Sunday, August 12, 2018

Bolile ereditare nu exista !!!

https://terapieinarmonie.blogspot.com/2018/08/bolile-ereditare-nu-exista.html
(postare initiala: 13 iulie 2013)

Unul din obiectivele celor care conduc turma de oi este sa le tina in frica. Pentru ca astfel pot fi controlate, li se pot impune legi, asigurari, li se pot vinde o gramada de lucruri pentru protectie si preintampinare si lista ar fi lunga, dar nu asta e tema articolului de fata…

Una din fricile implementate cu multa tactica este cea de boli si in special cea de bolile ereditare, care nu exista!

Dupa cum bine stii, atunci cand cineva merge sa isi faca analize sau sa i se diagnostizeze un simptom (sau mai multe), primul lucru pe care il cere medicul este sa primeasca detalii despre bolile de care au suferit cei din familie, ca si cum ar fi o regula faptul ca, daca a avut cancer vreunul din “stramosii” persoanei in cauza, toti urmasii ar trebui sa moara de cancer. Situatia sta total diferit, totusi, si anume, boli ereditare NU EXISTA! In studiile facute, s-a dovedit in mod clar acest lucru.

Faptul ca pe perioada sarcinii, a dezvoltarii fatului, acesta are ghinionul sa fie iradiat ori otravit chimic, ceea ce duce la o multiplicare celulara anormala, nascandu-se astfel un copil cu malformatii, este, de fapt, un accident. In mod fizic este imposibila transmiterea erorilor genetice si imbolnavirea ereditara, aparitia unor boli transmise in acest mod. In cazul in care apar in fat mutatii, erori in structura genetica (cauzate de accidente de genul celor amintite), el se va naste mort sau cu malformatii, indiferent daca parintii au sau nu.

Se pune, prin urmare, problema cum este posibil ca mai multi membri ai familiei sa sufere de aceleasi boli? Raspunsul este foarte simplu si nu trebuie cautat in “transmisia” genetica ci mai degraba in raspunsurile similare la conflictele de viata si in copierea tiparelor de comportament de la parinti. Eu, de exemplu, fiind copilul parintilor mei, “sange din sangele lor”, voi interpreta in acelasi mod lumea, voi vedea la fel lucrurile, voi reactiona in acelasi mod si voi avea aceleasi tipuri de emotii pe baza carora voi face aceleasi boli. Daca tatal este foarte suparacios, iar eu sunt “leit” tata, in cazul ca suntem ambii dreptaci, vom fi predispusi in acelasi mod la ulcere la stomac, infectii ale ductelor hepatice precum si ale ductelor pancreatice.

O femeie care are “sansa” sa creasca langa o mama care tot timpul este nemultumita de ea insasi, ba ca asta nu e bine, ba ca aia nu e bine, efectiv preia tiparele ei de comportament si de “viziune” asupra lucrurilor si va deveni astfel predispusa, la fel ca mama, la conflicte de autodevalorizare, avand ca rezultate probleme de genul osteolize, osteosporoze, atrofieri musculare, etc…

Deci, ce se preia de la parinti este predispozitia spre aceleasi boli si nu bolile in sine. Astfel, daca copilul traieste un conflict emotional, in mod reflex va face acelasi tip de conflict caracteristic familiei si, prin urmare, va face aceleasi boli, fara ca macar sa aiba cunostinta de aceste lucruri (pentru a le putea evita). Problema trebuie cautata, precum am mai amintit, in copierea tiparelor de comportament si in raspunsurile la conflictele de viata. Bolile ereditare nu exista!

Un sfat, inainte de a incheia, in caz ca vrei sa afli la ce fel de boli esti predispus(a): noteaza bolile de care au suferit parintii si bunicii iar apoi descopera ce tip de comportament ti-ai insusit de la parinti care sa te predispuna la aceleasi conflicte si, prin urmare, sa iti poti opri constient conditionarea reflexa la acele boli, care nu vor veni din nimic, din neant, ci din suma experientelor de viata avute si interpretate intr-un anume fel. Atentie la traditiile de familie!… 🙂



cu drag, Costea Paul George
___________________________________

Nu sta pe loc, studiaza pentru tine, pentru evolutia ta ca om! Nu te costa nimic in plus sa cumperi carti prin situl meu, totusi, cu asta ma sustii sa pot fi aici, pentru tine! Alege din miile de carti de la: elefant.ro sau libris.ro
___________________________________

