stiintifice si tratamentele alopate ci trebuie combinate astfel incat sa dea un randament maxim
Reply

Costea Paul George says:
16/09/2013 at 10:58 PM

draga adrian… sa nu cadem in extreme… :)))
Reply

Paul Costea said...

Pochincereda Angela says:
17/09/2013 at 8:51 AM

Vezi, Paul, ca nu sunt singura, Suntem in secolul 21 si nu putem ignora dovezile stiintifice. Da, omenirea a comis si multe greseli impotriva sanatatii; radiatia, poluarea, viiciile nesanatoase, chimicalele, armele biologice….
Dar de miile de paraziti care pot patrunde in corpul nostru cunosti ceva? 80% din toate bolile sunt provocate de paraziti. Daca corpul nostru nu avea un sistem de aparare, noi nu mai rezistam, crede-ma. Teoria ta este buna, pana nu vei da de greu, dar trebuie sa fii pregatit, sa stii cum sa ajuti sistemul imunitar sa lupte cu microrganismele straine. Astazi sunt statistici ingrijoratoare a imbolnavirilor, ce le propui acelor oameni care sufera , ce sa asatepte?
Reply
Costea Paul George says:
17/09/2013 at 9:17 AM

draga mea… eu le propun alte lucruri: sa isi ridice nivelul de constienta, sa isi schimbe obiceiurile si convingerile care i-au tinut pana in prezent intr-un sistem al bolii, sa fie in echilibru si in armonie, sa isi arunce fricile, sa fie responsabili intelegand ca tot ce li se intampla are cauze interne si nu externe, sa isi rezolve problemele de viata (emotional) si multe alte lucruri de acest gen, lucruri care le vor conferi o sanatate perfecta si o viata indelungata… in aceste conditii, nu vor mai fi atacati de nicio boala, agent patogen, paraziti, etc… am multe exemple in acest sens, de oameni care nu au mai fost bolnavi de zeci de ani… nici eu nu am mai fost nici macar racit de vreo 7 ani… am avut alergie la polen, praf, par de animale pana anul trecut in vara cand mi le-am rezolvat constient intr-o jumate de ora… iar medicina spune ca alergiile sunt nevindecabile…
Reply
Pochincereda Angela says:
17/09/2013 at 10:26 AM

Bine, sunt de acord la acest capitol, dar problema mea e alta, copii mici, nou nascutii, tineretul, cum ii vindecm pe ei. 4 milioane de bebelusi mor anual in prima luna de viata. Stii ce dureros este. De ce?
1 milion de copii in varsta pana la 5 ani mor anual de boli pneumococice, nu mai vorbesc de alte…. si in viitor va fi si mai grav. Cum propui sa stam si sa privim asa? E bine ce zici, dar mai trebuie sa facem si ceva mai eficient. Crede-ma. Si daca au fost comise in trecut greseli e normal, nu greseste nu mai acela care nu face nimic, noi trebuie sa corectam cat ne sta in putinta situatia.

Paul Costea said...

Costea Paul George says:
17/09/2013 at 11:28 AM

draga mea… bolile copiilor vin in majoritatea cazurilor de la parinti, si nu de la soarta, de cele mai multe ori, in mod inconstient, ca doar (aproape) nimeni nu vrea sa isi omoare copilul… ai auzit de parintitul constient, care incepe inca dinaintea conceperii? din pacate, nu suntem invatati aceste lucruri… le propun parintilor aceleasi lucruri: sa isi ridice nivelul de constienta (atentie la parintitul constient), sa isi schimbe obiceiurile si convingerile care i-au tinut pana in prezent intr-un sistem al bolii, sa fie in echilibru si in armonie, sa isi arunce fricile, sa fie responsabili intelegand ca tot ce li se intampla are cauze interne si nu externe, sa isi rezolve problemele de viata (emotional) si multe alte lucruri de acest gen, lucruri care le vor conferi o sanatate perfecta si o viata indelungata… in aceste conditii, nu vor mai fi atacati de nicio boala, agent patogen, paraziti, etc… si nici nu vor transmite copiilor boli sau conflicte care sa ii duca in boala…

iar daca totusi, nu s-a respectat aceasta reteta, copilul mic, fiind inconstient pana la varsta de minim 6-7 ani (si deci, imposibil de a se autovindeca constient), bineinteles ca sunt binevenite lucrurile pe care le spui, sa se intervina din exterior… dar cea mai buna metoda este preventia de care vorbeam, nu? dar aia nu e banoasa…

cu stima, paul

p.s. acest raspuns al meu ar trebui sa fie in capul fiecarui parinte si lumea noastra ar fi altfel…

