Sunday, August 12, 2018

Sindromul DOWN nu este boala genetica !!! Dovedit prin acest caz real de vindecare !!!

https://terapieinarmonie.blogspot.com/2018/08/sindromul-down-nu-este-boala-genetica.html
(postare initiala: 15 iulie 2013)

În 1998, Anna, născuta cu sindromul Down, a depășit această “eroare genetica” prin aplicarea Noii Medicini Germanice.

Înainte de Terapia NMG (Noii Medicini Germanice), Anna a fost considerată mare parte în incapacitate, atât fizic cât și mental. Medicii au diagnosticat-o cu dizabilitati fizice in proportie de pana la 60 de procente. Aceasta a inclus paralizia partiala ale picioarelor. La varsta de patru ani si jumatate, dezvoltarea ei mentală și abilitățile verbale erau la nivelul unui copil de un an.
Părinții Annei au încercat toate tratamentele recunoscute oficial pentru copiii cu nevoi speciale, dar acestea nu au reușit să producă rezultate.

În 1998, mama Annei, medic si ea, l-a contactat pe Dr. Hamer pentru sfaturi.

Dr. Hamer: “Se cuvine ca un cercetător să fie modest. Noi trebuie, prin urmare, să evitam sa susținem că putem vindeca Down, cu atat mai mult cu cat numai pacientii insisi, susținuti de familiile lor, ar putea sa o faca. Ceea ce putem spune, însă, este că noi recunoaștem programele speciale biologice naturale semnificative (in NMG, toate bolile sunt asemenea programe PBS) în toate simptomele Down, prin urmare, stim cum trebuie sa lucram cu ele. In sensul celor mentionate, dacă avem PBS-ul în faza de vindecare, acest lucru ar duce în fiecare caz la o normalizare și, astfel, la o vindecare a Down”. (conform legilor Noii Medicini Germanice).

Primul pas a fost de a analiza o scanare a creierului Annei, în scopul de a identifica ce tip de conflicte au fost implicate. Printre multe altele, CT-ul a relevat două “conflicte auditive” (“Nu vreau să aud asta!”), vizibile în zonele din cortexul cerebral, care controlează urechea interna dreapta și stânga.

Cele două conflicte auditive au pus-o pe Anna într-o “constelație schizofrenica”. În termenii NMG, o “constelație schizofrenica” se referă la faptul ca au avut loc activitati conflictuale atât in partea dreapta, cât și în partea stângă a cortexului cerebral (vezi diagrama).

Dacă impactul unui conflict de pe partea dreaptă sau stângă a creierului este determinat de lateralitatea biologica a persoanei și dacă conflictul este mama/copil sau in legatura cu partenerul, in acel caz, există o corelație încrucișata de la creier la organe.

Primul conflict auditiv al Annei a fost provocat de zgomotul constant de ciocane pneumatice din cladirea in care mama ei care lucra pe parcursul sarcinii. Deoarece Anna este stangace biologic, primul ei conflict a fost de tip mama-copil, cu impact asupra emisferei stangi a creierului, care a implicat urechea dreaptă.

Al doilea conflict de auz a fost declanșat de zgomotul de ferăstraie circulare ce taiau lemne în jurul casei. Aceste zgomote au persistat pe perioada sarcinii și inca câteva luni. În plus, tatăl Annei – un constructor de instrumente muzicale pentru biserica – a folosit de multe ori un fierastrau circular în atelierul său de acasa. Acest conflict de auz de tip tată a avut impact in releul auzului din partea dreaptă a creierului, care implică urechea stângă.

În cazul în care conflictele sunt intense, această constelație auditiva provoacă sensibilitate extrema la zgomote și “dureri de auz” aproape de nesuportat, în special atunci când individul este expus in mod repetat la frecvențele undelor sonore identice cu cele ale conflictelor. De exemplu, când Anna auzea zgomote puternice, ea isi punea mâinile la urechi. Ea a reacționat chiar mai puternic la zgomotul de ferăstraie circulare.

In NMG se stie, de asemenea, ca, dacă un copil este “în constelație” în timp ce este inca in dezvoltare, maturizarea lui se oprește la vârsta la care a avut loc impactul conflictului secundar din cealaltă emisferă a creierului. Cu toate acestea, maturizarea este pusa doar în așteptare. Odată ce una dintre cele doua emisfere cerebrale se elibereaza de conflict, ca să spunem așa, copilul este in stare sa isi reia, sa isi continue si sa isi recupereze dezvoltarea sa foarte repede. Acesta a fost cazul Annei.
....


Am tradus acest articol de pe learninggnm pentru a lamuri problema sindromului Down, care a fost pusa in urma publicarii articolului meu despre bolile genetice, ereditare. Iti spun sincer ca am fost si eu putin nedumerit. Am fost nedumerit pentru ca, desi am invatat despre aceste tipuri de boli, mi-a scapat acest mic detaliu legat de ele. Dar acum m-am documentat si stiu ca, asa cum Down nu are nicio legatura cu transmiterea genetica, situatia este asemanatoare si in celelalte cazuri… Daca ar exista erori genetice fara sens (in afara de accidente chimice sau radiatii), specia umana nu ar mai exista…



P.S. Daca ceea ce ai citit ti-a starnit interesul si ai vrea sa afli cu mult mai multe lucruri in aceasta privinta, as dori sa iti aduc la cunostinta ca la sfarsitul lui august 2013, se va organiza tabara de vara de 12 zile in Muntii Apuseni, unde au participat, doar anul trecut, peste 300 de persoane din toata tara, din care in jur de 50 erau medici de profesie, care au reusit sa treaca peste barierele impuse de EGO si devenind, inainte de medici, oameni… Aceasta tabara este ceva extraordinar 🙂 … Daca ai avut o senzatie ca citirea acestui articol ti-a provocat anumite dificultati de intelegere, aceasta este pentru ca Noua Medicina Germanica abordeaza aceste probleme din alte perspective, reale, cu legi si nu dupa presupuneri. La tabara se invata toate aceste lucruri si vei putea avea pe urma o privire de ansamblu asupra sanatatii, a bolilor si a ceea ce inseamna viata!

Eu voi fi acolo, ca simplu participant, nu pot sa o ratez… De ce totusi, incerc sa “promovez” aceste cursuri si tabere? Doar in scop informational, pentru a aduce lumina si sanatate adevarata in viata ta si a celorlalti, pentru ca, desi articolele citite aici sau in alta parte pot sa fie bune, mesajul lor nu poate sa ajunga asa de bine la inima pentru ca lipseste din ele caldura si puterea cuvantului viu…

Aceste ateliere interactive se încadrează în programul de promovare a sănătăţii şi de prevenire a bolilor psihosomatice, constientizandu-se importanţa pe care o deţin trăirile şi conflictele în viaţa cotidiană, prevenind suferinţele fizice şi psihice. Atelierele au la bază Ştiinţa Vindecării Germanice (Dr.Hamer), comunicarea nonviolenta a lui Marshall Rosenberg (premiul nobel pentru pace), precum şi descoperirile referitoare la schimbarea programelor biologice de supravieţuire specifice fiinţei umane, experimentate de Ghis (Ghislaine Lanctot) pe propria sa persoană.

La ce fel de intrebari vei primi raspuns:
– cum functioneaza organismul nostru, aceasta minunata masinarie biologica?
– ce sunt, de fapt, bolile si care este relatia noastra cu ele?
– ce sunt bacteriile, virusii, celelalte microorganisme si care e rolul lor in organism?
– ce trebuie sa faci ca sa te vindeci de orice boala?
– care sunt cele 5 criterii care odata indeplinite te duc in boala si cum faci sa nu se indeplineasca?
– ce trebuie sa faci sa ramai sanatos?
– cum sa comunicam fara violenta pentru a aduce armonia in viata?
– ce inseamna a fi suveran si de ce ar trebui sa fim toti suverani?
– care este relatia noastra cu zeitatea?
– si multe altele…

Daca esti interesat(a), te rog sa imi trimiti un e-mail pe adresa costeapaulgeorge@gmail.com in care sa imi scrii numele, numarul de telefon si adresa de e-mail pentru a putea primi mai multe detalii (printre care numerele de telefon ale organizatorilor pentru a-ti putea face cat mai rapid rezervarea, locurile fiind limitate si deja aproape in intregime ocupate)… Un singur lucru pot sa iti spun: iti va schimba viata, intocmai ca si mie! 🙂



cu drag, Costea Paul George
___________________________________

Nu sta pe loc, studiaza pentru tine, pentru evolutia ta ca om! Nu te costa nimic in plus sa cumperi carti prin situl meu, totusi, cu asta ma sustii sa pot fi aici, pentru tine! Alege din miile de carti de la: elefant.ro sau libris.ro
___________________________________

Ai o parere, o intrebare, o idee, o nemultumire, o critica?… Comenteaza mai jos, impartaseste-o cu noi, ceilalti… 🙂

Ti-a placut articolul? Apreciezi munca mea, efortul meu?… “SHARE” aici, sub articol si astfel vei contribui la aflarea acestor adevaruri. Nu te costa nimic! Poti sa ii dai un “LIKE” si paginii “terapie in armonie”, in dreapta sus, daca vrei sa ne urmaresti pe facebook… 🙂 ... Cel putin, ca iti place ori nu, da un calificativ articolului aici, dedesubt, la "Reactii la articol"... 🙂

Introdu aici, dedesubt, adresa ta de e-mail si vei primi saptamanal GRATIS articole interesante + bonus un PDF GRATIS “LEUCEMIA – o anemie mai severa sau cancer?”


Adresa de email: *


28 comments:

Paul Costea said...