Ai o parere, o intrebare, o idee, o nemultumire, o critica?… Comenteaza mai jos, impartaseste-o cu noi, ceilalti… 🙂

Ti-a placut articolul? Apreciezi munca mea, efortul meu?… “SHARE” aici, sub articol si astfel vei contribui la aflarea acestor adevaruri. Nu te costa nimic! Poti sa ii dai un “LIKE” si paginii “terapie in armonie”, in dreapta sus, daca vrei sa ne urmaresti pe facebook… 🙂 ... Cel putin, ca iti place ori nu, da un calificativ articolului aici, dedesubt, la "Reactii la articol"... 🙂

Introdu aici, dedesubt, adresa ta de e-mail si vei primi saptamanal GRATIS articole interesante + bonus un PDF GRATIS “LEUCEMIA – o anemie mai severa sau cancer?”


Adresa de email: *


9 comments:

Paul Costea said...

Simona Petreanu says:
13/07/2013 at 10:25 AM

Conform articolului dvs, o boala genetica apare la fat in urma expunerii la iradieri sau otraviri chimice in perioada sarcinii. Ce facem atunci cu sindromul Down care nu e o boala aparuta doar in epoca moderna, sau cu sindromul Hutchinson-Gilford Progeria, sindromul imbatranirii precoce si poate ar mai fi si alte exemple, care sunt definite ca boli genetice si nu apartin doar de epocia actuala? Ba chiar la animale, cazurile consemnate in istorie de nasteri de pui de animal cu diferite mutatii si care erau interpretate de oamenii de atunci ca semne prevestitoare?
Reply

Costea Paul George says:
15/07/2013 at 1:35 PM

draga simona… nu am putut sa raspund in timp util pt ca am fost plecat in weekend. acum insa am revenit cu o dovada clara ca sindromul down nu e o boala genetica… citeste ultimul meu articol… o zi buna…
Reply
cezeus says:
17/07/2013 at 12:21 PM

Draga Simona, nu lua in seama nici articolul de fata nici cel propus ce “dovada”, care nu are nimic stiintific, doar niste afirmatii puse unele dupa altele. Sunt la fel de aberante ca si celebra gaina cu trei picioare di Evenimentul Zilei de acum multi ani. O fi fost tot boala genetica…. As fi curios cum ar fi putut s-o vindece cei de la noua medicina germana (imi place ca e germana….. daca era ceha nu aveam aceeeasi incredere ). Deci, domnii astia de pe siteul asta prin fluturi…. O zi buna
Reply
Elena says:
17/07/2013 at 4:15 PM

Exact! Sindromul Down si altele care au la baza un numar “gresit” de cromozomi.
Reply

Adriana says:
13/07/2013 at 2:51 PM

Paul, bine spus ca bolile ereditare nu exista sau ca le creem noi cu frica noastra. Sunt de acord cu tine. Am avut un exemplu in familie. Fostul sot, pentru ca o avea pe mama lui cu spondiloza anchilozanta se ‘astepta’ sa faca boala. La cea mai mica durere de spate incepea sa ia infiltratii cu o substanta inventata de un medic de pe langa Bucuresti si ‘simtea’ ca durerea disparea. Teama lui cea mai mare era ca daca doarme prea mult i se va intepeni o data spatele si nu va mai putea misca. Ducea frica asta in spate care se manifesta in cazul lui, prin a lua tot ce e mai bun de la viata ca nu se stie cand va ‘intepeni’. Asta implica, toate viciile de pe lumea asta fara sa-i pese de altii. Nu isi dadea seama ca avea tot ce ii era necesar sa aiba o viata normala pe pamant. Mai stiu si alte cazuri.
Cazul meu, mult timp am crezut si eu ca daca mama are varice la piciorul drept, ea stat mult in picioare la job, voi avea si eu ca sunt genetice. Ea le-a facut la 18 ani, eu am 44 si nu am. Am scapat de frica ca le voi face. Louise Hay zice ca le facem daca nu ne dam voie sa ne bucuram de viata.
Paul, esti genial!
Reply

Cristi says:
13/07/2013 at 7:20 PM

Caută pe net “ProfeÅ£ia care se autoîndeplineste” sau efectul Pygmalion ÅŸi o să vezi ce avea fostul tău soÅ£ !
Reply

Paul Costea said...

