Sunday, August 12, 2018

Un fapt real: Cand te ingrasi si de la apa?…

(postare initiala: 23 ianuarie 2014)

Ai mai avut senzatia ca esti umflata, pufoasa si ca te ingrasi chiar si de la apa? Sa stii ca, din pacate, nu era doar o senzatie, chiar o faceai, te ingrasai chiar si de la apa, pentru ca retineai in mod real apa, program numit si sindrom…

Printre programele specifice speciale, există unul care exercită o influenţă asupra tuturor celorlalte programe.
Tubii renali de colectare ai rinichilor provin din endoderm, iar sarcina lor este reabsorbţia apei. Din 120 de litri, care circulă prin rinichi pe zi, 99% sunt păstraţi şi 1%, sunt eliminaţi prin urinare. Desigur, noi nu deţinem 120 de litri, dar sângele nostru e recirculat prin rinichi tot timpul, şi aceasta înseamnă 120 de litri pe zi. În mod normal, din cei 120 de litri, se filtrează 1%. Deci, ar trebui să eliminăm cca. 1,2 litri pe zi.

Cu toate acestea, atunci când depozitarea apei devine necesară, reabsorbţia este intensificată. Acesta poate fi cazul unei persoane care şi-a pierdut starea de siguranţă, un loc unde s-a simţit acasă. Pierderea acestui “loc sigur” e interpretat biologic precum cineva care ajunge în deşert sau atunci când un peşte a ajuns pe uscat. În cazul unui partener iubit sau la copiii mici, mama poate reprezenta un astfel de refugiu sigur. Conflictul e, de asemenea, descris ca “senzaţie de copil fără mamă”, “sentimentul lipsei de îngrijire”, un “conflict existenţial” sau “conflict de refugiat, fugar”. Esenţa ei biologică e totuşi, lipsită de ambiguitate: O oază asigurând deplină securitate. Semnificaţia specifică a acestui subiect remanent pentru mobilizarea tuturor resurselor: e ”pierdut fără a avea unde merge”.

Rezultatul este stocarea apei din cauza unei reabsorbţii mărite ce ne protejează de deshidratare. Notă: Natura nu “cunoaşte” tehnologia noastră modernă de alimentare cu apă, aşa că “ea” nu îşi asumă riscuri. Programul Special s-a format cândva în evoluţia speciilor şi el nu ţine cont de dezvoltarea noastră ulterioară. Anterior, boala a fost considerată ca insuficienţă renală, pentru a explica eliminarea apei, atunci când este chiar contrar adusă de hiperfuncţia tubilor colectori.

În timpul fazei active, apa poate fi păstrată în ţesutul adipos sau în ţesutul conjunctiv, rezultând într-o creştere constantă de greutate. Acest tip de obezitate nu are nimic comun cu un regim alimentar greşit. Dr. Hamer chiar declara că 90% din persoanele supraponderale sunt “refugiaţi” activi şi stochează apă. Au fost multe discuţii despre cei care consumă mâncare-gunoi (junk food) în Statele Unite. Cauza obezităţii lor poate fi găsită într-o societate în care teama de viitor este o condiţie normală, determinând organismul să stocheze toate elementele nutritive disponibile ca rezerve.

Potrivit sincronicităţii celor trei nivele, simptomul psihic corespunzător este în ceea ce priveşte lumea ca un loc nesigur şi inconfortabil de a trăi, şi a persoanelor afectate, se face deseori remarcat în acest sens. Este deseori dificil de a stabili un conflict de refugiat prin el însuşi deoarece are enorm de multe manifestări. De exemplu o persoană poate fi ingrijorată cu privire la existenţa sa economică, altcineva nu are cu cine să vorbească despre problemele sale dar, în esenţă, există întotdeauna acelaşi sentiment implicat. În aproape fiecare caz, la un moment dat, mama unei persoane nu mai putea să aibă grijă suficientă de ea, pentru a-i oferi mijloace de existenţă, siguranţă, o casă, sau nu era disponibilă pentru a răspunde durerilor şi nevoilor sale. Sau poate a murit.

Deci, în esenţă, întotdeauna e vorba de o încredere primordială în lume, un sentiment de siguranţă necondiţionată. Mama e asemenea cu “centrul universului”, hrănitoare şi protectoare. Deoarece această relaţie cauzală între câştigul în greutate şi conflictul tubului renal de colectare nu a fost cunoscut înainte, toate teoriile nutriţionale au fost autocontradictorii. Atât de mulţi oameni, în ciuda faptului că mănâncă multe alimente care aparent îngraşă, nu câştigă în greutate câtă vreme se simt în siguranţă şi bine. Ei nu au nevoie să stocheze nimic, deoarece nu se tem de a rămâne cu nimic a doua zi.