Georgeta says:
15/07/2013 at 4:20 PM

Domnule, sunteţi extraordinar. Rămân pur şi simplu uluită când citesc aceste articole. De curând am achiziţionat şi cartea cartea lui Jacques Martel, “Marele dicţionar al bolilor şi afecţiunilor”.
Cu fiecare articol citit ce se referă la cauzele spirituale mă minunez şi în acelaşi timp mă luminez şi mai mult, atât cât pot eu, ca om simplu, să o fac.
Vă doresc sănătate şi aştept şi alte articole.
Mulţumesc.
Reply

soare says:
16/07/2013 at 7:56 AM

D-na Georgeta, cu respect incerc sa va aduc o mica lamurire.Acest tip de medicina nu explica cauzele spirituale ale bolilor in schimb demonstreaza cum functioneaza biologicul uman, cum acesta reactioneaza la factorii mediului exterior care ne impacteaza in functie de temerile noastre.Cauzele spirituale se situeaza deasupra factorilor biologici si personal consider NMG un prim pas important in descoperirea modului in care noi oamenii suntem expusi emotiilor.Astfel se demonstreaza relatia stransa dintre corp-minte si psihic, ceea ce actuala medicina stiintifica ignora.Ca lectie spirituala avem de observat si invins fricile proprii.
Va recomand o carte simpla de inteles: ”Medicina cu susul in jos. Si daca Hamer are dreptate?” o puteti descarca de aici: http://www.scribd.com/doc/53131243/Giorgio-Mambretti-Jean-Seraphin-MEDICINA-CU-SUSUL-IN-JOS
Reply

Lola says:
15/07/2013 at 7:43 PM

Buna ziua! Este interesant acest articol.As dori sa stiu daca se poate vindeca si diabetul de tip1? Multumesc.
Reply

Costea Paul George says:
15/07/2013 at 9:15 PM

nu prea exista boli nevindecabile, atata pot sa iti spun… iar diabetul sigur nu se afla printre ele… doar ca ia putin timp, depinde de persoana… voi scrie saptamana viitoare un articol despre diabet…

cu stima, paul
Reply
soare says:
16/07/2013 at 8:16 AM

Exista boli imposibil de remediat atunci cand masa conflictuala este foarte veche iar rezolvarea ei poate aduce un infarct de exemplu.Insa un medic priceput care intelege tehnica abordarii germanicii va sti cum sa suspende producerea unui infarct. La fel si cu organele suspuse procesului de refacere (numit cancer) in cazul in care exista o sina (ai explicat in articole ce inseamna asta) sau masa conflictuala a fost lunga , a depasit 9 luni; pt ca omul nu moare de cancer ci datorita faptului ca organul cedeaza in cazul in unui conflict de lunga durata a prezentei sinei si a incercarii repetate de refacere… mai ales daca este suspus procesului de lupta si impotriva otravei numita chemoterapie.
Un exemplu: d-na M sufera un preinfarct in urma decesului sotului..la o atenta analiza si discutie cu persoana, intelegem ca exista expusa unui nou infarct, de ce? d-na M a trait o viata strasanta alaturi de sot, il ura pt comportamentul lui agresiv, violent, jignitor insuportabil ori de cate ori acesta venea baut.La decesul sotului dispare factorul de stress si organismul incerca sa se refaca doar ca masa conflictuala este foarte mare, 20 de ani, deci risca un infarct de toata frumusetea.Rezolvarea? d-nei M i s-a recomandat sa aseze fotografia sotului la vedere astfel subconstientul o observa si suspenda ”rezolvarea conflictului” avand impresia unei prezente. Este singurul mod in care d-na M poate trai linistita pana cand ii va veni vremea sa plece de unde a venit 🙂
Reply
Costea Paul George says:
16/07/2013 at 8:23 AM

multumesc mult, draga severina… explici foarte frumos punctele de vedere ale noii medicini germanice…

cu stima, paul
Reply

Paul Costea said...

Marius Sorin says:
15/07/2013 at 8:23 PM

Cateva nelamuriri referitoare la textul dvs:
1) Nu apare niciunde ca fetita ar fi fost diagnosticata cu sindromul Down. Ati precizat doar ca a fost diagnostocata cu: dizabilitati fizice in proportie de pana la 60 de procente. Nu orice dizabilitate fizica presupune existenta unui sindrom Down. Deci in textul dvs. nu exista niciun argument ca sindromul Down nu ar fi o tulburare genetica si cu atat mai putin ca e vorba de un caz de vindecare a sindromului Down.
2) As dori sa explicati sau sa argumentati cum “CT-ul a relevat două “conflicte auditive””. CT-ul evidentiaza aspecte neurologice, ce tin de tesuturi si de densitatea acestora, de prezenta unor leziuni sau deteriorari, etc., in timp ce ceea ce ati descris dvs. prin “conflict auditiv” este un concept psihologic, nu neurologic. Puteti fi mai specific? Adica sa cereti celor care pretind ca au facut investigatia sa va ofere date prin care CT-ul a relevat aspecte psihologice. Daca e vorba de niste aspecte neurofunctionale, din nou ar trebui argumentat cum au fost acestea traduse in conflicte auditive.
3) De asemenea ar trebui sa explicitati in termeni neurologici, ca doar asta masoara CT-ul, ce intelegeti prin “activitati conflictuale atât in partea dreapta, cât și în partea stângă a cortexului cerebral”, mai exact e vorba de perturbari ale undelor cerebrale, ale circulatiei sanguine, prezenta unor leziuni nervoase, etc. Din nou transpuneti un element neurologic intr-unul psihologic, fara nicio explicatie.
4) Ar trebui sa specificati cititorilor ca fondatorul acestei practici pretins terapeutice a avut probleme de natura profesionala in tara sa natala, licenta de medic practicant fiindu-i revocata intre 1963 si 1986 pentru malparxis (http://en.wikipedia.org/wiki/Ryke_Geerd_Hamer). De asemenea, pretinsele studii ale doctorului Hamer sunt aspru criticate pentru absenta de date clinice si de date aditionale, plus ca ele nu au fost publicate in reviste specializate medicale. De asemenea, doctorul Hamer se pare ca are si o problema legata de evrei pe care am putea-o numi: antisemitism. Universitatea din Tubingen a respins teza sa prin care incerca sa fundamenteze NMG.
5) Puteti explicita conceptul: programele speciale biologice naturale semnificative, mai exact in termeni biologici ce presupun acestea? cum au fost masurate si puse in evidenta?
Un articol care nu ofera dovezi si argumente concrete e doar propaganda.
Reply

Costea Paul George says:
15/07/2013 at 9:22 PM

dragul meu… ai prea multe nelamuriri… primesti raspuns la toate daca vii la tabara… te astept cu drag…

paul
Reply

Paul Costea said...

Anna Sz says:
16/07/2013 at 12:03 AM

Domnule Marius, felicitari pentru nelamuririle dumneavoastra! E pacat ca se profita asa de disperarea parintilor… Nu exista nici un suport stiintific in acest articol, ci doar cuvinte complicate pe care nu le inteleg toti oamenii de rand. ..
Reply
Marius Sorin says:
16/07/2013 at 3:15 AM

Dincolo de termenii alambicati si care, in definitiv, nu sunt fundamentati stiintific, exista in text grave confuzii intre sindromul Down si alte afectiuni care pot duce la deficite fizice si psihice, precum si intre nivelele de investigatie si explicatie, neurologic si psihologic, de parca intre cele doua ar fi o identitate de natura si doar o continuitate functionala.
Reply
Anna Sz says:
16/07/2013 at 6:45 PM

asa este! chiar daca nu as intelege, din intamplare, ce este scris si descris mai sus, argumentele (nelamuririle) dumneavoastra, domnule Marius, m-ar fi convins infinit mai repede. Ma bucur ca se mai sunt oameni cu o gandire critica si la subiect care isi rup din timp sa clarifice asemenea aspecte.
Reply
Costea Paul George says:
16/07/2013 at 8:19 AM

da, draga anna… dar aceste lucruri sunt totusi simple… simpla participare la un curs ti-ar lamuri nintelegerile…
Reply
Anna Sz says:
16/07/2013 at 6:42 PM

participarea la curs este gratuita?
Reply
Costea Paul George says:
16/07/2013 at 9:47 PM

aproape gratuita, bazata pe donatii… gratuit? in scurt timp, nici aerul nu o mai fie… nu stiu cum poate cineva sa aiba pretentia sa fie gratis. faptul sa existe acea tabara costa o gramada de bani… iar valoarea unei asemenea tabere este inestimabila, schimba, salveaza vieti…
Anna Sz says:
17/07/2013 at 12:51 PM

Nu am pretentia sa fie gratuit, dar am vazut “DRAGA” paul, ca spuneti ca acest articol, sau ma rog, povestea asta de mai sus, dovedeste ceva anume, dar daca ce este scris aici, nu dovedeste nimic, ci din contra, sunt niste confuzii grave cu care incercati sa convingeti niste parinti care ar face orice pentru copilul lor si apoi pentru clarificari si rectificari (ne) cereti sa venim la curs sa va platim orice suma ar fi… da in acest caz am pretentia sa ne dati niste informatii corecte fara sa cereti bani. Nu am pretentia sa fie ceva gratuit, mai ales in aceasta lume in care multi vor sa profite de vulnerabilitatea maselor, dar am pretentia sa aduceti niste argumente valide, iar daca acestea nu sunt clare, am pretentia sa ne dati un articol din literatura de specialitate (gratuit) care sa confirme ceea ce doriti sa dovediti. Asta binenteles, daca domeniul dumneavoastra de activitate are vreo legatura cu stiinta. Nu sa ne chemati sa platim pe niste vorbe care nu au in spate nici un studiu serios. Va multumesc “DRAGA” domnule paul ca va faceti timp sa-mi explicati ca nimic in lume nu e gratis. Mai trist e ca falsul este pe bani. Numai bine draga draga domnule.

Paul Costea said...

Anna Sz says:
17/07/2013 at 1:07 PM

Si mai am o intrebare, daca puteti va rog sa-mi raspundesti aici, si nu la curs, ce formare aveti? Care este meseria dumneavoastra (atestata)? Multumesc
Costea Paul George says:
17/07/2013 at 2:29 PM

draga anna.. ce vrei sa dovedesti cu aceasta intrebare? oricum stiu ca te astepti la un raspuns care sa te puna in postura de invingator deoarece tu esti in domeniu, eu nu… da, raspunsul meu este cel mult asteptat de tine: nu am studii acreditate de marea medicina si nu stiu detalii tehnice despre tot ce se intampla in organism. sunt autodidact si ceea ce am invatat, am invatat cu pasiune, pentru ca am vazut ca e real, si nu pentru ca am vazut in ea o oprtunitate, precum majoritatea celor ce fac medicina… am citit o carte de medicina generala recent si imi este suficient… mi-a venit sa vars cand am vazut cum se duc oamenii cu zaharelul… fiecare boala incepea cu ceva de genul: s-a marit x sau y in organism, de aia a avut repercursiuni asupra organului Z care trebuie tratat cu urmatoarele chimicale: a si b. in nici un caz nu s-a pus problema de ce s-a merit x sau y… e jenant ca se merge dupa metoda “crede si nu cerceta”… cei care au avut curajul sa isi puna intrebari, ca si hamer si ghislaine lanctot, nu mai sunt in sistem si sunt persecutati in continuare…
crede-ma, in noua medicina germanica inveti tot ce e suficient sa stii despre boli si a ramane sanatos, fara sa trebuiasca sa stii termeni pomposi, pe care nu ii inteleg decat numitii atestati in medicina… si nici nu am nevoie… eu merg pe partea practica, in care ii spun omului pe intelesul lui de ce are boala respectiva si ii spun ce sa faca sa iasa din ea…

cu stima, paul

Paul Costea said...