Vinston says:
16/09/2013 at 11:36 PM

Buna ziua. De o luna am gasit siteul dumneavoastra, si citesc fiecare articol cu mare atentia. Simt ca tot ce scrieti e adevarat. As avea nevoie de niste lamuriri, lamuriri pe care de la altcineva nu cred ca as putea gasi. Pentru ca povestea e mai lunga, nu vreau sa relatez aici, as prefera, daca se poate, sa comunicam prin mail. Daca aveti timp, si rabdare sa ma ascultati astept mail-ul dumneavoastra la vinstoonlight@yahoo.com.
Cu stima,
Vinston
Reply

Costea Paul George says:
17/09/2013 at 12:45 AM

ti-am trimis un email pe adresa furnizata de tine… 🙂
Reply

Paul Costea said...

Pochincereda Angela says:
17/09/2013 at 12:43 PM

Ok, ma bucur sincer, ca am primit un raspuns bun, si ca am fost inteleasa corect. O zi buna si mult succes. Si eu doresc sa ajut oamenii, dar nu e simplu, iar multi sufera din lipsa de informatie.
Reply
Davidescu V. Gheorghe Doru says:
18/09/2013 at 5:57 PM

Buna ziua. Sa moara bolile, pacatele, chin(uri)le, sclavia, saracia, razboaiele si moartea. Sa triumfe BUNUL SIMT, VIRTUTILE, DRAGOSTEA, BUNACREDINTA, in. OAMENII intrupati pe Pamint.Ar fi bine sa se-ntimple asa in UMANITATE, in LUME?
Reply

Costea Paul George says:
18/09/2013 at 10:12 PM

🙂
Reply

Georgeta says:
18/09/2013 at 7:26 PM

Ce părere aveţi despre cartea lui Jacques Martel “Marele dicţionar al bolilor şi afecţiunilor” – cauzele subtile ale îmbolnăvirilor ?
Reply

Costea Paul George says:
18/09/2013 at 10:22 PM

draga mea georgeta… am rasfoit-o si mi se pare buna. cred ca o sa o citesc in intregime. mersi mult pt idee… http://dl.girlshare.ro/download/35445602.4/Marele+dictionar+al+BOLILOR+si+AFECTIUNILOR+-+Jacques-Martel.pdf
Reply

gabi says:
19/09/2013 at 3:49 PM

Sunt o persoana care a citit multe carti de spiritualitate ,fizica quantica scrise de autori f consacrati dar am citit si o carticica scrisa de 2doctori italieni care fac referire la Medicina lui Hammer.
Strict din punctul mue de vedere,Hammer are dreptate! Cunostinte,prieteni,familia mea ,inclusiv copii mei au fost “bolnavi ” doar dupa un conflict mental dc putem sa-i spunem asa.Am multe exemple de dat,chiar eu mi-am rezolvat conflictele si spun sincer ca tot ce scrie Paul aici este ffffff adevarat.Traiesc cu socrii in casa si sunt 2 exemple f bune:socru nu ia pastile si cand e racit si se vindeca in 3-4 zile iar soacra mea a tinut o raceala 3 luni pt ca lua medicamente cu pumnul ,inclusiv antibiotice.Binenteles ca au avut si un conflict ,ea s-a certat cu socrul meu pe flict de imbucatrua iar el ca am dus copii la gradinita.Dupa cate am citit am aplicat pe mine pot trage cateva concluzii:
-linistea mintii si a sufletului este NECESARA!cum facem asta? Citind carti cum este “Efectul Isaia” de Gregg Braden si multe altele.
-Daca apare un conflict emotional sa incercam sa ne pastram calmul nu sa dam buzna la farmacie si sa aplicam ce scrie Paul si alte metode de vindecare( medicina naturita etc.)
-Sa iubim ,sa iertam si sa acceptam ca fiecare este cu evolutia lui si cu intelegerea lui vis a vis de el,viata si lumea inconjuratoare.
-sa ne hranim ,sa gandim si sa traim sanatos.