Delia says:
13/07/2013 at 7:40 PM

Este adevarat…intr-o anumita masura…da, daca ne nastem perfect sanatosi, in functie de mediul de viata, de obiceiuri, vicii, facem aceleasi boli ca si parintii nostri.Dar sunt boli cum ar fi hemofilia (diatezele hemoragice in general), care se transmit genetic, fara exceptie, la descendentii de sex masculin (chiar contraargumentez cu expresia dumneavoastra “sange din sangele meu”)-un exemplu celebru este transmiterea acestei maladii in familia regala britanica.Hemofilia este o boala GENETICA transmisa X-linkat, adica defectul este situat pe cromozomul X.Tatii transmit gena defecta la fiice nu si la fii, iar mamele sunt purtatoare Baietii fac boala prin mostenirea genei defecte de la mama Fetele o fac foarte rar, doar daca se intalnesc genele defecte de la ambii parinti.Un copil nascut cu sindrom Down-care este o boala Genetica, numita trisomia 21, il recunosti dintr-o mie, indiferent in ce familie creste si se formeaza! Despre ce vorbim?
Reply
Delia says:
13/07/2013 at 7:45 PM

Bolile genetice sunt boli cu transmitere autosomal dominanta sau recesiva , boli grave, nu discutam despre varice , colita sau spondilita anchilozanta…
Reply
Delia says:
13/07/2013 at 8:01 PM

Bolile genetice sunt boli grave, cu transmitere autosomal dominanta sau recesiva, ; genele sunt portiuni ale organismelor celulare, ce contin informatii sau caracteristici ale parintilor transmise copiilor.Se mostenesc jumatate din informatiile genetice de la mama si cealalta jumatate de la tata, ceea ce determina trasaturi (cularea ochilor, a parului) Si alte caracteristici, cum ar fi anumite boli, in cazul unor defecte genetice sau mutatii cromozomiale.Nu vorbim de mutatiile ce pot suveni in timpul vietii intrauterine, ci repet, de boli grave, prezente deja la un membru din familie , care are defectul genetic si al carui descendent preia la nastere acest bagaj genetic.Poti sa il cresti tu cum vrei, el asa s-a nascut.Vorbim despre boli genetice, repet, nu de varice, colita sau spondilita anchilozanta!!!
Reply
A. C. says:
13/07/2013 at 8:53 PM

Bolile genetice nu exista? Asta spun marii specialisti de la medicina-lu-peste?
Exista boli genetice absolut ingrozitoare,manifestate din prima zi de la nastere(sunt curios cum poate imagina un parinte sindromul DOWN,sau cum isi imagineaza fatul sa se nasca asa). Exista boli genetice,majoritatea de altfel,incurabile. Unde e conspiratia atunci? Nici vorba sa fie vreo ‘poveste inghitita ca sa ne vanda noua medicamentele lor inutile’ din moment ce nu exista tratament.
Stii cate boli genetice exista documentate?
Reply

lucia says:
17/10/2013 at 12:59 AM

Mai fratilor , mai cititi si voi Bruce Lipton !
Asa va veti lamuri putin cu GENETICA , EPIGENETICA……….
In ce secol traiti ?

Scuze , Paul , dar …………cum pot sa comenteze persoane care au ramas la stadiul de cunoastere al lui …….Pasteur ?
Reply

oana says:
13/07/2013 at 11:36 PM

Cred ca se face o confuzie grava intre genetica si ereditate. Probabil autorul nici nu a inteles exact ce inseamna o boala genetica din moment ce da ca exemplu..ulcerul.
Reply

Paul Costea said...