Anna Sz says:
17/07/2013 at 3:38 PM

Faptul ca sunteti autodidact este de apreciat! Ca sa ne intelegem, nici eu nu sustin farmaciile si acest sistem medicamentuos si bolnav … Stiu ca exista o gramada de alte metode care de multe ori pot inlocui medicamentele chimice. Cu toate astea ma deranjeaza ca ce faceti este pseudo-stiinta si puneti titluri de genul “s-a dovedit”. Nu s-a dovedit nimic, ci este un caz unic, care din cate am inteles nu este diagnosticat cu sindr down. Am citit si restul articolelor de pe acest site, nu sunt impotriva dumneavoastra , dar dumneavoastra sunteti impotriva stiintei. Spun asta pentru ca faceti niste afirmatii care contrazic stiinta, contrazic stiinta fara dovezi. Am o minte deschisa si abia astept vindecari miraculoase, dar adevarate. Nu este corect si deontologic sa se scrie “dinromul down nu e o boala genetica” sau “bolile ereditare nu exista”. Aceste afirmatii sunt pareri, nu fapte. Iar faptul ca dumneavoastra detineti un site “de specialitate” in ochii oamenilor si pareti o persoana cu autoritate ii poate face pe anumiti oameni sa renunte la multe tratamente (si aici nu ma refer strict la sindr down) care ar putea fi de folos. In concluzie, Orice metoda alternativa de tratament este binevenita pe pamant, atata timp cat functioneaza, dar pana nu sunt dovezi concrete si nu doar un caz sau doua sau 10 (nu mai dezbatem inca o data tot ce am discutat mai sus) nu este frumos sa aduceti informatii false publicului larg. Bolile ereditare exista, asta arata stiinta. Pana cand stiinta va dovedi ca nu exista, sa o lasam asa. Iar stiinta o puteti face si dumneavoastra prin studii proprii, pe care apoi le puteti publica in literatura de specialitate, daca sunt corect facute. Iar faptul ca nu sunteti medic este o problema cand tratati boli. Pentru a putea contrazice ceva trebuie sa ai cunostiinte despre acel lucru, iar faptul ca sunteti autodidact (de apreciat) nu stiu daca poate inlocui 6 ani de studiu aprofundat, iar asta o pot demonstra cum am zis, prin titluri de genul “boala ereditara nu exista”- poate daca ati fi facut medicina ati fi avut alta parere, certificata.
In concluzie ma deranjeaza dezinformarea. Puteti sa va faceti reclama oriunde cu ceea ce oferiti, dar fara sa incercati sa convingeti ca anumite fapte dovedite stiintific nu sunt adevarate sau nu functioneaza, pentru ca puteti pune vieti in pericol si nu stiu despre dumneavoastra, dar eu una nu as putea dormi linistita stiind ca fac asta.
Va doresc o zi buna, o constiinta curata si o viata asa cum o meritati, si asta imi doresc si mie.
Costea Paul George says:
17/07/2013 at 6:45 PM

daca spui ca ai o minte deschisa, dna doctor, te invit la tabara de vara… dupa acea tabara, unde vei putea primi raspuns de la specialisti la toate intrebarile tale, o sa iti dai seama ce conteaza cel mai mult: sa stii denumirea fiecarei celule, parti, oscior din organism (ceea ce se invata la greu in cei 6 ani) sau sa stii cauzele reale ale bolilor, de care medicina clasica e departe… eu nu dau aici solutii de vindecare si nu spun sa se intrerupa tratamente, este responsabilitatea fiecaruia sa simta daca i se potriveste ceea ce afla aici si daca trebuie sa ia alte masuri decat cele pe care le stia inainte… articolele pe care le scriu, mentionez inca o data, sunt documentate in prealabil, nu le scriu “din burta”!… si nu cred ca gresesc cu faptul ca incerc sa aduc la cunostinta oamenilor o alta latura a vietii care, pana in momentul de fata, le-a fost ascunsa… eu am un drum de facut, pe care mi-l dicteaza constiinta si, chiar daca nu ma pot numi un expert la ora actuala, sa nu uitam ca expert devine omul prin multa munca, de care eu nu duc lipsa…

cu stima, paul

Paul Costea said...

ana says:
19/07/2013 at 1:31 PM

http://www.badpolitics.ro/tehnici-psihosociologice-pentru-controlul-opiniei-publice-si-a-dezbaterilor-de-pe-forumuri/

Paul Costea said...

soare says:
16/07/2013 at 8:35 AM

D-le Marius Sorin, cu respect dar faceti confuzie. CT-ul de care dvs vorbiti si care uzual este analizat in actuala forma de cercetare medicala este cel efectuat cu substanta de contrast. Zonele cerebrale afectate (releele) se pot observa in un CT realizat fara substanta de contrast.
Aveti tot dreptul sa obiectati dar si obligatia sa analizati pana la capat acest tip de medicina pt ca apoi sa contraziceti tot ce doriti.Din medicina invatata actualemente in scoli nici nu puteti gandi altfel; totusi un medic nu trebuie sa se opreasca la ceea ce a invatat in scoala, obligatia lui este sa invete continuu, sa cerceteze toata viata – asta daca s-a pus in slujba vindecarii si nu in cea a banilor cum fac majoritatea studentilor ajunsi la univ.de medicina.
Este o mare responsabilitate sa fii medic, din pacate insa 90% din cei care ajung medici nu o fac pt ajutorarea semenilor ci pt pozitia sociala ( urmeaza linia familiala) si pe ideea ca are o slujba asigurata ca vezi Doamne boli vor fi mereu deci are balta peste. Cati medici insa inteleg prin ce trece un pacient suferind? putini domnule Marius, foarte putini. De obicei se incearca incadrarea bolii in o grupa, identificata dupa cateva simptome si apoi din ceea ce s-a invata in ultimii ani de medicina se recomada o lista de medicamente si alte noi analize (care aduc bani in buzunarul prvatilor deoarece spitalele si clinicile de stat sunt ineficiente).
Mai nou analizele in laboratoare sunt coordonate de directivele UE si daca sunteti medic stiti ca esantioanele si probele sunt acum diferite incat nu mai este nevoie sa cunosti ”virusii” ci doar sa observi ce culoare apare, gradele de culori se regasesc pe listele de identificare a bolilor, deci medicilor li s-a luat si aceasta obligatie de a re/cunoaste bacteriile virusii (spre usurarea unora).Daca ati urmat medicina stiti ca nu ati folosit mircoscoapele decat daca venea inspectia, de ce? tocmai pt asta, pt ca usor usor studentii la medicina nu vor mai sti sa recunoasca celulele, decat din carti…acesta este insa alt subiect lung.
Daca dr.Hamer are probleme in recunoasterea cercetarilor sale si i se pun piedici pt ca acestea sa fie analizate, dovedeste cat frica exista in sanul concernelor Pharma de a nu le da peste cap afacerile si vanzarile bazate pe frica si ignoranta. Va exista insa o lupta domnule pt ca oamenii se trezesc si observa ca cea este in neregula in sistem.
Inainte de a contrazice munca unui om care are in spate zeci de mii de bolnavi vindecati este bine sa ne documentam corect.Si eu am avut un soc intelegand cercetarile d-lui Hamer, 3 zile nu-mi reveneam pentru ca-mi dadea peste cap ceea ce stiam, insa ulterior am avut dovezi ca are dreptate si in prezent o consider cea mai relevanta cercetare si descoperire medicala.
Mergeti in tabara care v-a fost recomandata si veti ramane sanatos pt restul vietii pt ca veti intelege cum sa evitati bolile.
cu respect
S.
Reply
Costea Paul George says:
16/07/2013 at 9:06 AM

DRAGA SEVERINA… MA UIMESTI CU FIECARE COMENTARIU AL TAU… ITI MULTUMESC MULT… TE ROG SA IMI SCRII PE FACE BOOK SAU PE EMAIL PENTRU CA VREAU SA DISCUT CU TINE MAI MULTE LUCRURI… ITI MULTUMESC
Reply

Paul Costea said...

Marius Sorin says:
16/07/2013 at 1:29 PM

@ S.
Apreciez intentia de a oferi un raspuns, pe care autorul textului nu doreste sa-l ofere, ceea ce imi intareste ideea unui text propagandistic si nu informativ, dar, totusi, comiteti cateva erori de logica.
1) Aduceti argumentul Y (ala cu medicii si ce urmaresc ei, etc.) la problema X. Nu se leaga. Asta este ceea ce in logica se numeste omul de paie: construiti un argument la o alta problema ca sa eludati argumentul solicitat.
2) Aveti date statistice ca sa afirmati ca 90% din medici fac una sau alta? Daca nu e doar o parere, nu un argument.
3) Accept argumentul dvs. cu CT-ul pana la punctul in care eludati intrebarea: eu nu contestam diagnosticul CT, ci saltul neargumentat de la diagnosticul neurologic la cel psihologic. Ori stim ca nu exista o corespondenta liniara si directa intre un proces neurobiologic si un act psihic (ca exemplu va aduc limbajul si multiplele sale forme de tulburari care arata ca o functie psihica se sprijina pe o multitudine interdependenta de procese neurobiologice si astfel avem afazii motorii, afazii de comprehensiune, apraxii de limbaj, dislexii). Sau daca doriti sa demontati si aceasta paradigma a multideterminismului neurobiologic al actelor psihice, no problem, dar aduceti argumente. Afirmatiile neinsotite de argumente sunt nule.
4) Faptul ca doriti sa promovati o noua paradigma medicala e laudabil, dar ca sa o validati, trebuie sa o faceti per se, nu doar aratand neajunsurile actualei paradigme. Golurile unei paradigme nu valideaza pretentiile celeilalte. Aici faceti o eroare de rationament stiintific si anume: considerati ca invalidand (sau cel putin acuzand) ipoteza A, validati ipoteza B. Si asta este fals! Si e fals nu pentru ca asa vor concernele farmaceutice, ci pentru ca asta este o conventie epistemologica necesara pentru a putea face discriminarea intre o ipoteza argumentata si o parere personala.
5) Daca aveti aceste argumente, de ce nu le prezentati. Sunt secrete? pai atunci nu faceti altceva decat ce fac cei pe care ii acuzati ca vor sa va marginalizeze paradigma.
6) Apelul la teoria conspiratiei nu este un argument, ci o eludare a argumentului.
7) Ceea ce artiocolul sutine ca demonstreaza, articolul nu trateaza. Si anume, ca sa folosesc o metafora: autorul isi propune sa demonstreze ca dovleacul nu face parte din familia cucurbitaceelor, dar vorbeste numai despre varza si apoi conchide ca deoarece varza nu face parte din familia cucurbitaceelor, in consecinta nici dovleacul. Regasiti eroarea aceasta in text. Nu reiese ca Anna suferea de sindromul Down, ci de un deficit fizic sau noua paradigma NMG considera orice deficit fizic ca fiind sindrom Down. Si apoi, daca nu va place paradigma clasica de ce ii utilizati terminologia si op faceti si in alt sens (nu dvs., ci autorul)?
8) Pe scurt, articolul nu cauta sa informeze ci sa faca propaganda. Nimic rau in asta daca o admite. iar ca mesaj propagandistic, articolul sufera ca orice material de propaganda prin: a) absenta argumentelor; b) apelul la strategii de tipul omul de paie; c) eludarea argumentarii prin apelul la teoria conspiratiei;
Iar asta cu adevarul meu si al tau, ce vad ca-i place autorului foarte mult este un mare nonsens: oare daca eu sutin ca 1+1=3 dumnealui va spune ca e adevarul meu.Cred ca aici e vorba de o confuzie intre adevar si parare, adica autorul confunda parerea cu un adevar.
Reply

Paul Costea said...