Va reamintesc ca este strict parerea mea personaa si din experienta mea personala.
Iubire,lumina si binecuvantare pt fiecare.
Succes Paul si astept sa veniti si la Craiova .
Iar dc apare vre-o nelamurire si am nevoie de sfatul tau ,o sa-ti scriu.
Reply

Paul Costea said...

Costea Paul George says:
19/09/2013 at 9:11 PM

draga mea gabi… iti multumesc mult pt acest mesaj… m-a emotionat mult mai ales cand am vazut din adresa ta de email ca esti medic… ma bucur ca exista printre ei oameni care pot sa isi deschida ochii si sa vada dincolo de dogmatizare… eu cred ca e greu, in cazul vostru, dupa ani si ani de introdus informatii in cap cu palnia… succes in continuare!!! 🙂
Reply

ANDREEA says:
19/09/2013 at 7:15 PM

Ma adresez cu o rugaminte, având în vedere tema acestui articol. De ani buni ma chinui cu o sinuzită și mereu, umbland prin medici, am primit același răspuns: imunitate scazuta, trebuie tratament pentru cresterea imunitatii si bineinteles antibiotice. Stiu cat rau pot face aceste antibiotice si deaceea refuz să mai fac aceste tratamente. Am facut schimb cu tratamentele naturiste, asa zisele “leacuri babesti”,dar inca nu am gasit o rezolvare. Vă rog, dacă imi puteți da un sfat cum as putea proceda pentru vindecare. Va mulțumesc anticipat.
Reply

Reply

Paul Costea said...

Costea Paul George says:
19/09/2013 at 9:26 PM

draga mea andreea… cazul tau nu este unul simplu, in sensul ca e vechi… dar se poate trece peste el relativ usor, totusi, si numai prin ridicarea nivelului de constienta… in cazul sinuzitei, este vorba de o situatie de viata din trecutul tau pe care ai interpretat-o ca fiind urat, groaznic de imputita, nu ti-a mirosit ceva tare tare a bine. acela a fost momentul conflictual iar rezolvarea de catre tine a situatiei este simptomul numit sinuzita… problema cea mai grava este ca, deoarece nu trece, inseamna ca acel conflict a fost legat, posibil, de o persoana din familie care este tot timpul langa tine si te tine in mod inconstient in boala. in articolul meu despre alergii explic destul de bine ce se intampla cand omul are un conflict: oragnismul face o fotografie cu toate simturile a situatiei respective. daca era vorba de o cearta in familie, de exemplu, va fi inregistrata persoana, plus mirosul de branza, praful din curte (daca erai acolo), lumina puternica, etc, iar, din acel moment, de cate ori va apare unul din aceste elemente, vei face o reactie alergica, in cazul tau recaderea in sinuzita, tocmai pt ca organismul tau sa iti aduca aminte sa te tii departe de toate acestea, ca nu sa nu faci din nou acel conflict… totul in spiritul supravietuirii… asa lucreaza creierul, subconstientul care ne conduce ca un pilot automat… in momentul in care devii destul de constient, preiei comanda masinii, aceasta nemaifiind condusa de subconstient…

ce-i de facut in cazul tau? in primul rand, ar trebui sa iti aduci aminte cand ai avut prima sinuzita si sa te gandesti ce probleme ai avut in acea perioada… povestind cuiva trairile, emotiile tale legate de acel conflict, il vei rezolva definitiv… mai ramane problema persoanei care te tine in sinuzita… in acelasi articol despre alergii descriu o metoda faina de a scapa de alergii. este acelasi lucru, tu de fapt esti “alergica” la acea persoana, corpul tau asa o interpreteaza…