Costea Paul George says:
15/07/2013 at 1:34 PM

draga oana… exemplul nu a fost dat ca si boala genetica ci ca si boala facuta ca urmare a transmiterii tiparelor comportamentale si emotionale…
Reply
cezeus says:
17/07/2013 at 12:26 PM

Dragul meu George, poate o sa te surprinda dar ulcerul si mai ales cel duodenal, este in mare parte determinat de o infectie cu o bacterie. Tratamentul, pe langa cel anti secretor este antibiotic cu scheme clare. Deci mai lasa-ma cu tiparele comportamentale. Daca vrei poti sa te schimbi……
Reply
Costea Paul George says:
17/07/2013 at 2:04 PM

draga cezeus… ceea ce ai invatat tu are un punct de pornire, dar nu punctul zero… hai sa te intreb: bacteria aia de ce merge chiar acolo, cand are atatea celule in organism din care sa se infrupte? 🙂
Reply
cezeus says:
17/07/2013 at 3:13 PM

Pentru ca are receptori pentru mucoasa gastrica asa cum pneumococul are are tropism pentru parenchimul pulmonar. Asta e unul din cazurile in care puneti caruta inaintea cailor pentru a explica aceasta teorie. e bacteria care prin evolutie si mutatii genetice a capatat tropism pentru mucoasa gastrica si nu mucoasa gastrica care s-a gandit, sau pardon creierul care a comandat mucoasei gastrice sa se lase “colonizate”.

Brindusa says:
13/07/2013 at 11:39 PM

Adevarat . si eu am constatat ca bolile genetice nu exista . De vina sunt emotiile , sentimentele si identificarile noastre . Un caz concret e boala mea , asa zis genetica . Stiam ca nu se transmite pe linie directa , ci la cateva generatii si o fac fetele , nu baietii . Dar a facut-o fiul meu , dupa ce l-am auzit spunand ca o sa ma mosteneasca . Dorind sa ma copieze , si-a creat boala . Din pacate n-am fost destul de convingatoare ca sa-si stearga din subconstient ceea ce stabilise . Si iata cum o boala poate deveni , pentru unii , genetica .
Reply
Olimpiu says:

Paul Costea said...

Olimpiu says:
14/07/2013 at 12:49 AM

Salut! măi să ÅŸti că se transmite genetic mai mult decât credem noi. Eu am făcut mult timp sport de performanţă. Lupte greco-romne. aceÅŸti sportivi îşi rup uneori urechile în timpul unor meciuri mai dure. ÃŽn locul acela, de obicei sunt mrginile pavilioanelor, apar niÅŸte gîlme tari ÅŸi groase care rămîn apoi toată viaÅ£a pe zgârciul urechilor acelui sportiv. Mi-am “rupt” ÅŸi eu ambele urechi odată si în locul unde au fost “rupte” Mi-au apărut acele gîlme care umpleau si întăreau acel zgârci. Ei, după mulÅ£i ani după ce m-am lăst de sport
am făcut o fetiţă. Sofia.Ea sa născut cu acele gîlme pe urechiuÅŸele ei axact în locul unde mi se îngroÅŸaseră mie urechile. Ea are acum zece ni si poartă încă acele semne ÅŸi acum exact cum le am eu ÅŸi care sunt semne ale unei traume (minore) pe care eu le-am suferit la un moment dat… ÅŸi care sa imprimat în codul meu genetic pe cre apoi ca tată, l-am transmis mai departe. …Åži nu are cum să fie chestie de comportament. E clar că de la mine le are. Am scris asta , în speranÅ£a că ne va ajuta să înÅ£elegem mai mult pe toÅ£i.
Reply
ana says:
14/07/2013 at 1:02 AM

Domunul meu…interpretati gresit ceea ce spune medicina germanica…si STIU CE SPUN.
Bolile genetice(exp. trisomia 21 = sindrom Down) exista!
Medicina germanica nu afirma nici unde(exista carti in germana dar si traduse in engleza,spaniola) ca nu exista boli genetice.
Nici vorba de asa ceva.
Medicina germanica recunoaste + CUNOASTE biologia!
Mai mult : ceea ce spune medicina germanica in cazul unui copil cu sindrom Down…este ca trisomia exista si este fizic manifestata DAR MEDIUL POATE INFLUENTA DECISIV IQ!(www.learninggnm.com)
Va rog nu interpretati gresit medicina germanica!!!!Si modificati titlul!
O alta chestiune este dimensiunea constiintei/constientei si posibilitatea de a transcede o “boala genetica”.
Aceasta este insa o alta discutie = alta gasca in alta traista!
Medicina germanica are tot felul de “interpretari” venite in special din randul celor care nu au baza solida de cunostinte medicale.
Da…aceste cunostinte medicale se pot insusi Si de cei care nu au terminat medicina.Va rog sa o faceti.
In rest : mult respect pentru popularizarea ideei de medicina germanica.
Deocamdata TOATE CURSURILE DE ACEST GEN DIN EUROPA…vorbesc in special de bolile “secolului” : adica nu se axeaza preponderent pe boli psihice,defecte genetice,sistem nervos(SNC SI NERVI!)…si acest lucru se face in cunostinta de cauza…si este bine asa!MACAR DE S-AR INTELEGE SI BAZA!
Da stiu cine este cel care este promotorul medicinii germanice in Ro.
Ma refer la cel care a facut cursuri cu dr.Hamer = un geniu inca in viata.
Reply
ana says:
14/07/2013 at 1:12 AM