Costea Paul George says:
16/07/2013 at 2:58 PM

marius sorin, m-am imbatat de cap pana am reusit sa iti citesc “expunerea stiintifica”… este tare… nu ma pun sa iti dau argumente pentru ca nu am timp aici pentru tot felul de dovezi… poti sa sustii tot ce ai scris aici, dar eu cred ca oamenii citesc situl meu pentru ce le ofer eu: o intelegere in limbaj comun a functionarii organismului, nu cu texte in care te impleticesti, si o rezolvare a problemelor ce ii face pe ei protagonistii aventurii vietii si nu victime… asa ca, oricate argumente ai da, eu cred ca nu sunt binevenite de acesti cititori… ei vor altceva… pentru ca sa ai validare, va trebui sa scrii pe alte situri axate pe medicina alopata…

sa ai o zi buna…
Reply

Paul Costea said...

Reply
ana says:
16/07/2013 at 4:14 PM

Paul nu este medic.
Asta se vede usor si foarte clar,cu ochiul liber.
Chiar si asa are mintea mai deschisa decat 90% din medicii actuali si spun asta in cunostinta de cauza.

Doi : articolul lui este incomplet si trunchiat tradus deci – neriguros.
Repet – Paul nu este medic .Este entuziast.
Pentru a spune : “nu exista boala genetica” trebuie mai intai sa :
1.definesti gena,cromozomul,ADN-ul,notiunea de boala si sanatate(asa cum apare alopat mai intai si apoi din perspectiva revelatoare Hamer,Lipton)
2.definesti ce s-a considerat intial a fi boala genetica.
3.cum a evoluat teoria genetica si cum s-a ajuns sa se considere o disfunctie genetica(gena care nu functioneaza 100% conform programului initial corect) cu manifestare fizica, boala genetica.
4.nu e tot una trisomia 21 cu alte boli = disfunctii considerat tot genetice ca :hemofilia si orice disfunctie de receptor membranar.Aici medicina alopata le-a pus intr-o oala pe toate.Si in general unde nu a avut raspuns(adica in 90% din cazuri) a zis : cauza autoimuna,genetica,sau factori declansatori(au pus inclusiv 10 asa zise cauze…o jale!pe care trebuie sa le memorezi ca sa iei examenele).
ADICA TREBUIE CA TOTI CARE VORBESC DESPRE ASTA SA AIBA CLAR IN CAP PUNCTUL DE PORNIRE = medicina alopata care este contestata.
De aia se folosesc termeni alopati.
Trebuie sa avem un limbaj comun intial nu?

Articolul nu ajuta ci incurca…pe unul care este profan..iar pe unul care nu este….recunosc ca irita prin “amestec de idei” si idei spuse pe jumatate.

Aveti link-ul : http://www.learninggnm.com :aici in diferite limbi puteti citi inclusiv despre Anna.

Pentru a intelege GNM trebuie sa aveti totusi clare bazele biologiei(macar la nivel de clasa XI!).
Altfel nu se poate purta o discuitie.
Trebuiesc invatati termenii medicali.Biologia!!!Si fiziologia normala a corpului = aia de clasa XI ceausista.
Va garantez ca nu stiti baza!

GNM este o abordare intergrata a biologiei si pshicului uman si are raspunsuri la aproximativ 90% din bolile = disfunctiile actuale.
Este stiinta RIGUROASA – incomplet prezentata in aceste articole informative de pe acest blog entuziast.

Trei :inainte de a citi opinii contra ar trebui sa citesti serios si indelung despre GNM si sa si intelegi.
Doar asa ai putea sa ai o opinie.
Altfel nu faci decat sa repeti papagaliceste ce spun alti.

Si daca Paul “face propaganda” la GNM bine face…
Ar fi bine sa va duceti si sa ascultati DE PE POZITIE NEUTRA INFORMATIILE AVAND BAZA CLARA DESPRE BIOLOIGIE SI FIZIOLOGIE .
Abia apoi…am putea vorbi.

Fals este tipul dvs. de rationament.

Conspiratia exista.

Si “toti medicii sunt niste sarlatani”,asa-i?
In ochii dvs. cum faceti diferenta intre ei?
Ati intalnit pe unul bun?
Unul bun ar spune verde in fata ca stare de lipsa de sanatate se datoreaza exclusiv in proportie de 80% celui in cauza…si ca “el nu vindeca deoarece cauza bolii e persoana bolnava!!!!”.

Anna a fost diagnosticata cu sn.Down si ceea ce a facut GNM a fost sa reverseze in proprtie de 70%(enorm!) simptomele de retard mental si altele ce se asociau bolii.
Da, Anna nu va lucra la NASA,avea probleme la scris, dar IQ este mult peste 60.
Intelegeti ce inseamna asta?
Reply

Paul Costea said...

Costea Paul George says:
16/07/2013 at 5:00 PM

da, draga ana, nu sunt medic, si nici nu am stiut multe despre acest domeniu pana sa intalnesc nmg… asta nu inseamna ca nu am habar despre ce scriu. in primul rand, toate articolele sunt documentate inainte de a fi create… iar eu aici nu sunt ca sa intru in detalii tehnice ci sa ajut oamenii, printr-un limbaj comun, sa inteleaga aceasta noua si reala abordare a vietii, sa le deschid inima ca sa patrunda lumina, lumina constientei… 🙂

cu stima, paul
ana says:
16/07/2013 at 6:40 PM

Draga Paul bravo tie!
Am spus ca nu esti medic nu in sensul arogant.
Din punctul meu de vedere esti mai valoros ca 90% din medicii pe care eui-am intalnit.Asta numai pentru faptul ca a intelege GNM inseamna mult.
Despre articol imi mentin parerea.
Indiferent de asta….inca o data : bravo tie!

Paul Costea said...

Marius Sorin says:
19/07/2013 at 12:23 PM

@ ana
Sa le luam pe rand.
1) Chiar daca dl. Costea Paul nu este medic, daca vrei sa publici un text care sa fie informativ trebuie sa aduci argumente sau sa specifici bilbliografia.
2) Nu ati argumentat ca rationamentul meu e fals, ci doar at afirmat-o, la fel ca si cea cu conspiratia. E foarte greu de purtat un dialog deschis cu cei care cred in conspiratii deoarece de regula aceste persoane, asa cum arata studiile psihologice prezinta cateva caracteristici comune: o puternica nevoie de sens absolut, de adevar ultim si fix, intoleranta la ambiguitate (sau disonanta cognitiva), o gandire de tip dihotomizant: daca nu e asa, sigur e asa (v-am explicat de ce dpdv stiintific ipotezele nu se testeaza astfel), biasul confirmarii (toti il avem), tendinta de a generaliza si de a da procente mari fara o baza concreta (la acel 90% din medicii aveti vreun sondaj care sa confirme – repet: experientele personale nu sunt date statistice valide), utilizarea dublului standard in judecati, tendinta de simplificare cu pretentia ca complexitatea este artificila mentinuta ca sa favorizeze conspiratia.
Asa cum si eu ma voi preocupa de a intelege principiile medicale, biologice si fiziologice ale NMG, va rog sa aveti aplecare asupra acestor caracterisitci prezentate mai sus, ar putea sa va fie de folos.
3) Argumentele aduse de dvs. nu au fost la obiect, la intrebarile mele, ci ati folosit o strategie de eludare a argumentului combinata de una de depreciere a interlocutorului. Iata de ce sustin acestea:
– orice text daca foloseste un termen gen sindrom Down trebuie sa specifice la ce anume se refera, daca nu se refera la defintia clasica, ca sa fie clar cititorului despre ce este vorba.
– daca in NMG, prin teremenul sindrom Down se intelege altceva decat ceea ce presupune acest termen in medicina clasica trebuie precizat ce anume.
– faptul ca in cazul Annei, au fost semnalate imbunatatiri la nivel functional nu e ceva deosebit. IQ-ul persoanelor cu sindrom Down variaza intre 30 – 70, ar in cazurile denumite de medicina clasica mozaicism Down, IQ-ul poate fi chiar si mai ridicat. daca NMG a ajutat-o pe Anna sa dezvolte un IQ de 60 foarte bine, dar nu e nimic extraordinar in asta si, in plus, asta nu indica ca bolile genetice nu exista (“argumentul” din text este un caz tipic de eroare de non-sequitur”).
– prin maximizarea functionarii unei persoane cu sindrom Down nu este reversata sau corectata trisomia cromozomiala, ci doar, pornind de la baza genetica existenta, prin stimulare potrivita se maximizeaza potentialul de dezvoltare si asta e valabil pentru orice caz. sper ca sunteti de acord ca o configuratie genetica presupune un potential de dezvoltare fenotipica care poate fi atins sau nu in functie de conditiile de mediu (daca nu sunteti de acord atunci trebuie sa aduceti argumente, nu doar sa firmati).
Repet: povara argumentarii revine celui care face afirmatiile.
Intentia mea nu este de a contesta NMG, ci, de a solicita autorului unui text de a aduce argumente pentru ceea ce sustine tocmai pentru a avea un public informat.
Pretentia ca validarea a ceea ce scriu e data de numarul cititorilor presupune doua erori de logica:

Paul Costea said...

1) ca toti care citesc sunt de acord – e o premisa falsa (cred ca reiese clar din comentarii de ce e falsa)
2) proportia celor care sunt favorabili la intreg esantionul celor care citesc este inferabila pornind de la proportia celor care sunt favorabili dintre cei care comenteaza.
Dupa cum observati eu nu contest ce sustine NMG, ci ma refer strict la acest text, care prin modul in care este construit si prin lacunele sale nu produce informare, ci dezinformare. Poate nu intentionala, dar o produce. O data prin nestapanirea unor termeni (constat ca pe mine ma criticati ca nu cunosc, nefiind de specialitate, domenii precum medicina, fiziologia, biologia, dar autorului textului ii gasititi in asta o justificare a bunelor sale intentii – a propos de ce spuneam mai sus referitor la dublul standard) si, a doua oara, prin lipsa referintelor bibiografice si a argumentarilor cand sunt solicitate.

@ Dl. Costea Paul.
Daca comentariul meu vi s-a parut alambicat si greoi, nu e problema mea, ci a dvs. Iar ceea ce oferiti dvs. nu este o intelegere in limbaj comun, ci o simplificare care in cazul textului de fata este dezinformativa si v-am aratat de ce: utlizarea necorespunzatoare a unor termeni, nespecificarea sensului atribuit acestor termeni, eroarea argumentativa de non-sequitur, validarea unei ipoteze (formulate pe o premisa incerta – diagnosticul de sindrom Down al Annei) printr-un caz individual.
ana says:
19/07/2013 at 2:09 PM

@marius sorin
1.textul este neriguros scris.
Am spus asta.
Paul a inteles .
Garantat ca va fi atent a doua oara.Asa ar trebui.
A te baga in genetica…nu este tocmai indicat initial.Chiar deloc.
Paul a dat un nume : Dr.Hamer.