daca nu te descurci, scrie-mi pe costeapaulgeorge@gmail.com iar eu iti voi da numarul meu de tel ca sa te indrum… iti urez succes… 🙂
Reply

gabi says:
20/09/2013 at 6:21 AM

Multumesc paul pt aprecieri.
Da sunt medic si mi-a fost greu sa cred ceea ce stiu acum.Am avut nevoie de o experienta (un diagnostic gresit)ca sa ma esprind de vechile idei si invataturi.Ii multumesc lui Dumnezeu si medicului meu care m-a ascultat si m-a sustinut sa cred ca eu sunt perfect sanatoasa.Am invatat citind si sin propiile mele conflicte.Mai am multe de invatat si ma bucur enorm ca sunt oameni ca tine care incearca si reusesc sa de “dezghete” mintea.Pt cine vrea,normal.
Am inteles un lucru f important ca Dumnezeu in intelepciunea lui ne-a creeat perfecti si depinde numai de noi ce creem noi in vietile noastre .
Lumina si binecuvantare va doresc tuturor.
Succes si astept o carte,brosura ceva care sa citesc…..asa ca pune mana si scrie o carte.
Reply

Costea Paul George says:
20/09/2013 at 9:17 AM

inca nu e momentul sa scriu o carte dar va urma… pt ca am niste lucruri foarte interesante in cap care depasesc nivelul unui articol… imi pare bine totusi ca lumea citeste aici si incepe incet incet sa se deschida… 🙂 … succes in tot ceea ce faci… 🙂
Reply

gabi says:
20/09/2013 at 6:30 AM

Scuze pt greselile de ortografie dar scriu de pe tableta si nu stiu de ce I’m mananca din litere.
Reply

Paul Costea said...

gabi says:
21/09/2013 at 7:09 AM

Paul, Ce tip de conflict este cand apare inflamatie in cerul gurii ,exact in spatele omulelului( partea posterioara m.pilieri anteriori )? As zice tot de miros sau de imbucatura dar sunt curioasa pt o verisoara .
Si am sesizat ca faza epileptoida este uneori mai severa decat boala …este adevarat?multumesc pt raspuns.
Reply

Costea Paul George says:
21/09/2013 at 9:31 AM

draga mea gabi… Conflictul sau este ceva de genul: a prins deja îmbucătura/bucăţica alimentară însă nu a fost capabil să o înghită. Exemple: Pacientul a crezut că a câştigat la loterie, dar biletul său a fost incorect înregistrat. Pacientul a crezut că va fi trecut pe lista premianţilor la sfârşitul anului ceea ce nu s-a întâmplat. Semnificaţie biologică: pentru o mai bună impregnare cu salivă a îmbucăturii dorite în vederea asimilării mai rapide a acesteia. Si, de fapt, intreaga faza de vindecare e dureroasa, din pacate… Exista mai multe metode prin care se poate iesi din aceasta “boala”, printre care una este cea folosita de dr.hamer prin care isi cauta conflictul, ceva de genul celor amintite de mine, ce s-a intamplat in perioada de dinainte de prima aparitie a simptomelor… Se traieste din nou situatia pentru a socate din corp toate emotiile atasate… Sa spuna cum s-a simtit din cauza a ceea ce s-a intamplat… Succes… 🙂
Reply

alina says:
23/09/2013 at 7:37 PM

ok. multam fain. acum am inteles ca e vorba de o sina.
eu pricepeam ca in situatia asta nu este faza de vindecare a unui sonflict, ci ca mi o fac cu mana mea, dar nu intelegeam procesul. acum m am prins ca e sina.
e din mosi stramosi, de fapt, ca daca i frig si tragem aer rece=raceala.

multam
a
Reply
gabi says:
25/09/2013 at 8:23 AM

Paul te rog ajuta-ma ….
Ce-i pot spune sau ce pot face pt fetita mea de 3 ani si 5 luni care are otita medie acuta pe urechea stanga.I-am dat decat remediu homeopat si panadol pt febra nu antibiotic.De 3 zile o doare urechea si ma ganeam dc pot s-o ajut cumva.Tin sa-ti mentionez ca ea a fost la gradinita 1 saptamana sa fie de acolo conflictul sau de acasa?

