Sunday, August 12, 2018

Un lucru dureros: certurile in familie traite conflictual de catre copii le creeaza apendicita!

(postare initiala: 13 februarie 2014)

Salut!… Inainte sa discut despre apendicita, as dori sa fac o mica introducere, pentru a intelege mai bine acest proces… La inceputurile evolutiei, pluricelularul primitiv, care s-a dezvoltat mai apoi in toate formele de viata, in dorinta sa de a-si pastra forma (de a supravietui), nu avea alte nevoi decat cele legate de hrana, apa, aer, reproducere. Atunci cand se intampla sa aiba nevoie de mai mult aer, de exemplu, din cauza ca se afla intr-o zona cu activitate vulcanica,
el nu facea altceva decat sa isi prolifereze celulele responsabile de preluarea aerului din mediu care sa ii ofere mai mult aer intregului, pentru ca, mai apoi, cand nu mai avea nevoie de ele, sa le descompuna cu ajutorul ciupercilor. Azi, ca specie asa-zis evoluata, facem la fel: cand vine soacra si ne ia aerul ori avem o frica acerba de moarte (la primirea rezultatelor ca avem o boala grava), organismul nostru nu face altceva decat sa prolifereze alveolele pulmonare pentru a ne oferi aerul necesar, urmand mai apoi sa treaca la descompunerea lor in cazul rezolvarii conflictului respectiv, acest lucru fiind numit de mintea bolnava umana drept CANCER! Atat de simplu functionam!

Revenind la pluricelularul nostru, acesta, pentru o mai buna comunicare, si-a dezvoltat un centru de comanda numit trunchi cerebral (care, pana azi lucreaza in acelasi sistem), la care s-au legat in mod direct toate organele sale. Astfel, acesta are in subordine toate organele responsabile de supravietuire (hrana, apa, aer, reproducere), care sufera transformari nu doar cand este vorba de ceva real, concret ci si atunci cand vorbim de iluzoric, virtual, imaginar, simbolic, asociativ (ca si in exemplu anterior, cand soacra nu iti ia aerul la modul concret, real). In aceste conditii, organele care provin din endoderm, la fel ca si trunchiul cerebral (plamani, ficat, gat, colon, amigdale, pancreas, stomac, apendice, etc) se comporta toate la fel: in faza activa, imediat dupa ce am facut un conflict biologic (si nu doar psihic, emotional) vor face proliferare de celule pentru asigurarea supravietuirii iar, odata cu rezolvarea conflictului, isi vor descompune tumorile (in faza de vindecare) cu ajutorul ciupercilor, iar toate astea se numesc CANCER, desi biologicul nu vrea decat sa ne ajute in problema noastra de viata. Nestiind aceste lucruri, frica si necunoasterea ne vor impinge intr-un cerc vicios al mortii… Pacat… 🙁 … Functionam atat de simplu si de natural, dar noi ne-am rupt de natura, am devenit artificiali si, in loc sa ne supunem legilor ei, incercam sa o subjugam noi pe ea. Asa ceva nu o sa putem realiza niciodata, cu toate eforturile…

Asadar, nu exista inflamare a apendicelui (apendicita) fara sa fi existat inainte o ingrosare a sa, un adenocarcinom (cancer), care a fost cauzat de trairea unui conflict gen suparare-imbucatura, de indignarea-supararea traita in situatii murdare, mizerabile, in certuri interminabile, lucruri josnice, diverse prejudicii, situatii create de catre membrii de care esti puternic legat emotional (cei din familie).

Copiii, in special, traiesc aceste conflicte, fiind martorii certurilor dintre parinti, pe care le considera niste lucruri urate, mizerabile, din care, in neputinta lor, nu pot nicicum scapa. La indeplinirea celor 5 conditii de care am vorbit in articolul trecut, va porni ingrosarea glandelor apendicelui, sensul sau biologic fiind de a produce o secretie suplimentara, in scopul de a umezi, lubrifia mai bine intestinele pentru a putea elimina mai usor situatia murdara, de rahat…

Ingrosarea apendicelui, marirea adenocarcinomului va continua atata timp cat persoana nu isi rezolva acest conflict de murdarie, pana persoana se tot streseaza ca nu poate sa scape de aceasta situatie si este suparata, tulburata, deranjata ca trebuie sa o suporte. Odata ce se aranjeaza lucrurile, se schimba conditiile de viata stresante, revine ordinea, totul revine la normal, rezolvandu-se astfel conflictul, incepe faza de vindecare in care tumora va fi descompusa de catre ciuperci, etapa cunoscuta de catre medicina ca apendicita. De retinut ca, exact aceleasi transformari, daca sunt observate la nivelul plamanilor, a colonului ori a ficatului, vor fi diagnosticate drept CANCER si tratat ca atare. In schimb, in cazul apendicelului, acesta va fi eliminat pur si simplu, fara alte analize (spre norocul pacientului).

La jumatatea perioadei de vindecare, la fiecare “boala” exista o criza epileptica (epileptoida), de care nu vom fi scutiti nici in cazul apendicitei. Aceasta faza este cea mai neplacuta, deoarece ea va fi insotita de simptome ca: dureri mari si spasme in zona abdominala, precum si de sangerari vizibile in scaun, in caz ca conflictul a avut o intensitate foarte mare.

Nu toate cazurile implica perforari ori blocaj intestinal. Totusi, deoarece apendicele va fi mai umflat, datorita edemei de vindecare, existand acel risc, este nevoie de o supraveghere mai atenta privind alimentatia (constand in mancaruri usoare, care sa fie descompuse usor in intestine), evitand astfel riscurile perforarii precum si necesitatea unei interventii de extirpare a apendicelui.