Dar persoanele care se simt în nesiguranţă sau sunt prost îngrijite, de obicei, au bani puţini, (cu excepţia celor la care conflictul este centrat în jurul altei persoane, în loc de probleme economice). Deci, persoanele care stochează multă apă din cauza grijilor financiare constante, sunt, desigur, cel mai susceptibile de a fi găsite în locurile unde produsele alimentare sunt ieftine.

Concluzia că produsele alimentare inadecvate ar fi cauza obezităţii lor este acum depăşită. După soluţionarea conflictului, atunci când o persoană iubită, siguranţa, casa, un loc bun pentru a trăi, sunt redobândite, faza “B” prezintă o hipofuncţie la nivelul tubilor renali de colectare. Deci, reabsorbţia apei este redusă semnificativ. Apa curge din corp şi ai nevoie să mergi la toaletă tot timpul. Acesta e mecanismul responsabil pentru a pierde în greutate care explică de ce dietele nu funcţionează. Desigur este posibil să pierdeţi în greutate prin transpiraţie, foame, sau cheltuirea unor rezerve. Dar ar trebui să se acorde prioritate rezolvării conflictului renal de la tubii de colectare.

Marea importanţă a acestui program, în legătură cu toate celelalte programe se datorează edemelor care apar în faza A (activa) a fiecărui Program Special (numit boala). Stocarea apei, în creier şi la locul organului, la începutul fazei A e de multe ori exacerbată, atunci când în acelaşi timp, organismul stochează apă ca urmare a activităţii de la nivelul tubilor renali de colectare, acest lucru poate creşte dimensiunea edemelor cu până la de zece ori. Se poate spune chiar că durerile foarte mari şi alte simptome intense apar mai ales din cauza activităţii tubilor de colectare.

În timpul fazei active la nivelul tubilor de colectare, o înţepătură de albină va produce edem extins, interpretat anterior în mod eronat ca fiind alergie. Prin urmare, pentru orice terapie este esenţial ca pacientul să se simtă bine, protejat şi sigur. Un fapt cunoscut al medicinei clasice e că simptomele exacerbate brusc necesită spitalizare. A devenit foarte plauzibil ca de îndată ce un pacient este lăsat singur într-un pat de spital în cazul în care aproape nimeni nu are sincer grijă de el, aşa numitul conflict de “refugiat” să devină activ, în acest caz, putând fi numit conflict de “spital”. Prin urmare, tot mai multă apă e stocată în organism şi edemele cresc rapid. Astfel, însăşi rolul şi procedurile din spitale ar trebui să fie practic revizuite şi reconsiderate.

Un pacient cu durere poate merge la medic, terapeut, acupunctură, masaj, homeopatie sau vindecător sau shaman la propria sa alegere, şi probabil, alinarea durerii începe chiar în sala de aşteptare, astfel că el fie se simte inconfortabil pentru că a venit acolo, fie există o îmbunătăţire imediată, după o conversaţie sau o terapie liber aleasă. Ceea ce produce această îmbunătăţire este faptul că pacientul nu se mai simte neajutorat, abandonat şi singur cu simptomul său. Astfel, necesitatea de a stoca apă dispare imediat; la fel şi umflăturile responsabile de dureri puternice sau de alte deficienţe se diminuează rapid. Astfel, eficienţa numeroaselor tratamente disponibile nu au o cauză directă, în toate situaţiile, dar ea survine pe altă cale, necunoscută de terapeuţi. Deşi ei ar putea indica aplicaţii de succes ale metodei lor, nu au avut niciodată un motiv să se îndoiască de eficacitatea sa. … Deci! Retinerea apei este o chestie destul de periculoasa de care, din pacate, sufera multa lume, si care poate sa duca la grave complicatii ale fazelor de vindecare ale altor procese (programe speciale semnificative, ori boli, cum vrei sa le zici) ce ruleaza simultan in organism, deoarece edemele de vindecare pot fi de pana la zece ori mai mari (durerile, de asemenea), inclusiv cele de pe creier, care vor fi depistate ca si cancere (desi nu sunt)… Ce ai avea de facut? Pai, sa constientizezi ca lumea, viata poate fi buna ori rea prin prisma gandurilor tale. Nu situatiile de viata ne fac fericiti ori nefericiti ci gandurile noastre raportate la ele, asa ca lasa deoparte sentimentul de abandon, parasire, refugiat, realizeaza ca nu esti singur, chiar daca nu sunt langa tine persoanele iubite. Nu te va ajuta cu nimic sa te simti asa, din contra…



cu mult drag, Costea Paul George
___________________________________

Nu sta pe loc, studiaza pentru tine, pentru evolutia ta ca om! Nu te costa nimic in plus sa cumperi carti prin situl meu, totusi, cu asta ma sustii sa pot fi aici, pentru tine! Alege din miile de carti de la: elefant.ro sau libris.ro
___________________________________