Iar pt sotul meu inca o intrebare…..
Cu 4 ani in rma noi am avut un accident de masina si el s-a lovit la glezna dreapta.Alaltaieri vede un accident si ieri se trezeste cu glezna umflata…este clar ca este un conflict de la accidentul din trecut…..cum pot sa-l ajut?…nu a luat nici-o pastila nici macar nu s-a dat cu vre-o crema…putem sa facem ceva pt el?
Iti multumesc pt raspunsuri….
Reply

Paul Costea said...

Costea Paul George says:
25/09/2013 at 10:06 AM

draga gabi… conflictul fetitei tale a fost: a nu fi în măsură de a lua „bucăţica auzită”, în special bucăţica de informaţie dorită. Conflictul provine din momentul în care „esofagul “ era alcătuit numai din urechea medie şi din gură. De exemplu: un copil care nu poate obţine „jucăria” (bucăţica/îmbucătura) dorită. Semnificaţie biologică: proliferarea celulelor îmbunătăţeşte capacitatea auditivă, deoarece urechea arhaică poate absorbi mai multe informaţii acustice…. in cazul fetitei tale putea fi ceva de genul ca nu a vrut sa auda ca trebuie sa ramama la gradinita fara mami… otita este faza de vindecare, nu mai ai ce sa ii faci… daca motivul este cel amintit de mine, faptul ca o duci iar la gradinita o va aduce din nou in faza activa, din pacate iar la 3 ani inca nu are constienta la nivelul sa care sa isi poata rezolva ea singura problema…

pt sotul tau, posibil ca accidentul sa ii fi ramas ca si sina a conflictului (stii ce e aia, nu?)… in acest caz, va pati acelasi lucru de cate ori va vedea un accident… pana in momentul in care constientul sau va prelua conducerea automobilului (corpului) si ii va explica subconstientului sa stea cuminte, linistit, ca totul e in ordine si ca el va avea grija sa nu se mai intample inca o data un accident iar accidentul pe care el tot timpul il aduce in actualitate prin sina (faptul ca vede accidente) nu mai exista…

sper ca ti-am putut fi de folos…

cu drag, paul
Reply

gabi says:
25/09/2013 at 11:19 AM

Multumesc mult pt raspunsuri….
O sa incerc sa adaptez fraza care este la alergii(scrisa de tine) la sotul meu…te anunt ce rezolvare avem…oricum eu aseara ( prin telefon ca este plecat) i-am explicat despe ce este vorba cu sina lui…iar de dimineata fara sa faca ceva se simtea mai bine….te tin la curent….
Reply

Costea Paul George says:
25/09/2013 at 12:12 PM

🙂
Reply

GG FILIP says:
26/09/2013 at 8:30 AM

Paul Costea said...

GG FILIP says:
26/09/2013 at 8:30 AM

Paul,
Gestul tău este lăudabil cu promovarea acestui articol. Ce aş fi făcut eu? Aş fi luat articolul original şi aş fi extras esenţă, precizând desigur sursa de inspiraţie.

Articolul aşa cum este el scris, te oboseşte când îl citeşti. E nevoie ca acele blocuri mari de text să fie sparte în fragmente mai accesibile. Probabil ştii deja asta dacă ai terminat… litere.

Aspectul cel mai important pe care vreau să-l specific aici, este modul în care tratăm o temă în general sau în detaliu. Ceea ce este 100% adevărat pentru tine, este DOAR pentru tine 100%. Pentru altcineva poate fi 90%, 30%… s.a.m.d. Sper că am reuşit să transmit corect ideea de individualitate.

Fiecare din noi are propriul set de filtre prin care omitem, distorsionam şi generalizam informaţiile primite. Depinde extrem de mult de mediul în care trăim, de contextul problemei şi în mare măsură de sistemul propriu al valorilor şi convingerilor.