Un om inteligent…chiar daca observa anume deficiente ale textului SE DUCE LA SURSA(DR.HAMER) SI CITESTE MULT.NU O ZI.
SA ZICEM :9 ANI.De exemplu.
Asta ar arata ca vrea sa vada si alte opinii.Le intelege.Le verifica incepand cu el insusi!!!!…si abia apoi deschide gura.
Nu este cazul dvs.
Garantat.Si asum responsabil tot ce am afirmat.
2.Conspiratia exista.
Daca nu ar exista atunci ar trebui sa exista o dezbatere publica medicala cu date corect obtinute.
Statisticile actuale sunt falsificate .
La discutie : Aici ar trebui sa participe medicii aia cu 6 ani de facultate si alti 12 de studii postuniversitare.
Sa se arate corect calitatea vietii unui bolnav cu anemie feripriva dupa tratament indelungat cu Fe.(un exemplu simplu).Si si calitatea vietii unui bolnav dupa chimioterapie(sa nu imi veniti cu tampenia aia: deocamdata asta este cea mai avansata tehnica).Si si calitatea vietii unui bolnav polimedicat(12-15 pastile timp de 10 ani).
3.Anna este diagnosticata cu sn. Down si ceea ce s-a obtinut in cazul ei aplicand GNM depaseste rezultatele medicinii actuale.
4.Discutia este lunga.

Paul Costea said...

Medicul despre care vorbim – DR.HAMER – este un medic de calibru si are aproape de 80 de ani acum.
Esti unul care are sansa sa traiasca si sa cunoasca munca unui alt fel de medic.
Nu-i nevoie sa treaca 500 de ani ca sa inceapa sa fie cunoscuta,verificata(este paraverificata!) si spusa si altora(inteleasa doar de cei care chiar vor sa inteleaga.Surzii si orbii…”doar voteaza”.)
Un medic adevarat vrea ca bolnavii lui sa fie CAT MAI SANATOSI POSIBIL.Si sa nu vina zilnic la cabinet.
UPS!….AICI AVEM PROBLEME…MAI PUTINI BOLNAVI…DECI…cum e cu coplata?
Am putea discuta si cum ar trebui renumerat un medic adevarat : NU DUPA NUMARUL DE PACIENTI CI DUPA REZULATATE REMISIEI BOLII.
Asa…medicul acela nu ar avea 20 de consultatii pe zi.Zilnic.Si stupid.Si garzi fara zi libera dupa si 12 interventii chirurgicale in zilele de Paste si Craciun.
Ar fi si el om…si nu s-ar simti medic veterinar – exista si animale pe doua picioare,cuvantatoare cu caracteristici de papagal(repeta la nesfarsit ce zic altii,nu isi pune intrebari,imita).

Oricum : discutia pe blog nu inlocuieste informatia adevarata.Cititi si abia dupa aceea vorbim.Pana atunci : numai bine.
CITITI!
Reply
oana says:
19/07/2013 at 3:33 PM

nu va fie cu suparare, dar dvs de unde stiti ca statisticile actuale sunt falsificate? v-a soptit o pasarica?? acum, serios vorbind..sunt persoane mai rezistente la boli, si mai putin rezistente. aici conteaza atat bagajul genetic, cat si mediul si stilul de viata. cat despre modalitatile de vindecare ale acestor boli… eu personal pana acum am mai multa incredere in medicina alopata. nu sunt reticenta la alte metode terapeutice dar momentan mie personal mi se par ok doar ca metode alternative. pana una alta chimioterapia de care vorbiti a salvat vieti si a vindecat cancerul. cunosc cazuri concrete nu povesti de pe forumuri.
cat despre articolul asta…e mai mult decat neriguros scris si stiti f bine. nu poti afirma ca sindromul Down nu e boala genetica doar pentru ca s-ar fi “vindecat”cineva de asa ceva. folosesc ghilimelele pentru ca nici in vindecarea despre care se vb in articol nu cred. am sa cred cand va aparea cineva sa spuna : “da! am nascut un copil cu Down, s-a vindecat prin metoda X” totul insotit evident de documente medicale. si nu-mi spune-ti ca “nu se vrea” mediatizarea acestor cazuri, ca nu traim in jungla!

Paul Costea said...

ana says:
19/07/2013 at 10:37 PM

Oana : uite ce mi-a soptit mie “pasarica aia de care amintesti” : sa ne imaginam impreuna ca maine ai “o boala care se trateaza cu chimioterapice”.
TU O AI.
Nu nea Ilie colegul de servici.TU!
Ce sa fac acum?SA Iti urez chimioterapie salvatoare?
Ar trebui sa fiu cinica si fara suflet.
Nu sunt asa.
Afirmatia ca radio si chimioterapia a salvat vieti o poate face doar “pasarica de care amintesti”///vezi,nici pasare nu-i putem spune…o numim pasarica.

Medicina alopata are partile ei bune si de necontestat : interventiile in acut.
Aici da…nu ne jucam cu focul.Ca ne ardem.
Aici respectam medicii buni care stiu sa puna rapid dgs. si iau decizii rapide si da,salveaza vieti.
Aici intra toti pacientii care au probleme acute : de la picioare rupte la organe rupte si la infectii generalizate(sepsis de ultim grad),come cu imposibiliate de a resipra decat artificial,etc.
Si aici repet : respectam echipa medicala.
Ca merita.
Daca ai un puseu( acut )de TV…nu incepi sa ii spui celui in cauza : auzi …mata ai un conflict emotional(desi il are si este atat de mare ca poate sa dea coltul).
Incercam sa stabilizam si ABIA DUPA AIA VORBIM.

Mai are si o alta parte buna : toata tehnologia : CT + MRI+Radiografii+hemodialize in acut,etc.
Deci : numai un tamp poate contesta asta.

Ce se contesta este MODUL IN CARE SUNT PRIVITI OAMENII = MASINI CUVANTATOARE.SAU IGNORANTI DIN START.

Persoanele reziste la boli sunt persoane care au un psihic rezistent si nu fac usor “socuri emotionale”.
Cei mai putin simtitori sunt un exemplu graitor.

Si un bagaj genetic bun conteaza.Corect.

Totusi mediul bate gena.De retinut ideea.

GNM este calea de a nu ajunge sa ai un organism putred.Daca vrei.
GNM – nu poate rezolva sau reversa…de exemplu : simptomele unei spondilite anchilopoetice de 20 de ani.O coloana “de bambus” ramane de bambus.
GNM explica de ce a ajuns sa fie asa!
Nici medicina alopata nu o rezolva.Si explicatia de ce s-a ajuns la asta e de rasul curcilor.
Basca ca pacientului i s-a dat de la inceput AINS…de 20 de ani!
….Daca de la inceput i s-ar fi explicat de ce are articulatiile inflamate si i s-ar fi spus cum e cu recaderile….

Nici un pacient care respira cu 20% din plamani(ca are biologic distrusa structura pulmonara) nu poate avea simptomele reversate.
DE CE? PENTRU CA NU IL AJUTA BIOLOGIA SI NU PENTRU CA GNM ARE LIMITE.
Trebuie sa ai si cu ce…nu-i asa?
Deci : sa nu ajungem acolo CRONIC DE TOT.

In plus te rog observa psihologia unuia care este cronic de 10-20 de ani.OBSERVA!
Ce tip de constiinta are acel in cauza?Vai si amar.
Cel mai bun exemplu si simplu exemplu sunt diabeticii de tip II(adica aia care nu au diabet din copilarie/asa-numitul diabet de maturitate).

Bolnavii cronici s-au obisnuit cu boala.
Observa-le pattern-ul de gandire.
Primul lucru care il spun este NU!”Nu se poate,altul e de vina..lasa ca sunt satul…etc.”

Paul Costea said...

De aici o alta idee de observat : limita este cea a constiintei de sine.CUM TE VEZI TU SI CUM PERCEPI PE CEI DIN JUR.

Tratamentul alopat nu se duce la cauza.
Decat atunci cand o stie.Adica in 5-10% din cazuri(asta asa ca ma simt generoasa).
Tratamentul alopat se adreseaza in covarsitoare majoritate simptomelor.
Ai insomnie? Iti dau pastila de somn.
De ce ai insomnie.Raspuns : ca viata e grea si soacra e rea,ce stii tu?.

Tratamentul alopat are in 90% din cazuri medicamente ANTI(ASA INTELEGI ACUM SI PE DOCTORII AIA CARE REFUZA ORICE ALTA VARIANTA….) : 1.anti-biotice(anti-bios),2.anti -inflamatorii , 3.anti-receptori de membrana , 4.anti -enzimatice.5.anti-virotice
Astia sunt ANTI din start.
Ok.
OK?
Deci corpul tau este dusmanul tau.
Mai…auzi ce iti spui?Si cum ramane cu Dumnezeu?

Antibioticele au salvat vieti daca au fost date cu cap.Nu mai sunt date cu cap de 30 de ani.
Ca exista rezistenta la anti-biotice.
Pana si corpul tau se revolta.
Adica celulele tale sunt mai inteligente ca tine.Naspa!

Si discutia asta e asa—pe scurt.

nu’s ce sa zic Oana….

fiecaruia dupa credinta Oana.
Eu zic ca asa e corect.Fiecaruia dupa credinta.

eu de exemplu sunt PRO.

CITITI!
SI SCHIMBATI-VA PATTERN-UL DE GANDIRE.
Acesta este si ultimul mic comentariu postat.

Reply

Paul Costea said...

oana says:
20/07/2013 at 12:35 AM

cand ai caz de CANCER in familie si persoana respectiva e in remisie de peste 10 ani pentru ca a facut chimio atunci intradevar chimioterapia salveaza vieti. da, s-a simtit ca naiba o lunga perioada de timp, da i-a cazut parul , da a slabit pentru ca abia manca de greata. dar in final rezultatul a meritat. si nu cunosc doar un caz, cunosc mai multe. si nu vorbesc din auzite, din carti sau de la TV. vorbesc despre oameni pe care ii cunosc PERSONAL. carora le cunosc istoricul medical. tu imi poti spune despre cineva cunoscut tie care s-a vindecat de cancer prin NMG, fara chimio, si fara radio? si nu ma trimite pe bloguri site-uri sau la carti.
mie pasarelele nu-mi soptesc lucruri… eu nu fac afirmatii categorice si nefondate gen “toate statisticile actuale sunt falsificate”. exista gramezi de grupuri de spijin pentru bolnavii de cancer si acolo sunt persoane reale, cu boli reale care s-au vindecat prin metode de tratament reale. spune-le lor ca au facut o mare prostie ca si-au ascultat oncologii si au facut chimio. spune-le lor ca nu salveaza vieti chimioterapia.
da Ana, fiecaruia dupa credinta.. dar eu cred in Dumnezeu. si ultima oara cand am verificat nici NMG nu era o religie, nici dr. Hamer nu era vreun zeu. desi observ ca pentru unii incepe sa fie.
tu daca maine faci pneumonie cum te tratezi?? faci un CT ca sa vezi ce conflicte ai? si mai departe cum? ai raspuns la intrebarea asta? diagnosticul cine ti-l pune?
Costea Paul George says:
20/07/2013 at 8:41 AM

draga oana… tu poate ai avut ocazia sa cunosti cativa din cei max 10% care au avut norocul sa scape prin “chimio”… draga mea… nu chimio i-a salvat ci faptul ca ei deja isi rezolvasera conflictul care a dus la cancer, au avut curajul si dorinta de a trece peste si astfel nu si-au mai facut alte conflicte, din cauza fricilor, care sa ii duca la “metastaze” (care nici ele nu exista). odata conflictul rezolvat, organismul a avut puterea sa lupte cu chimio. inca ceva: majoritatea bolilor se depisteaza in faza de vindecare pentru ca atunci apar celel mai multe simptome. ai stiut ca o femeie, pana in 20 de ani a facut minim 10 cancere de san. norocul ei a fost ca ingrijorarile pe care si le-a facut nu au fost de intensitate mare si nu au durat. altfel ar fi fost vizibil sau palpabil “cancerul” de san, facut de la ingrijorare pt persoanele dragi, si ar fi urmat protocoalele, desi, pana in acel moment se vindecase inconstient de fiecare data… asa sta treaba… dar totusi, ai si tu dreptatea ta. asta stii cum e? ca si cum noi am fi intr-o cladire cu mai multe etaj iar eu si tu suntem la etaje diferite. fiecare vedem altceva pe geam si suntem convinsi ca aia e realitatea… sa ai mult succes si iti recomand un curs de nmg care te va muta la alt etaj, la fel ca pe mine… 🙂

Paul Costea said...