completare : una este teoria tampa ca spondilita anchilopoetica,cancerul,HTA, sunt considerate “boli genetice” SI ALTE ESTE TRISOMIA21!si altele asemenea!
Va rog nu promovati interpretari gresite!
Reply
elena says:
14/07/2013 at 7:51 AM

Nu cred ca mostenirea genetica nu conteaza. Cum explicati cazul unei mamici care a nascut un baietel cu spina bifida(apoi au survenit multiple complicatii) a avut grija de ea pe toata perioada sarcinii si a facut toate controalele si totusi nu s-a descoperit nimic . A mai pierdut 2 sarcini. Acum este din nou insarcinata cu bebe cu malformatii cardiace. Nu e factorul genetic la mijloc?
Reply

Paul Costea said...

Costea Paul George says:
15/07/2013 at 1:32 PM

trebuie gasite alte explicatii pentru aceste boli, nu transmiterea genetica, care nu tine… in cazul in care natura ar permite erori in structura adn, noi nu am mai exista ca specie…
Reply
eu! says:
15/07/2013 at 2:22 PM

Dar ce parere aveti despre plata unor datorii din vieti anterioare? Despre lectiile care trebuie invatate in viata actuala? Despre – cum spune undeva prin Biblie – plata unor pacate care poate sa afecteze pana la “a 7-a spita” a neamului? Ar fi niste idei bune de luat in considerare, atunci cand se nasc copii cu malformatii fara o justificare logica!
Reply
Costea Paul George says:
15/07/2013 at 2:56 PM

draga eu… nu m-am documentat niciodata in acea directie, asa ca nu pot sa iti spun nimic concret… dpdv spiritual, e posibil, totusi asa ceva…

cu stima, paul
Reply
eu! says:
16/07/2013 at 2:11 PM

Este foarte posibil si de fapt poate chiar singura explicatie, atunci cand toate celelalte tipuri de explicatii pica! E grozav atunci cand putem fi open-minded, asa cum de cele mai multe ori medicina alopata “clasica” nu este! (mi-as dori sa nu ma injure careva pentru parerea mea).
Reply

Alina Aurelia says:
14/07/2013 at 8:00 AM

D-l Paul a ramas fara raspuns la aceste adevaruri.
Reply

Costea Paul George says:
15/07/2013 at 1:31 PM

d-l paul nu a ramas fara raspunsuri, draga mea, doar ca are si multe alte lucruri pe cap. am revenit insa si am mai scris un articol pe aceeasi tema… spor la citit… 🙂
Reply

Mihnea says:
14/07/2013 at 9:07 PM

Intrebare mai simpla. Daca bolile genetice, NU exista, atunci cum de sunt copii nascuti cu aceleasi probleme ca bunicii sau parintii?? Boli de inima, ficat, boli respiratorii? Ei, fiind prea mici pt a fi influentati de comportamentul rudelor sau de mediul din jur!
Reply

Costea Paul George says:
14/07/2013 at 9:14 PM

da, dragul meu… asa este… dar copilul va prelua conflictele mamei, care,la randul ei, are predispozitie spre conflicte similare parintilor ei…
Reply

ada says:
14/07/2013 at 10:54 PM

interesant, dar imediat mi-a venit in minte o intrebare: cum e cu ace
si copii care au aceleasi boli ca si parintii lor naturali si care au fost crescuti/ adoptati imediat de alti parinti complet diferiti?
Reply

Paul Costea said...