Şi pentru a nu lungi acest comentariu, lansez câteva întrebări provocatoare:
– Chiar nu a făcut nimic bun şi folositor Pasteor?
– Nu există medici buni în medicină convenţională?
– Oare plantele care ne ajută în anumite afecţiuni, ce ne oferă în afară de anumite elemente chimice?
– Organismul nostru are sau nu are elemente chimice? Dacă da, ar fi anormal să completăm anumite carente tot cu elemente chimice sau ar fi mai bine să-l lăsăm să se descurce singur?

O perioadă din viaţa mea am fost critic şi acid. Aşa am înţeles eu atunci că pot schimba ceea ce nu mi se potrivea. Acum sunt fascinat cu uneori nici nu observ chestiile negative, tocmai pentru că îmi place să extrag din fiecare idee sau experienţă, partea pozitivă.

Mult spor si voie buna.
Reply

Costea Paul George says:
26/09/2013 at 1:42 PM

draga filip… iti multumesc pentru mesaj… hai sa iti raspund… asa…

am considerat ca nu e ok sa ciuntez munca cuiva, daca oricum era singura sursa de inspratie, de aia nu m-am atins de textul original…
chestia cu oboseala in timp ce citesti o stiam, am incercat sa remediez problema si, desi am lasat spatii intre blocurile de text, nu mi le-a salvat asa cum am vrut…
chestia cu realitatea mea ce difera de a oricarei alte persoane o stiu dar nu am inteles de ce a trebuit sa mi-o explici aici… care-i legatura? ce te-a determinat?
chestia cu filtrele, aceeasi intrebare… o stiu bine… tocmai de aia suferim, pt ca efectiv nu auzim informatiile care ne-ar salva, datorita acestor filtre…

ba da, pasteur a facut un lucru bun si folositor: a recunoscut pe patul de moarte ca toata munca lui a fost o minciuna, o eroare…
medici buni exista multi, care isi fac munca cu pasiune. problema insa este ca au invatat o medicina bazata pe interesele colosale ale elitei mondiale. iar, sa fim sinceri, nu putini sunt cei care au ales aceasta meserie pt avantajele sale materiale…
intrebarea cu “ce ne ofera in plus plantele” nu o inteleg…
si ultimul raspuns la ultima intrebare: pai la baza stau elementele chimice, nu? iar completarea de care vorbesti e necesara desi, multe studii arata lucruri interesante si in domeniul chimiei, a materiei (ex fizica cuantica care explica dintr-o alta perspectiva ce ar fi de fapt aceste elemente chimice), care nu tin de domeniul acestui blog…

Iti urez succes in munca ta!… 🙂

paul
Reply

Paul Costea said...

GG FILIP says:
26/09/2013 at 9:20 PM

Paul,

Sunt multe mesaje printre randuri, pe care daca le intelegi ai de castigat. Si daca nu, tot ai de castigat.

Mult succes in munca ta.
Reply

Costea Paul George says:
30/09/2013 at 10:13 AM

iti multumesc pentru mesaje… le-am citit si pe acelea dintre randuri… si crede-ma, le-am inteles la fel de bine ca pe cele din randuri… eu oricum nu folosesc decat mesaje directe pentru ca cele dintre randuri pot fi interpretate in functie de persoana…
Reply

Loga Claudia says:
27/09/2013 at 5:02 PM

Eu am inteles cum e cu inghititura dar am alta nelamurire. Daca asocierea frigului cu raceala e doar un patern de gandire asta inseamna ca putem sa mergem iarna in tricou daca ne schimbam modul de a vedea lucrurile? SI mai ales as vrea sa stiu daca sunteti amabil,de exemplu amorteala mainilor in somn pana la durere care sa te trezeasca din somn -de unde vine? La fel si piciorele reci bocna mai ales iarna? Multumesc.
Reply