Lisa says:
15/07/2013 at 8:36 PM

Am un copil cu S.Down, ma intereseaza tema. As dori informatii despre tabara. Pot sa iau si copilul?
Reply

Costea Paul George says:
15/07/2013 at 9:27 PM

da, draga mea… bineinteles ca poti sa iei si copilul, ar fi chiar indicat… se organizeaza otabara paralela pt copii, unde se ocupa de ei specialisti in domeniu…

cu stima, paul
Reply

dan says:
15/07/2013 at 9:11 PM

Fara suparare insa este un articol ce nu dovedeste absolut nimic.

Nu avem numele , prenumele pacientei, inregistrarile medicale pe parcurusl anilor pentru a evalua daca a avut loc insanatosirea sau nu. Tiparea cromozomiala ar lamuri daca este sau nu un sindrom Down de exemplu.

Altfel raman doar simple supozitii/povesti fara nici o fundatie solida ce nu lamuresc absolut nimic.
Reply

Costea Paul George says:
15/07/2013 at 9:28 PM

asa este, dragul meu, nu poate sa creada toata lumea aceleasi lucruri… fiecare are adevarul sau propriu… 🙂
Reply

Mihnea Silvia says:
15/07/2013 at 10:07 PM

Buna seara,

am si eu cateva intrebari:

care este costul taberei?
unde se va tine exact?
si care este perioada ?

cu multumiri,
silvia.
Reply

Costea Paul George says:
15/07/2013 at 10:52 PM

draga silvia… daca emailul furnizat e bun, ai primit acolo detalii… cu respecte, paul
Reply

ana says:
15/07/2013 at 10:57 PM

http://www.learninggnm.com/documents/understanding_genetic_diseases.html

DECI : simptomele trisomiei 21 sunt REVERSIBILE!!!
Trisomia 21 ramane.La fel si manifestarea ei fizica!!!!
Repet : SIMPOTEMELE SUNT REVERSIBILE = MEDIUL “BATE GENA”(DR.LIPTON)
Pe de alta parte asa numita stopare in maturitate – daca conflictele nu sunt rezolvate pana in 21 de ani : stoparea in maturitate ramane.In cazul unei femei poate fi partial reversibila daca are copil.
Traduceti tot articolul.
Reply

Paul Costea said...

soare says:
16/07/2013 at 8:37 AM

corect Ana; maturizarea isi poate continua procesul in cazul unei femei care va naste copii…cu fiecare sarcina va recupera 9 luni.
Reply

ana says:
15/07/2013 at 11:06 PM

Inca ceva : Va rog vorbiti si CU alti practicieni care cunosc GNM nu din 9 zile de curs ci din ani de studiu : din ce stiu in nici una din cartile pe care le am, GNM nu face afirmatia ca “nu exista boala genetica” = nu face afirmatia ca daca ai iti lipseste un cromozom…in urma terapiei il dobandesti!
GNM spune ca deocamdata simptomele pot fi recersate.DA!!!
Si teoria genetica este combatuta ca fiind cauza…se dovedeste ca mediul influenteaza dezvoltarea umana!Totusi deocamdata PE NIVELUL MAJORITAR DE CONSTIINTA NU ITI DOBANDESTI CROMOZOMUL CI POTI REVERSA IN COVARSITOARE PROPORTIE SIMPTOMELE.
Din ce stiu este singurul caz prezentat oficial dar este profund relevanta ideea ca mediul este mai important decat gena!
Medicina alopata numeste boala genetica lipsa sau surplusul de cromozomi!CROMOZOMI!
Reply

soare says:
16/07/2013 at 8:53 AM

din ADN-ul uman nu lipseste nimic pt ca o eventuala disfunctie organica sa nu poata fi remediata.Exista destule dovezi in acest sens (prezentate de dr.Burce Lipton si Gregg Braden si altii), depinde de noi sa putem declansa activarea ADN-ului astfel incat acesta sa ”fabrice” ceea ce este nevoie pt coprul uman, asa se expplica vndecarile miraculoase.Ceea ce mostenim de la parinti nu sunt boli genetice, sunt tipare de atitudine, daca nu ne schimbam atitudinea, modul in care percepem o situatie suntem supusi conflictelor, suferintei, acesta producand dezechilibre energetice care se reflecta in corpul uman sub forma de boli. Din acest motiv oamenii religiosi se imbolnavesc rar pt ca acceptarea, iertarea sunt factori emotionali extrem de importanti in remedierea dezechilibrelor.
Reply

ana says:
15/07/2013 at 11:25 PM

Ar mai fi de adaugat : copilul in cauza a inceput terapia GNM LA 3-4 ANI!
Dr.Hamer…spune ca….este mai “usor sa previ inecarea decat sa tratezi un inecat!”
Daca intr-adevar urmariti GNM veti observa ca : unii bolnavi isi pot reversa simptomele PENTRU CA INTELEG = AU NIVEL DE CONSTIINTA CORESPUNZATOR,INTUITIV…si unii nu.
Se pare ca exista ,pentru cei mai multi,limite legate de “varsta” = programe cronice(observati va rog ca spun varsta intre ghilimele….multi nu pot depasi acest program! -atat de inradacinat este el in subconstientul omului …frica!).
Mai mult : constiinta celui in cauza conteaza=deschiderea spre alt fel de perceptie.
In GNM : nu medicul = practicianul vindeca!!!
Este vorba mai intai si mai intai de bolnav.
Este direct raspunzator de boala(adica intelege si accepta ca exisat un conflict emotional!!!!!) si implicat in procesul de vindecare.
In cazul copiilor : mediul si conceptiile familiale sunt determinante!Aici….esecuri!
Multumesc.
ps : ar fi interesant sa observati cat de rezistenti la nou sunt cei de 50 si peste 50 de ani(ma refer la majoritate).Cu asta am spus tot.
ps: ar mai fi interesant sa observati prevalenta cancerului in anii ’80 si actual.Ce s-a modificat?MEDIUL!
Reply

Paul Costea said...

soare says:
16/07/2013 at 9:07 AM

sigur ca mediul este factorul declansator; observam ca fata de acum 100 de ani, in prezent oamenii traiesc inghesuiti in blocuri si institutii, sunt mai expusi conflictelor si datorita luptei pt supravietuire in care omul se identifica cu rolul social, cu imaginea sa in exterior…cel de peste 50-60 de ani accepta mai usor,m pt el lupta a fost data si de acum asteapta doar plecarea spre alte lumi, scena sociala actuala nemai fiind interesanta decant in cazul celor care au cladit imperii si lupta pt ca acestea sa fie corect preluate/conduse,etc.
Cu cat ne identificam mai mult cu rolul social cu atat suntm mai expusi la conflicte generatoare de dezechilibre energetice/organice (boli).
Daca observam Natura…acolo unde este o mare recolta, adica prea mult din aceea specie, Natura trimete soldatei pt diminuarea acelei specii (gandacii, rozatoarele, omizi, etc)..la fel si in cazul oraselor unde oamenii s-au supraglomerat.
Natura isi remediaza permanent speciile, cele slabe cad victima factorilor de mediu extremi, in cazul Omului Natura nu are nevoie de elemente slabe, fricoase si le scoate din circuit. Desi sufletul gazda vine din alte dimensiuni, corpul(vehiculul) uman este creat aici pe aceasta planeta de-a lungul milioanelor de ani (cu mici interventii exterioare), deci corpul nostru apartine Mamei Pamant, este creat de Ea, prin Ea insasi, acesta conformandu-se factorilor de mediu.de ex urechile au aparut ca urmare a existentei sunetului,etc.Daca exista o mama care a nascut sufletele noastre ce experimenteaza toate formele de viata existente in Univers, pe aceasta planeta corpul nostru este creat de Mama Natura sau Pamant, cum dorim sa o numim..Este important sa intelegem aceste aspect in demersul nostru de a ne depasi fricile iar pt asta revenim aici intr-un sir nenumarat de vieti (din cercetarile dr.Michael Newton).
Reply

Elena says:
16/07/2013 at 10:16 AM

Sindromul Down este o boala genetica, trisomia cromozomului 21. Dar ADN-ul reactioneaza la orice stimul de vindecare emotional, mental si de natura fizica (precum dieta). Astfel ADN-ul se poate modifica, anumite gene sunt activate sau dezactivate astfel simptomele dispar si boala se vindeca.
Reply

Costea Paul George says:
16/07/2013 at 11:19 AM

da, adn-ul reactioneaza… in schimb, daca ar fi o boala genetica, viata nu ar mai exista pe pamant, cel putin nu in forma actuala… modificarile cromozomiale nu sunt genetice si sunt influentate de mediul in care traim, de conflictele prin care trece fatul de la conceperea lui…

cu stima, paul
Reply

estera tobejian says:
16/07/2013 at 10:29 AM

nu cred ca se vindeca o boala genetica.am un copil cu down si nu cred!orcum nu am inteles nimic din articol doar ca se face reclama la o anumita tabara!
Reply

Paul Costea said...