Costea Paul George says:
14/07/2013 at 11:09 PM

acei copii au mostenit predispozitia spre acele boli, nu bolile in sine… 🙂
Reply
emilly_dy says:
15/07/2013 at 7:28 AM

Un astfel de caz , mi-a fost dat sa intalnesc in viata mea.Am ingrijit de un copil adoptat de o familie din afara orasului in care locuiesc. Intamplarea a facut sa-i cunosc mama adoptiva cu ceva vreme inainte. Am vazut asemanarile dintre ei nu numai fizice , ci si comportamentale. Mentionez ca mama naturala nu numai ca nu l=a alaptat , dar nici nu l-a vazut vreodata , nici macar cand l-a nascut. Deci, nu avea cum sa-i influienteze comportamentul.Semanau izbitor la gestica , mimica , mod de reactie , etc., ceea ce m-a determinat sa-mi dau seama ca este mama lui naturala!!!!
Reply

Georgeta says:
15/07/2013 at 5:40 AM

Mulţumesc.
Reply

Reply

Paul Costea said...

Radu says:
16/07/2013 at 10:06 AM

Sincer nu am pregatirea medicala necesara sa confirm sau infirm ce ai scris in articol. In schimb pot sa confirm cu siguranta si fara eroare ca FRICA este sentimentul exploatat nemilos de catre societate. Toate regulile, cutumele, apucaturile, obsesiile, sperantele, dorintele, etc. au legatura cu frica. Cineva spunea ca deciziile pe care le luam in viata sunt bazate pe doua sentimente primare: frica si/sau iubirea. In acest sens daca stai si te gandesti o sa vezi ca tot ce facem este bazat pe aceste doua sentimente. Practic societatea, adica noi, ne exploatam pe noi insine stimulandu-ne unii altora sau autostimulandu-ne sentimentul de frica. De cand ne trezim pana ne culcam asta facem. Actiona si reactionam la frica. Cu iubirea e mai putin din pacate. Poate daca am reusi sa ne sucim factorul decizional de la frica la iubire, viata noastra ar capata alt sens. Dar stii de ce nu o facem? De frica necunoscutului si a schimbarii. E un dualism aici in aceste stari si idei pe care noi o numim “viata noatre”. Aiurea! Este o permanenta justificare a gesturilor noastre conduse de frica si/sau iubire. Cat despre partea cu genetica, citesc o carte, Bilogia Credintei de Dr. Robert Lipton, in romana. Acolo cine doreste poate intelege care e treaba cu genetica. Si din cate am citit pana acum, nu atat mostenirea genetica ne influenteaza cat mediul in care ne dezvoltam. Aici e buba! O zi buna!
Reply

Costea Paul George says:
16/07/2013 at 11:16 AM

pai asta vreau si eu sa explic, ca nu genetica e de vina… daca ar fi asa, specia umana, poate chiar viata pe pamant ar fi disparut demult… bravo radu. bine punctat…
Reply

Rodica says:
17/07/2013 at 12:17 AM

Dragele mele,

am o fetita de 2 ani si 7 luni. In decembrie, avea 2 ani, a fost diagnosticata cu diabet zaharat tip 1 inulino-dependent.
Zilnic ii fac 7-8 glicemii (din 3 in 3 ore) , 3 injectii cu insulina ( la 7, 13 si 19) si 6 mese cu regim strict , dar glicemiile variaza de la 43 la 424 (acestea sunt valorile din ultima luna, dar acum 2 luni a avut si 502!!!)
Ce sfaturi imi puteti da incat sa-i mai ameliorez suferinta?
Reply

Costea Paul George says:
17/07/2013 at 1:59 PM

draga rodica, urmeaza sa afli totul despre diabet in urmatoarele zile.. .fii doar atenta, inscrie-te pe blog si vei primi informatia… toate cele bune…
Reply

Radu says:
17/07/2013 at 3:59 PM

Pana va mai lamuriti care e treaba cu medicina alopata vs. natura insasi, va recomand sa cautati si cititi orice despre terapia GERSON. Sunt multe traduse in romana. Se vindeca si cancerul doar cu o alimentatie echilibrata si cu mentineerea unui organism alcalin. Succes!
Reply
Radu says:
17/07/2013 at 4:07 PM