Costea Paul George says:
07/10/2013 at 9:14 AM

din pacate, asocierea frigului cu raceala nu e un simplu pattern de gandire ci este o sina… de cate ori se intrunesc conditiile, porneste automat programul biologic (in mod subconstient) si nu este suficient doar sa ne schimbam modul de gandire… este nevoie ca acest constient al nostru sa fie destul de “convingator” incat sa ii explice subconstientului cum stau lucrurile si sa se lase de “prostii” … … este atat de simplu, incat am fost nevoit sa o explic in mod copilaresc… 🙂 …

iar in legatura cu amorteala si cu picioarele reci, acestea sunt niste simptome care pot sa vina din mai multe cauze… din diversse motive, circulatia sangelui in membre este ingreunata, atunci apar aceste simptome… iar in NMG nu e suficient sa imi dai un simptom pt ca eu sa iti pot furniza pastila minune, nu merge asa…

succes…
Reply
Loga Claudia says:
07/10/2013 at 3:14 PM

Multumesc. Din pacate picioarele reci le am din copilarie,practic de cand imi aduc aminte ,iar amortirea mainilor de 3 ani cred. Am facut analize de sanga in Austria si mi-au zis ca nu am fier,ba ca am prea putin sange,sau ma rog cam diluat. Acum am facut alte analize si au zis ca sunt bine. Operatia a fost un succes doar pacientul a decedat. Picioarele sunt la fel de reci iar mainile imi amortesc ,doar ca nu ma mai dor asa rau. La un moment dat durerea era foarte rea. Nu stiu mai mult,nu stiu de ce sa ma agat. Viata nimanui nu e roz,dar cel putin cu picioarele reci e atat de cecheee… ca nu stiu ce substrat ar putea avea.
Reply

Reply

Paul Costea said...

Costea Paul George says:
07/10/2013 at 9:53 PM

din pacate ai dreptate… orice conflict activ din biologic are ca simptom membre reci si amorteli din cauza vasocontractiei caracteristice acestei perioade… asa ca lista cu posibilitati este infinita… iti dau definitia simpla a tuturor bolilor, lucru care te-ar putea ajuta la o anumita constientizare, un pas inainte in rezolvarea problemelor. precum zicea einstein: “nu poti rezolva o problema cu nivelul de constienta cu care ai creat-o” (asta ar trebui sa iti dea mult de gandit )… sa revin, deci, la definitie: “boala” este reactia biologica de supravietuire (!) la discordanta dintre asa zisa realitate (care este de fapt o suma a convingerilor, credintelor, perceptiilor noastre asupra realitatii) si nevoile, asteptarile noastre. deci, de cate ori se intampla in viata sa apara aceasta discordanta (la ordinea zilei), din cauza ca constientul nostru este adormit la volanul masinii (corpul nostru), subconstientul preia conducerea si va comanda producerea acestor reactii de supravietuire, avand la baza nimic altceva decat doua frici: frica de moarte si cea de extinctie a speciei… bolile trebuiesc intelese! ele nu sunt aici sa ne distruga (asa suntem invatati de sistem), precum reusesc totusi sa o faca, ci sunt aici pt noi, pt a ne ajuta si noi insine si doar noi ni le cream, nimeni altcineva si doar noi putem sa iesim din ele prin schimbarea perceptiei asupra realitatii, a credintelor, crezurilor, convingerilor, obiceiurilor noastre, adica prin trezirea soferului principal, constientul. nu din cauza bolilor se moare, precum o spunea hamer, ci din cauza fricii si a extenuarii (as adauga si a tratamentelor medicamentoase), extenuarea prin faptul ca nu reusesti sa iti rezolvi problemele de viata care ti le-au provocat…

sper ca citesti aceste randuri si le recitesti, pana se intampla clikul care te va duce pe calea buna… si doar tu vei sti care e calea buna, vei simti acest lucru… a fi sanatos inseamna o munca continua si nu doar o dorinta de a avea sanatatea in momentul in care o pierdem… succes! 🙂
Reply

ana says:
05/10/2013 at 1:06 PM

http://www.youtube.com/watch?v=BTGye7kA6rM

pentru cine inca…mai crede “in grupurile de ajutor postchimioterapie” si pentru cine inca mai crede ca donand bani…pentru leucemii sau alte “cancere” ajuta…
Reply

Reply