Costea Paul George says:
16/07/2013 at 11:23 AM

down nu este o boala genetica, si nici celelalte considerate asa. daca ar fi o boala genetica, viata nu ar mai exista pe pamant, cel putin nu in forma actuala… modificarile cromozomiale nu sunt genetice si sunt influentate de mediul in care traim, de conflictele prin care trece fatul de la conceperea lui… uite ce a mai scris un cititor si are perfecta dreptate: “ADN-ul reactioneaza la orice stimul de vindecare emotional, mental si de natura fizica (precum dieta). Astfel ADN-ul se poate modifica, anumite gene sunt activate sau dezactivate astfel simptomele dispar si boala se vindeca.”

cu stima, paul
Reply
ana says:
17/07/2013 at 12:16 AM

Pentru a avea opinii este necesar sa aveti baza de discutie.Cand nu pricepi nimic din articol nu poti spune nimic.
In cazul dvs. GNM este inutil din start.
V-ati pozitionat deja.Nu puteti crede pentru ca nu cunosteti si nici nu vreti sa stiti.E simplu cu dvs.
Am o singura intrebare: de ce credeti ca aveti un copil cu sn.Down?V-ati pus macar aceasta intrebare?
GNM nu se adreseaz

a celor care nu stiu si nici nu vor sa stie….de aceea pentru dvs. discutia este inutila.
Trebuie sa admit ca disperarea nu ajuta….Doar incercarea de a cunoast poate fi o sansa.
Stiu ca nu va este usor si ca durerea este mare.
Reply

Gabriela says:
16/07/2013 at 11:46 AM

Bună ziua şi mulţumiri pentru valoroasele articole!
Vă rog să îmi trimiteti şi mie informatii despre tabără. Vă mulţumesc.
Reply

Costea Paul George says:
16/07/2013 at 12:05 PM

ti le-am trimis pe email… 🙂 succes… 🙂
Reply

oana says:
16/07/2013 at 1:43 PM

puteti spune cel mult ca bolile genetice sunt vindecabile, nu ca sindromul Down nu este o boala genetica. sindromul Down apare ca urmare a unei anomalii cromozomiale de numar, si anume de existenta unui cromozom 21 in plus. Totusi, daca pozele din articol sunt reale, ma indoiesc ca fetita a suferit vreodata de Sindrom Down. daca ati vazut vreodata vreun copil cu sindrom Down, stiti ca exista anumite aspecte caracteristice in fizionomia lor, aspecte ce lipsesc la copilul din poza.
mi-ar placea de asemenea sa explicati cum existenta bolilor genetice in general si a sindromului Down in special ar impiedica existenta vietii pe pamant in forma actuala.
Reply

Costea Paul George says:
16/07/2013 at 3:03 PM

acesta e stilul medicinii alopate: “sindromul Down apare ca urmare a unei anomalii cromozomiale de numar, si anume de existenta unui cromozom 21 in plus” dar ce determina aceasta anomalie?? aici medicina se opreste! in sensul celalalt in schimb are o gramada de povesti cu ileana cosanseaan si cu fat frumos… citeste, te rog, bruce lipton “biologia credintei” si vei afla totul despre genetica, dintr-o perspectiva reala… iar fetita a venit la hamer cu dosarul de analize facut de zecile de medici pe la care a trecut si care, fiecare au diagnostizat-o cu Down!
Reply

Paul Costea said...

oana says:
18/07/2013 at 12:04 PM

si modul in care explica noua medicina germana aparitia S Down nu este o poveste cu feti frumosi si ilene cosanzene? toti avem probleme, toti avem conflicte si frustrari nerezolvate, toti suntem expusi la poluare etc.. daca toate astea ar provoca aceste boli cumplite nu numai ca nu s-ar mai naste copii sanatosi, dar am fi din ce in ce mai putini pe planeta asta. din pacate, sau din fericire (depinde cum privesti) accidentele genetice sunt posibile si chiar exista. fara ele noi probabil nu am fi existat ca specie. pentru ca fara aceste accidente genetice evolutia nu ar fi fost posibila.
Reply

Viorel says:
16/07/2013 at 3:26 PM

De ce nu dati informatii despre tabara pe forum ci numai pe mail.Cam ciudat nu?
Reply

Costea Paul George says:
16/07/2013 at 4:55 PM

dau mesaje numai pe mail pentru ca vizeaza doar oamenii intr-adevar interesati… ai intelege si tu de ce, daca ai veni la un asemenea curs… iti povestestesc despre asta in particular, daca chiar vrei sa afli…
Reply

siegfried says:
17/07/2013 at 12:01 AM

Blogul asta reprezinta o jignire adusa lumii stiintifice, on special celei medicale. Cum poti confunda anemia severa cu leucemia? Orice student la medicina te-ar lua in ras la o asemenea afirmatie. Daca ai avea o mica tangenta cu domeniul, ai cunoaste faptul ca leucemia, prin afectarea eritropoiezei, poate duce la anemie. Ca sa nu mai vorbim de “conflictele auditive” vizualizate la computer tomografie. Asa ceva rar mi-a fost dat sa citesc.
Reply

Reply

Paul Costea said...

Costea Paul George says:
17/07/2013 at 1:57 PM

te cred, draga mea… cine a urmat medicina si a invatat-o in gen “crede si nu cerceta” bineinteles ca ar rade… dar cei ce si-au pus intrebari au fost redusi la tacere… e dreptul tau sa crezi asa, eu nu o sa ti-l iau… sa ai o zi buna… 🙂
Reply
ana says:
17/07/2013 at 9:11 PM

asa ca intre “alopati”(ca vad ca vorbiti de studente la medicina) – sper ca engleza va este familiara :
http://en.wikipedia.org/wiki/Anemia

1.si sa ne uitam impreuna la cauze.LA CAUZE.
2.si sa observam impreuna cum sunt denumite bolile : dupa caracteristicile celulare in primul rand,nu-i asa?aplastica,megaloblastica,etc.
Avem si schema frumos desenata.
3.la fel este si cu leucemiile.
deci despre ce vorbim alopat : despre congenital ,auotoimun,deficiente enzimatice,membranare,etc(ca puteti citi).
pana aici totul ok?
acum sa vedem tratament la fiecare.
Va las pe dvs. sa va uitati impreuna cu studentele de la medicina…ca “aveti carte”.Si este bine sa o faceti.

NU VI SE PARE RUSINOS CA DE ATAT TIMP TRATAM LA FEL CU REZULTATE MINIME – nici macar aia feripriva….nu se remite total lasand la o parte ca faci si constipatie de la Fe.
Da…el trebuie dat in caz subacut(ca nu suntem tampiti sa negam lucrurile bune).Acum : cat timp?
Ca de cazuri acute stim : transfuzii.
Deci…macar asa..de curiozitate ne putem opri si ne putem intreba : se poate sa fi vazut miop?
Ca sa nu mai vorbim de chimioterapice ca este rusinos…sa sustinem ca fac bine.
Nici macar daca vrem sa ne pastram “doctoratele”.E jenanat..pana si oncologii aia de marca privesc in jos.Pe diferite limbi straine si la conferinte de marca!Aveti internet.Folositi-l!
Mie imi pare rusinos sa nu recunosti ca e jale!Din ce in ce mai mare.
Da-o incolo de treaba!
Gandirea critica?!
Deci : sa stam stramb si sa judecam drept macar in ceasul al 12-lea.
Si sa nu promitem vindecari…Putem incerca sa vedem ce zic si altii.
Din curiozitate.
Apoi da…daca vreti va puteti intoarce la cele 13 pastile zilnice.
GNM – nu neaga cazurile acute medicale si nici interventiile acute in caz de necesitate.
La un politraumatizat nu te apuci sa ii vorbeste de conflicte emotionale ca nu esti tamp.Si nici unuia caruia i-a crapat intestinul sau are sange in cap si e in coma deja.
GNM se refera la cazuri cronice in special si la preventie!
Inteligenta este sa nu ajungi acolo!CRONIC SI RIGID PE DINAFARA SI PE DINAUNTRU.
Reply

siegfried says:
17/07/2013 at 9:02 PM

Nu ai inteles ce am vrut sa-ti spun. E ca si cum m-as baga eu peste un profesor de algebra si i-as spune ca 3 la puterea 2 e egal cu 10. Cam asa aberatii scria in articolul ala in materie de medicina. Cum poate nenea ala de a scris articolul sa prezinte imaginea aia colorata cu craniul si sa precizeze ca este o computer tomografie? Asta demonstreaza ca nu are nici cele mai elementare cunostiinte cu privire la imagistica medicala. Daca ai sti cat de penibil este. Cred ca paralela pe care ti-am facut-o mai sus e elocventa.
Reply

Paul Costea said...

Costea Paul George says:
18/07/2013 at 11:06 AM

ba am inteles ce ai vrut sa spui, sa stii… dar paralela pe care ai facut-o nu are legatura absolut deloc, pentru ca matematica este o stiinta exacta iar medicina nu, desi ar vrea sa para… acolo, totul porneste de la simptom. nici nu isi pun stundetii problema, majoritatea, de ce apar modificarile in organism, desi sunt invatati chestii de genul: modificarea a implica modificarea organului b… dar de ce se modifica a? iar nenea de care vorbesti ar putea sa primeasca minim 10 premii nobel pentru munca sa! nu este doar un nenea… iar craniul acela este doar un desen, o interpretare, pt ca publicul larg nu o sa inteleleaga nimic din original. acel nenea, iti citeste un ct si iti povesteste pe baza lui toata viata… acel nenea de care “oamenii de stiinta” isi bat joc. Galileo Galilei a fost considerat nebun si a fost persecutat pt ca a avut curajul sa spuna ca pamantul e rotund. acum, acest lucru este un fapt! Cam asta e faza si cu Hamer…

dar te inteleg cum te simti si de ce lupti aici, pe blogul meu… Cum de are tupeul unul, fara cunostinte de medicina alopata, sa scrie despre un domeniu ca sanatatea si bolile, cand acest domeniu este monopolul medicinii alopate? Noi am invatat 6 ani si stim tot. Cel putin asa credem pentru ca am invatat constiincios tot ce ni s-a predat… dar nu am avut niciodata tupeul sa punem la indoiala ce ni s-a predat. Cei ce au avut acel tupeu, au zburat din sistem… si totusi, daca consideri ca sunt bazaconii cele scrise aici, nu te obliga nimeni sa le citesti… cu siguranta sunt greseli in ceea ce am scris, dar nu cred ca acest lucru ar afecta chiar asa mult ideea principala pe care vreau sa o transmit si anume ca medicamentele (sau celelalte lucruri venite din exterior) niciodata nu o sa il vindece pe om ci doar el insusi o poate face si acesta este mesajul meu, pe care nu o sa ma opreasca nimeni sa il dau mai departe…
Reply
Dorian says:
01/10/2013 at 8:23 PM

Sa ne vindecam de viciile nostre sufletesti ( egoism, ingamfare, dispretuirea altora, invidie, razbunare si ura) asta nu tine de nici o medicina germanica ci de bunul simt si educatia primita in familie.
Chestia cu zeitatea , cum este ? Care zeitate ? Predati si despre zei?
Psihoterapia este un lucru util in tulburarile psiho-somatice, dar ca sa negam necesitatea interventiei hotarate si radicale in boli organice grave, cu modificari histopatologice amenintatoare de viata mi se pare o crima din partea unui medic constient si responsabil. Daca mama dvs. ar avea o tumora ovariana voluminoasa cu invadarea sigmoidului si sindrom ocluziv intestinal, ati fi in stare sa stati de vorba si sa-i faceti psihoterapie germanica vazand cum se stinge in fata dvs.? Sau ati solicita o interventie chirurgicala si i-ati acorda concomitent si suport psihoterapic?
Reply

Paul Costea said...