Cat despre “suprematia” medicinii alopate si a “adevarurilor” detinute de aceasta latura a medicinii vreau doar sa va dau un link ca sa vizionati si poate atunci veti intelege ca nimeni nu detine adevarul. Tocmai asta spune si articolul in sine, si anume ca exista si altceva… Pana nu veti intelege ca nimeni nu e mai tare ca natura si ca descoperirile stiintei nu s-au terminat, nu veti fi decat niste medici…nu vindecatori ci prestatori de servicii medicale. Iar pe noi ne intereseaza sa ne vindecam nu sa ne tratam.
Vizionare placuta:

Reply

Paul Costea said...

Costea Paul George says:
17/07/2013 at 6:46 PM

dle radu… mi-a placut comentariul tau dar lipseste linkul filmului de la capat…. 🙂
Reply

Radu says:
17/07/2013 at 9:13 PM

Tu nu vezi filmul? Inseamna ca ai vreo setare ciudata. E de pe youtube:

” http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=LWQfe__fNbs “
Reply

Costea Paul George says:
18/07/2013 at 11:09 AM

super tare clipul… uaauuu… am ramas fara cuvinte… iti multumesc mult! 🙂
Reply

Oana says:
23/05/2014 at 10:43 AM

Este o adevarata crima faptul ca faceti afirmatii complet eronate. S-a demonstrat clar ca ereditatea joaca un rol important, cel mai evident este prin faptul ca noi semanam fizic cu parintii. Asa cum la nivel macroscopic se vede transmiterea informatiei genetice, este clar ca si la nivel microscopic s-a transmis. Dumneavoastra stiti bine asta, profitati de viata stresanta a zileor noastre ca sa spuneti ca rezolvarea conflictelor ajuta. Ajuta foarte mult, dar daca ai nesansa ca mama sa-ti fi transmis genele hemofiliei- vei face boala. Dumnezeu va va pedepsi pentru ca mintiti grosolon pe bietii oameni. Rusine sa va fie!
Reply

Costea Paul George says:
04/07/2014 at 4:58 PM

draga mea oana… informatia genetica se transmite, adevarat… de aia semanam cu parintii nostri… dar, daca s-ar transmite bolile, specia umana, chiar viata, nu ar mai exista… se transmit tiparele comportamentale si de interpretare a lumii care ne “rezolva” aceleasi boli cu ale parintilor… este o confuzie grava aici, facuta intentionat… dar asta e o alta poveste…

cu mult drag, paul
Reply

Cristina Ionescu said...

Buna ziua. Dar copiii cu autism pe cine mostenesc? Ce e cu valul acesta de copii care s-au baricadat si se ascund inclusiv de proprii lor parinti? Am observat o intreaga lista de raspunsuri la stimuli pe care numai un creier super extra megafunctional le poate genera in situatii greu de suportat. Daca ceea ce noi numim autism nu este varful icebergului la cat de prezent si de implicat este subconstientul in autoreglarea noastra, atunci subconstientul de fapt nici nu exista, de ce sa mai vorbim despre el? Stiu, autismul nu este o boala, ci o tulburare de comportament, nu? Si nefiind o boala, nu putem vorbi de mostenire ereditara...pai...nu este o boala, dar nici o tulburare de comportament. Este o manifestare complexa de autoreglare la situatii de genul: nu imi place sa fiu atins, nu reusesc sa imi dau seama la ce sunete vrei tu sa ma concentrez, pentru ca eu le aud pe toate, nu suport aceste sosete, sunt ca smirghelul, mirosul din baie este insuportabil, etc. Stiu ca pare a nu avea nicio legatura autismul cu dicutia despre ereditate, dar ma gandesc la numarul impresionant de copii aflati in situatia de a intrerupe orice interactiune sociala. Sunt prea multi ca sa nu ne dea de gandit ca am ajuns in etapa critica in care creierul uman nu mai vrea sa raspunda la stres folosind aceleasi modele comportamentele mostenite de la predecesori, care ulterior pot genera raspunsuri organice, adica boli, ci a gasit o forma mai usoara de "lupta". Izolarea. E doar opinia mea