Operatia va fi totusi justificata in cazul in care apare posibilitatea perforarii apendicelui din cauza blocajului intestinal provocat. La un control medical se va putea observa daca se intampla acest lucru si putem fi atenti la evolutia acestui proces. In caz ca exista riscul unui blocaj, apendicele trebuie indepartat pe cale chirurgicala, fara doar si poate, pentru a nu se ajunge la complicatii. In cazul perforarii apendicelui, materiile fecale vor ajunge in cavitatea abdominala, acest lucru presupunand alte operatii de curatare si eliminare a resturilor, lucru deloc placut.
………
Si uite, asa ne imbolnavim copiii in mod inconstient, de apendicita. De acum inainte, cand vei intalni o persoana cu apendicele scos, o sa ii poti spune in fata ca a avut o copilarie in care parintii se intelegeau de “minune”… 😉 … Eu, de cate ori am facut-o, am primit acelasi raspuns: “De unde stii?” 🙂
………

P.S. Cele 5 criterii care, conform lui Hamer, iti pornesc un program biologic de supravietuire (o boala), sunt: a aparut pe neasteptate, a fost trait in mod dramatic, a avut un continut conflictual mentinand individul in stres permanent, este trait in solitudine si nu are rezolvare imediata…
...
cu mult drag, Costea Paul George
___________________________________

Nu sta pe loc, studiaza pentru tine, pentru evolutia ta ca om! Nu te costa nimic in plus sa cumperi carti prin situl meu, totusi, cu asta ma sustii sa pot fi aici, pentru tine! Alege din miile de carti de la: elefant.ro sau libris.ro
___________________________________

Ai o parere, o intrebare, o idee, o nemultumire, o critica?… Comenteaza mai jos, impartaseste-o cu noi, ceilalti… 🙂

Ti-a placut articolul? Apreciezi munca mea, efortul meu?… “SHARE” aici, sub articol si astfel vei contribui la aflarea acestor adevaruri. Nu te costa nimic! Poti sa ii dai un “LIKE” si paginii “terapie in armonie”, in dreapta sus, daca vrei sa ne urmaresti pe facebook… 🙂 ... Cel putin, ca iti place ori nu, da un calificativ articolului aici, dedesubt, la "Reactii la articol"... 🙂

Introdu aici, dedesubt, adresa ta de e-mail si vei primi saptamanal GRATIS articole interesante + bonus un PDF GRATIS “LEUCEMIA – o anemie mai severa sau cancer?”


Adresa de email: *


2 comments:

Paul Costea said...

veronica cristache says:
13/02/2014 at 8:20 PM

Buna seara! Multumim mult pentru articole. Sunt foarte interesante! Pe cand ceva despre autism?
Reply

Costea Paul George says:
14/02/2014 at 4:23 PM

draga mea veronica… imi pare bine ca iti plac articolele mele… va fi si despre autism candva… problema este ca am o lista cu minim 15 articole pe care trebuie sa le scriu, dar nu apuc… am multe alte treburi de facut, din pacate… totusi, te invit sa stai aproape, vei primi articolul dorit…

cu mult drag, paul
Reply
Maria says:
16/02/2014 at 4:15 PM

Interesant, foarte interesant! Multumim mult. Dar un articol, despre Sindrom Down?
Reply
Costea Paul George says:
17/02/2014 at 2:26 PM

draga maria… te rog sa cauti printre articole… am unul si despre aceasta problema… succes…

cu mult drag, paul
Reply

Roman Silvia says:
16/02/2014 at 2:39 PM

f interesant si acest articol! asteptam date despre cursuri in apropiere de Botosani, Iasi!
Reply

Costea Paul George says:
17/02/2014 at 2:25 PM

draga silvia… va fi un curs la inceputul lui aprilie la iasi..
Reply

Gabi says:
17/02/2014 at 9:49 AM

Imi aduc aminte Paul ca eram studenta si m-am certat cu socrii mei dups care eu cu prietenul meu ne-am mutat cu chirie.La 1 luna a fost nevoie sa ma operez de apendicita de urgenta.Acum inteleg de ce.
Dac as putea sa stau de vb cu tine cred ca nu mi-ar ajunge 5 luni la rand .
Dr.Hamer a descoperit ceva minunat pt noi dar din pacate multi nu cred pana nu experimenteaza.
O zi minunata.
Gabi
Reply

Costea Paul George says:
17/02/2014 at 2:28 PM

mersi, la fel… ai dreptate… 🙂

cu mult drag, paul
Reply

Aurelia Korber says:
23/02/2014 at 7:45 PM

As vrea sa vin la cursul din 28 februarie 2014 la Timisoara. Cum si unde ma pot inscrie?
Multumesc pentru raspuns
Reply

Costea Paul George says:
23/02/2014 at 8:21 PM

draga aurelia… ti-am trimis un email pe adresa specificata…

toate cele bune, paul
Reply

Aurelia Korber says:
23/02/2014 at 8:33 PM

Iti multumesc pentru rapiditatea raspunsului…. inca o data se dovedeste utilitatea unui web-site atunci cand in spatele lui se afla un administrator de nadejde
Tinem legatura!
Reply

Costea Paul George says:
23/02/2014 at 9:23 PM

sanatate… toate cele bune… 🙂

cu mult drag, paul
Reply

Paul Costea said...

Mihai George Corui Coachzen says:
18/10/2014 at 8:40 AM

http://fastupload.ro/d21d70a30924ccd92e8ead196c7c9def.html
aici e atlasul si cursul lui Andrei de NMGermana pentru doritori, e valabil downloadul cam 2 sapt. cu consideratie Mihai…
Reply
Reply