Ai o parere, o intrebare, o idee, o nemultumire, o critica?… Comenteaza mai jos, impartaseste-o cu noi, ceilalti… 🙂

Ti-a placut articolul? Apreciezi munca mea, efortul meu?… “SHARE” aici, sub articol si astfel vei contribui la aflarea acestor adevaruri. Nu te costa nimic! Poti sa ii dai un “LIKE” si paginii “terapie in armonie”, in dreapta sus, daca vrei sa ne urmaresti pe facebook… 🙂 ... Cel putin, ca iti place ori nu, da un calificativ articolului aici, dedesubt, la "Reactii la articol"... 🙂

Introdu aici, dedesubt, adresa ta de e-mail si vei primi saptamanal GRATIS articole interesante + bonus un PDF GRATIS “LEUCEMIA – o anemie mai severa sau cancer?”


Adresa de email: *


3 comments:

Paul Costea said...

Carmela says:
23/01/2014 at 9:48 AM

Buna ziua,
As vrea sa stiu ce cauze dezvolta hipermetropia la copii (de 6 -7 ani).
Se poate vindeca total si cum?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Reply

Costea Paul George says:
23/01/2014 at 10:27 AM

draga mea carmela… oamenii fac aceasta hipermetropie cand simt “pericolul” standu-le in gat, cand sunt “amenintati” pe la spate iar copilul poate sa isi rezolve conflictul daca nu vor mai aparea conditiile de genul ce i-au produs problema, lucru greu de realizat, pentru ca mamicile si invatatoarele, la acea varsta, tot timpul vor fi “aplecate” deasupra umarului copilului ca sa il verifice in activitatile sale: sunt aici, sa vad cum iti faci temele, cum stii sa scrii, cum aia si aia… sa vad cum stii sa te speli pe dinti, etc, etc… iar in acele momente, copilul simte pericolul in gat, in spate iar acest gen de conflicte duce, precum am spus, la hipermetropie… ai prins ideea, asa-i?

trebuie adus la cunostinta copilului ca el e iubit de toata lumea, indiferent cum ar fi sau ar face lucrurile, chiar daca nu face bastonasele sau literele exact cum i se cere, chiar daca multe si multe… cu iubirea neconditionata se rezolva multe… succes… 🙂

cu mult drag, paul
Reply

Roman Silvia says:
27/01/2014 at 2:57 PM

foarte bun acest articol. spre deosebire de unele,anterior postate,explicatiile sunt mai usor de asimilat, astfel il voi putea distribui mai departe fara sa fiu considerata ciudata ca eu cred in aceste articole! multumim si mai asteptam!
Reply

Costea Paul George says:
27/01/2014 at 3:46 PM

imi pare bine ca crezi in aceste articole… dar spune-mi, te rog, de ce sunt mai usor de asimilat informatiile din acest articol? 🙂

cu mult drag, paul
Reply

Roman Silvia says:
27/01/2014 at 5:16 PM

sunt mai logice pt persoane care nu au informatii cheie pe care eu le am asimilat de pe acest site. lumea e cam reticenta la noi concepte!
Reply

Costea Paul George says:
27/01/2014 at 8:57 PM

aha… 🙂
Reply

Roman Silvia says:
28/01/2014 at 2:36 PM

imi poti spune te rog….totusi cum putem trata amigdalita la copii mici, 2ani,pt ca nu l poti lasa cu febra mare si dureri?
Reply

Paul Costea said...

Costea Paul George says:
28/01/2014 at 4:06 PM

din pacate, in acest caz, nu mai ai ce face, deoarece amigdalita este o faza de vindecare… febra poate sa coboare si dupa metode babesti…

daca stii aceste lucruri, poate o sa ai grija sa nu mai traiasca copilul tau alte conflicte de acest gen, vei reusi astfel sa previi neplacerile…

e greu la inceput sa traiesti constient, dupa alte principii decat cele care ne-au fost impuse, dar merita efortul…

cu drag, paul
Reply

Julia says:
03/02/2014 at 9:27 PM

Buna,
Merci pentru articol. Trimit mai departe
Reply

Costea Paul George says:
04/02/2014 at 11:36 AM

eu iti multumesc… pt ca eforturile mele nu sunt zadarnice… 🙂

cu mult drag, paul
Reply
Reply

Unknown said...

Un articol bine argumentat și pe înțelesul tuturor. Ne bucuram pentru ceea ce ne transmiteți.