Costea Paul George says:
07/10/2013 at 9:23 AM

dragul meu dorian… dupa termenii folositi, mi se pare ca faci parte din sistemul medical… aia nu e o problema totusi… important este sa reusesti sa te deschizi si spre alte posibilitati…
nu se moare de cancerul in sine ci din cauza fricii si a extenuarii (plus tratamente ucigatoare gen citostatice si raze)… ce inseamna asta? cand afli ca ai cancer deja ai si intrat intr-un cerc vicios al fricii pt ca, din cauza ca toti din jurul tau care au avut cancer sunt morti, asociezi cancerul cu moartea… totusi, nu trebuie sa afli ca ai cancer ca sa intri in acest cerc vicios. ajunge sa ai niste simptome care persista si astfel iti pot induce aceasta frica… iar extenuarea inseamna ca nu reusesti sa iti rezolvi problemele care ti-au cauzat cancerul respectiv… exista cazuri cand, din aceasta ultima cauza, cancerul este exagerat de mare si poate sa cauzeze probleme. an acest caza, bineinteles ca interventia chirurgicala devine o necesitate. dar, daca se depisteaza la timp, iar omul reuseste sa inteleaga ce l-a adus acolo si isi rezolva problema ajungand la echilibru, cancerul nu isi mai are sensul si efectiv dispare… pot sa o dovedesc cu cazuri concrete, reale… 🙂

toate cele bune… 🙂
Reply

Paul Costea said...

ana says:
19/07/2013 at 12:18 AM

Cea care nu intelege sunteti dvs.
Pur si simplu nu puteti.
Asta este clar si aceptabil.Ca nu toti suntem dispusi sa intelegem.Si nici nu putem toti.Asta este un adevar.

Imaginea colorata care imita CT este pe intelesul unui medic in primul rand si si pe intelesul unui om care nu a urmat medicina.

Este important in GNM CA BOLNAVUL SA INTELEAGA CE-I CU EL DACA VREA SA AIBA REZULATE si nu sa ingurgiteze pastile ca “asa a zis domnul doctor si oricum eu nu inteleg nimic din ce scrie acolo pe prospect si NICI NU VREAU SA IL CITESC CA NU-I TREABA MEA CA EU IS ALGEBRISTA”.

Cea care nu are elementare cunostinte in a invata pe alti si a explica bolnavilor sunteti dvs.
Presupun ca daca un bolnav va cere sa ii aratati CT-ul raspunsul ar suna :”lasa draga ca tu nu pricepi/n-am timp sa fac medicina cu dumneata”.Asa suna la 90% din medici si stiu ce spun!
Ce va faceti daca intalniti un “bolnav educat”?
Eu daca as fi in locul lui -ala educat – as iesi din cabinet si nu m-as mai intoarce niciodata indiferent “de cat de buna ati fi”.

Penibilii sunt ignorantii cu ifose care prefera “sa moara decat sa isi recunoasca greseala/ERORILE/MODUL DE GANDIRE”.

Si … la o discutie serioasa de la medic inteligent la dumneavoastra : nu faceti fata.Garantat.
Primul semn este ca NU PUTETI ASCULTA DECAT PROPRILLE IDEI CARE ORICUM NU VA APARTIN.
Si faceti afirmatii negative fara sa fi citit nimic inainte despre subiect.Asta e grav!

Nici un medic inteligent nu isi injoseste colegii de breasla si nici bolnavii!

Un medic inteligent stie sa asculte.La fel si un bolnav educat.
…cu ignorantii nu iti consumi energia.
Ignoranta = acei care nu isi cunosc la nivel bazic propriul corp.Si nici nu vor ca “de aia sunt doctorii…sa ne faca bine pe toti si pe gratis”.
Ei bine nu!

Un algebrist ar trebui sa stie cum face organismul lui pipi…macar asa ca e “cu carte”.

Doctorii nu te fac bine ci te pot ajuta sa te faci bine.Atat.
Doctorii inteligenti stiu si algebra…cel putin la nivel de liceu bine facut.Ca altfel nu stiu sa calculeze dozele alea in acut!Si nu inteleg farmacocinetica.

Cat despre dr.Hamer dvs. nu sunteti in pozitia sa contestati nimic.
Doar in pozitia de a reproduce ceaa ce ati fost invatata fara sa va fi intrebat de ce.
Un semn de inteligenta bazica ar fi :
1.fie nu cred ce se spune si sunt adeptul drumul clasic batatorit +pastile + astept sa descopere altii pentru mine + nu imi pun intrebari + am avut ghinoin sa ma imbolnavesc + alte ganduri asemenea
2.ascult si varianta asta si ma duc acasa si ma uit lung la mine in oglinda si incerc cinstit sa vad…daca nu cumva mi s-a intamplat ceva in trecut si eu am fost fie prea obosita ,fie prea ignoranta sa dau importanta.Daca ar fi asa ar trebui sa recunosc si faptul ca nu am fost responsabila!

ps : daca te-ai baga peste un profesor de algebra si ai spune tampenii(ca alea din text)…atunci meriti sa ti se atraga atentia!Si nu ar trebui sa se piarda timpul cu tine.Sunt altii ca nu spun prostii deoarece au ceea ce se numeste gandire critica.
ps 2 : majoritatea pacientilor romani habar nu au numele medicamentelor pe care le inghit dar au pretentii.Isi merita doctorii cu acelasi tip de comportament.
Daca ar intalni un alt fel nu l-ar recunoste si nici nu ar sti cum sa se comporte in fata lui.L-ar scuipa si baga in aceeiasi oala cu aia ca el.

Recunosti doar unul asemenea tie.
Reply

Paul Costea said...

siegfried says:
18/07/2013 at 12:32 PM

Nu, nu ma obliga nimeni sa citesc asa ceva. Numai ca, eu primind pe feed-ul de la facebook informatii de la “MEDDIQ Medical World”, am observat ca un anume individ a avut tupeul sa posteze prostiile respective pe acea pagina MEDICALA. Nu e ca si cum m-am dus eu pe google si am cautat dupa asemenea mizerii. Pur si simplu cineva a postat niste aberatii pe o pagina dedicata medicinii propriu-zise, iar eu a trebuit sa iau atitudine. Nu intru acum cu tine in polemici cu privire la domeniul acesta, pentru ca mi-am format o idee asupra ceea ce intelegi tu din medicina. Pot sa-ti spun cu mana pe inima ca eu eram mai informat decat esti tu in momentul de fata inca de prin clasa a VII-a :), fara suparare. Paralela facuta de mine era corecta,d e asemenea. Am dat exemplul respectiv pentru a-ti da seama de proportiile erorilor tale, in speranta ca vei intelege ca un medic, un student la medicina, si in ultima instanta, chiar o persoana informata corect, te-ar privi dupa ce ai postat asemenea chestii exact cum un profesor de matematica ar privi un student care i-ar spune franc in fata ca 3^2=10. Atata tot. Nu avea nicio legatura cu faptul ca matematica e stiinta exacta si biologia nu se situeaza inca la acelasi nivel cu aceasta.
Reply
pop luminita says:
18/07/2013 at 12:36 PM

D-le Costea, îmi data – vă tog – contul dvs de facebook pentru a putea lua legătura cu dvs.
Cu mulțumiri, Luminița
Reply

Costea Paul George says:
18/07/2013 at 2:21 PM

https://www.facebook.com/ascultati.sufletul

CU RESPECT, PAUL
Reply

Paul Costea said...

Armonia says:
18/07/2013 at 3:52 PM

SINCERE FELICITARI !!!!!!!!

Dupa multe generatii caraora le multumim , A SOSIT VREMEA TREZIRII !

LUMINA intotdeauna strabate intunericul !!!

IUBIRE si ADMIRATIE COMPLETA pt TOT CEEA CE FACETI !!!
FITI BINECUVANTATI ! de fapt CHIAR SUNTETI !
Si noi prin dvs ! si altii care sunt deschisi spre VIATA ADEVARATA !
Reply
v says:
18/07/2013 at 4:04 PM

http://www.independent.co.uk/news/science/scientists-switch-off-chromosome-for-first-time-raising-hope-for-possible-downs-treatment-8714455.html
Reply
Petra-Amba Popescu says:
25/10/2013 at 1:06 AM

Draga d-le Paul George
Multa admiratie pentru munca ta si felicitari!
Mergi mai departe si nu ii lasa pe cei care si-au cultivat mintea si nu sufletul si care nu pot vedea cu achii sufletului adevarul.Omenirea merge inainte,chiar daca unii au inca ochii inchisi si nu vor sa vada ceeace este bine pentru sanatatea oamenilor.Imi plac articolele scrise de tine,contin atit adevar si ma minunez de comentariile citite.
Sint mama unui baietel care s-a nascut acum 18 ani cu acest sindrom,Down Mozaic asa mi s-a spus dupa 1 an cind medicii au obsevat dezvoltarea lui fizica si pshica.Am invatat medicina si cind l-am vazut prima data dupa nastere a 3-a cezariana,l-am iubit enorm ,ii primul rind pt ca imi mai doream un copil si in al 2lea pt ca arata asa ,era cel mai frumos copil din lume.Atunci imediat am realizat in ce lume venise,cea plina de iubire a familiei si cea a celorlalti care te judeca.Am suferit mult pt el.dezvoltarea lui a fost minunata,fizic si pshic.,a mers,a vorbit ca orisice copil normaliar,la virsta de 2 ani ,desena cu amindoua miinutele,le folosea minunat..Il pasiona tehnioca si arta.Dar,l-am pierdut La 3ani si jumatate a facut Leucemie ,si bineinteles am inceput cu chemotherapiile care au durat aproape un an .Cind am vazut ca acestea nu folosesc la numic doar,distrug am inceput cu medicina alternativa,medicina chinezeasca ,homeop[athia si metoda Tehnicii Radiante,Reiki.Acestea din urma l-au ajutat cu durerea,dar,din pacate am actionat prea tirziu.Daca am fi stiut atunci ce stim astazi ,dragul nostru ar fi fost printe noiacum.
Nu este o poveste este un adevar,numai iubirea si intelegerea a tot ce vine din natura ,fara medicamente este sanatos si ne face bine.Sintem inconjurati de o intreaga farmacie verde.Haide sa lasam cele invatate in scoli cultivind mintea sa incepem sa cultivam inima plina de iubire pentru o viata mai buna si sa intelege si ce nu este scris in carti si obligati sa invatam.Cunostiintele iubirii sint in noi.
Multumesc,sa aveti o noapte buna,din Canada Petra-Amba.
Reply

Costea Paul George says:
25/10/2013 at 7:56 AM

draga mea… nu spun mai mult decat ca m-a induiosat pana la lacrimi comentariul tau. Sincer!

cu mult drag, paul
Reply

Reply